Uyurken Yüzüstü Dönme

123 görüntüleme
H

H.Nur

15 Şubat 2026 01:03
Bebeğim 6 aylık uyurken geceleri yüzüstü dönüyor ve poposunu dikiyor ancak burnunun üstüne kapanıyor korkuyorum bir şey olur nefessiz kalır diye, sürekli kontrol ediyorum uyku uyuyamaz oldum. Ne yapmam lazım?
Emel C.

Emel C.

15 Şubat 2026 01:50
Merhaba çok normal ya öyle uyumayı seviyor olabilir biraz gözlemleyin uzun süre burnu kapalı kaliyormu diye zaten o da rahatsız olup kafasını çevirir ben bebegim doğduğundan beri hep dönüşümlü uyuttum yüz üstü çok seviyordu suan 10 aylık olacak her zaman yüz üstü uyuyor endişe etmeyin ama ihmalde etmeyin tabi bana kalırsa korkulacak birşey yok onlarda en az bizim kadar hareketliler artık Allah’ın izniyle birsey olmaz sizde zamanla alışırsınız
İlsu O. K.

İlsu O. K.

15 Şubat 2026 03:49
Merhaba; bebeğiniz artık dönmeyi biliyor ve uyku içinde baş çeviriyorsa endişe etmeyin. 1 yaşına kadar mümkünse siz sırt üstü yatırın. Biz ilk günden beri gece uykularında hiç yüz üstü yatırmadık sadece gündüz gözümüzün önündeyse yatırdık hala da sırt üstü yatırırız kendi isterse döner 11 aylık oldu. Uyku güvenliği konusunda doktorlar özellikle [6-7.aydan](6-7.aydan) önce pek uygun bulmuyor. Fakat bebekler dönmeyi öğrendiysede sorun edilmiyor. Yüz üstü pozisyon rahat gibi görülebilir elbette rahatta ediyor olabilir bebekler fakat omurga sağlığı için yetişkinlerde bile iyi bir pozisyon değil özellikle yüz üstü yatırmanın bir anlamı yok 😊 tabi tercih yani yatırabilirsiniz nasıl isterseniz. Ama endişe etmeyin
H

H.Nur

15 Şubat 2026 08:21
Teşekkürler cevaplarınız için 🤍 kendisi dönüyor yüzüstü, dönmeyi biliyor çok da hareketli uyuyor dediğiniz gibi kendisi başını çevirecektir inşallah

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir