Uyutma Yöntemi?
186 görüntüleme
N.
2 Nisan 2026 21:02
Merhabalar, bebekleri Uyutma şekli olarak tek bir şekilde mi uyutmali yoksa farklı farklı Bi gün kucakta Bi gün ana kucağında Bi gün beşikte sallayarak uyutsak bisey olur mu

Fatma A. U.
2 Nisan 2026 21:13
Uyusalar nasıl uyursa uyusunlar ama kızım uyumuyor
B
Beyza
2 Nisan 2026 21:24
Uyumuyor bacım kucakta uyuyor benim ki bende çareyi pilates topunda buldum
N.
2 Nisan 2026 21:25
Uyumuyor bacım kucakta uyuyor benim ki bende çareyi pilates topunda buldum

Afranur K.
2 Nisan 2026 21:45
Doğru yanlış bilmiyorum ama bence her türlü şekilde uyumayı öğrenmeliler, ayakta sallayarak, pilates topunda, hamakta, yatakta vs. Çünkü bir yere gittiğinde misafirlik olur, yatıya kalmaya annen baban olur çocuk orada uyumadığında inanılmaz zorlanıyorsun.
İlk başlarda pilates topuna inanılmaz bağlıydık biz mesela ama bir yere de gitmiyor açıkçası, anneme gitsem uyumuyor kaynanama gitsem uyumuyor. İnsanın da sürekli evde olması çok rahat değil. Ben de elde sallama, çarşafla sallama, ayakta sallama hepsini biraz biraz alıştırdım. Şimdi gittiğimiz çoğu yerde bi şekilde uyutabiliyoruz. Bu konfor oluşturuyor bence.
İlk başlarda pilates topuna inanılmaz bağlıydık biz mesela ama bir yere de gitmiyor açıkçası, anneme gitsem uyumuyor kaynanama gitsem uyumuyor. İnsanın da sürekli evde olması çok rahat değil. Ben de elde sallama, çarşafla sallama, ayakta sallama hepsini biraz biraz alıştırdım. Şimdi gittiğimiz çoğu yerde bi şekilde uyutabiliyoruz. Bu konfor oluşturuyor bence.

Latife K.
2 Nisan 2026 23:09
Aslında ne kadar farklı şekilde uyursa o kadar avantaj sanırım. Birine alışınca sürekli onu istiyorlar. Ben 3-4 aylıkken ayağımda uyuyabiliyordum ekstra. Suan sadece emerek uyuyor. Bu da sizden başka kimsenin uyutamayacağı anlamına geliyor ve zor oluyor

Latife K.
2 Nisan 2026 23:11
Doğru yanlış bilmiyorum ama bence her türlü şekilde uyumayı öğrenmeliler, ayakta sallayarak, pilates topunda, hamakta, yatakta vs. Çünkü bir yere gittiğinde misafirlik olur, yatıya kalmaya annen baban olur çocuk orada uyumadığında inanılmaz zorlanıyorsun.

Afranur K.
2 Nisan 2026 23:36
Çarşaf falan çok zor. Bir de bebeklerde nasıl uyuyorsa hep daha fazlasını istiyorlar sanki. Destek arttıkça daha da arttırma. Emerek uyurken bile bir ara kucağımda hem emziriyordum hem poposuna vurarak sallıyordum. Yavaş yavaş desteği azaltmak da önemli. Pilates topu da belli süre sonra yorucu olacağını düşünüyorum
Bebekleri hafife almayın aslında inanılmaz bir öğrenme yetenekleri var, bir desteğin nerede olduğunu nerede olmadığını bilecek kadar akıllılar yani.
Denklem basit aslında evdeki rutin farklı, dışarıdaki farklı ve bunu hissedip ona göre aksiyon alıyorsun.

Latife K.
2 Nisan 2026 23:40
evde sabit destek var, ama dışarıda değişiyor. Aslında bebek ritmine sahip çıkıyor, evdeki yatağına yattığında uyuyor ama diyelim ki anneannesinde orada o yataktan yok o zaman çarşafta biraz sallayıp uyutmak gerçekten işe yarıyor.
Bebekleri hafife almayın aslında inanılmaz bir öğrenme yetenekleri var, bir desteğin nerede olduğunu nerede olmadığını bilecek kadar akıllılar yani.
Denklem basit aslında evdeki rutin farklı, dışarıdaki farklı ve bunu hissedip ona göre aksiyon alıyorsun.

Afranur K.
2 Nisan 2026 23:54
Evet bu açıdan mantıklı. Sürekli olarak demiştim. En korktugum uyutma yöntemi çarşaftı bir kere denedim ondan söyledim 🌸Ama sizle aynı fikirdeyim her şekilde uyumayı öğrenmeleri iyi olur. Özellikle desteksiz uyurlarsa mükemmel olur 😄
Bizde bu kadar çeşitliliğin olmasının sebebi bu insanların bize uzak olması, bebeğim gece yatmasa bile bazen tüm gün başka evde oluyor bu da onun uyku düzenini bozaun istemiyorum ben de. Yani çarşafta siz sallamayın 😂 verin memeyi uyusun ama babası uyutacaksa bırakın nasıl uyutuyorsa uyutsun.

Latife K.
3 Nisan 2026 00:04
Daha önce hiç başka yerde uyudunuz mu bilmiyorum 😅 çarşafla ben sallamıyorum mesela bebeğim onu benim yapmadığımı biliyor, dedesi ile anneannesi öyle uyutuyor mesela. Babası pilates topu ve hamak seviyor. Bende de emerek uyuyor. Kayınvalidem de mesela ayağında sallıyor.
Bizde bu kadar çeşitliliğin olmasının sebebi bu insanların bize uzak olması, bebeğim gece yatmasa bile bazen tüm gün başka evde oluyor bu da onun uyku düzenini bozaun istemiyorum ben de. Yani çarşafta siz sallamayın 😂 verin memeyi uyusun ama babası uyutacaksa bırakın nasıl uyutuyorsa uyutsun.

Afranur K.
3 Nisan 2026 00:20
Ben gurbette tek başıma büyüttüğüm için sadece ben uyuttum. Babası da uyutamadı. Çarşafla sallamanın bir kere yaptıgım için yorucu olduğunu söyledim. Onda da herkesin kolu ağrıdığı için mecburen salladım 😄En güzelini yapmışsınız yoksa yorucu oluyor zaten gerilemenin olduğu dönemlerde falan yani anlayacağınız seyit onbası gibi oldum 😄

Latife K.
3 Nisan 2026 07:41
Allah yardımcınız olsun🫶🏻🫶🏻 elhamdülillah haftada 1 gün bile olsa ben uyutmuyorum, gece uykusunu da babasına kitliyorum genelde 😅 sizi bu konuda anlamam zor. İnşallah çok rahat uykuları olan bir bebeğiniz olur 🤲🏻🤲🏻