Uyumuyor Uyutmuyor…

119 görüntüleme
N

Nazlıcan

Premium Üye
16 Temmuz 2026 08:58
Merhaba 5 ay 22 günlük bebeğim yaklaşık 1-1,5 aydır geceleri uyumuyor. Öncesinde bir düzen yapmıştık, geç de olsa uyuyordu ve ilk uyku periyodu 6-7 saat oluyordu. Şu 1-1,5 aylık süreçte hem uyku saati iyice geç saatlere kaydı hem de saat başı uyanır oldu bazen 15-20 dakikada uyanıyor ve uyutsam da yatağona koyduğumda hemen uyanıyor ayağımda durarak uyumak istiyor ama bu sefer de ben uyuyamıyorum ve yine en fazla 1 saat uyuyup ağlıyor.. Gündüzleri de 3 veya 4 kere uyuyor toplam uyku süresi 1,5-2 saat oluyor yani gündüz uykusu da çok değil gece uykusundan çalabilecek durumda değil… Ne yapacağımı şaşırdım, uyanıklık süresine, uyku rutinleri vs her şeye dikkst ediyorum çıldırmak üzereyim… Başına gelen vardır, neler yaptınız nasıl ççzüldü..
C

Cansu A.

16 Temmuz 2026 09:06
Ben de bu aylarda benzer şeyler yasadim 6. aya geldiğinde uyku duzeni tamamen bozuluyor gelişim basamağindan kaynakli ayni durum 8 9 ayda da oluyor ayrlik kaygisi sebebiyle ben de yataga koyardim 10 dakika sonra uyanirdi yanina gittigimde uyurdu yanina yatmam bi nevze olsa fayda sağlamisti ama bu surecler maalesef yasaniyir ben de caresizlikten uyku egitimi falan aldim ama nafile 1 yil maalesef bunlar olacak
N

Nazlıcan

Premium Üye
16 Temmuz 2026 09:52
Cansu Açıkgöz
Ben de bu aylarda benzer şeyler yasadim 6. aya geldiğinde uyku duzeni tamamen bozuluyor gelişim basamağindan kaynakli ayni durum 8 9 ayda da oluyor ayrlik kaygisi sebebiyle ben de yataga koyardim 10 dakika sonra uyanirdi yanina gittigimde uyurdu yanina yatmam bi nevze olsa fayda sağlamisti ama bu surecler maalesef yasaniyir ben de caresizlikten uyku egitimi falan aldim ama nafile 1 yil maalesef bunlar olacak
Evet kucağımda uyuyor yatağa indirirken kıyamet koparıyor tekrar kucağıma aldığım an gözünü kapatıyor, yanına uzanmayı deneyeyim, çok hareketlendi dönmeye başladı diye park yatağın anne yanı kısmını kapatmıştım, uyanınca bizim yatağımıza gelmeye çalışıyor, geçen gün kolu arada kaldı ama tekrar mı açsam acaba
C

Cansu A.

16 Temmuz 2026 11:34
Bebekler yeni beceri ogrendiginde sik tekrar icin uyku uyumuyirlar gunduz sik sik donmesi icin firsat taniyin gece de dedgim gibi yaninizda yatsin ben oyle yaptim park yatagin yanini acip yatagima baglamistim ama dedgim gibi maalesef kesin cozumu olmuyir ama sabredin 1 yasindan sonra duzeliyor benim yapmadigim sey kalmadi uyku için 1 yasindan sonra duzeldi hala yaninda yatiyorum yerde
N

Nazlıcan

Premium Üye
16 Temmuz 2026 12:03
Cansu Açıkgöz
Bebekler yeni beceri ogrendiginde sik tekrar icin uyku uyumuyirlar gunduz sik sik donmesi icin firsat taniyin gece de dedgim gibi yaninizda yatsin ben oyle yaptim park yatagin yanini acip yatagima baglamistim ama dedgim gibi maalesef kesin cozumu olmuyir ama sabredin 1 yasindan sonra duzeliyor benim yapmadigim sey kalmadi uyku için 1 yasindan sonra duzeldi hala yaninda yatiyorum yerde
Ben de öyle deneyeyim, yanına yatıp öyle uyumayı. Teşekkür ederim bilgileriniz için
B

Begüm A.

16 Temmuz 2026 12:21
Ayağınızda sallıyorsunuz sanırım desteğe alıştığı için her uyanmada destek istiyorlar. Diş sancısı olabilir, ayrılık kaygısı olabilir temas istiyor sizi istiyor olabilir. Desteği azaltıp yanında yatmayı uyandığında poposuna pış pış yapmayı deneyin. Bu aylarda çok uyanıyorlar tüm ihtimalleri gözden geçirmeniz lazım. Bende 1 yaşında rahatladım 1 yaşına kadar ayağımda salladım ve çok zordu gün geçtikçe daha çok destek istiyorlar. Keşke en başından yanına yatarak uyutmayı deneseydim. Gündüz toplam uyku süreside azmış bu arada 2 saat ise gün içinde toplam, buda etkiler
N

Nazlıcan

Premium Üye
16 Temmuz 2026 12:48
Begüm Arslan
Ayağınızda sallıyorsunuz sanırım desteğe alıştığı için her uyanmada destek istiyorlar. Diş sancısı olabilir, ayrılık kaygısı olabilir temas istiyor sizi istiyor olabilir. Desteği azaltıp yanında yatmayı uyandığında poposuna pış pış yapmayı deneyin. Bu aylarda çok uyanıyorlar tüm ihtimalleri gözden geçirmeniz lazım. Bende 1 yaşında rahatladım 1 yaşına kadar ayağımda salladım ve çok zordu gün geçtikçe daha çok destek istiyorlar. Keşke en başından yanına yatarak uyutmayı deneseydim. Gündüz toplam uyku süreside azmış bu arada 2 saat ise gün içinde toplam, buda etkiler
Hayır ayağımda sallamıyorum, emerek uyuyor veya bazen kucağımda pışpışla uyuyor emdikten sonra uykuya dalmadıysa.. ama gece uyandığında uykuya dalsa da yatağına koyunca uyanıyor sadece ayağıma koyduğumda biraz uyuyor. Ne gündüz ne gece uyutamıyorum.. şanslıysam gündüz 2 saat oluyor uyku süresi.. yoksa 1-1,5 saat falan..
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir