Uyumuyor Çıldıracam

196 görüntüleme
Ç

Çiğdem

10 Ocak 2026 23:00
Bebeğim 50 günlük .3 ten beri meme emiyor sadece memede ve omuzda uyudu beşiğe koyduğum anda uyanıyor . Çıldırmak üzereyim. Doymuyor mu diye mamada verdim(inek sütü proteni alerjisi var) maması alerjik mamalardan çok zor içirebildim(kokusundan dolayı)uykusu var ama geçemiyor şu an omzumda uyuyor napacağımı bilmiyorum
B

Betül ..

10 Ocak 2026 23:16
O kadar normal ki. Daha 2 aylık bile değil o yüzden en güvende ve rahat hissettiği yerde uyuyabiliyor yani memede ve annesinin omzunda. Biz de 3 ay bitene kadar hep birlikte uyuduk hatta o zamandan alışkanlık kalma hâlâ iki yastıkta biraz oturur vaziyette uyuyorum 😂 yani zor biliyorum ama bu süreç biraz böyle o yüzden bebişi de kendinizi de zorlamayın derim uyuyabildiğiniz kadar sizinle uyusun
Ç

Çiğdem

10 Ocak 2026 23:18
:( uyusun tabi ama süt gelmesine rağmen kaynanam aç bu çocuk dediği için tartıştık şu an kendimi çok kötü hissediyorum
M

Mine G.

10 Ocak 2026 23:20
Selam, o zamanlarda benim bebeğimde bazı günler uykuya dalarken benden ayrıldığı anda uyanıyordu. Ben genelde zaten hep yanımda ona sarılarak uyutuyordum. Ama hassas olduğu zamanlarda da sırt üstü yatıp kafasını göğsüme ayaklarını göbeğime olacak şekilde onu yüzüstü koyarak uyutuyodum. Eğer ilk koyduğumda huzursuz olursa azıcık sallanıp sakinledikten sonra dalmasını bekliyodum. Dalınca da yan dönerek onu yanıma alıp sarılıp uyuyodum. Hatta 7 aylık olduk diş ve gaz bir araya gelince huzursuzlanıyor. Hala deniyorum bu şekilde işe yarıyor. Alışkanlıkta yapmıyor :)
B

Betül ..

10 Ocak 2026 23:22
Lohusalığın ilk nedeni doğum değil kaynanalardır net bilgi yayalım. Hiç umursamayın aç olsa omuzunuzda ya da memenizde de uyumaz sürekli ağlar meme ile kavga eder. Bebeğinizi de en iyi siz bilirsiniz o yüzden değil kaynanası babası bile olsa umursamayın bebeğinizle koyun koyuna uyumanın tadını çıkarın çünkü bir gün beşikte uyumaya başlayacak ve omuzunuzda uyumasını özleyeceksiniz
Ç

Çiğdem

10 Ocak 2026 23:33
Memede ağlayınca gazı vardır diye omzuma alıyorum çıkardıktan sonra meme isterse kafasını sallıyor memeye alıyorum orda emiyor uyuyor beşiğine koyuyorum uyanıyor kucağıma alıyorum sallanıyorum uyuyor uyanıyor tekrar meme istiyor emzik gibi kullanıyor bu saat 3 ten 10 a kadar böyle devam etti.artık sonrasında bağırsak gazı mamayı biberonla verdik mide gazıyla uğraştım durdum gazını çıkardım artık meme istemiyor uykuya geçiyor yine uyanıyot bu arada tabi bir kavga kıyamet koptu evde. Kafama takıldı söylediklrri gerçekten aç kaldığı için mi sürekli memede acaba? Çünkü mamayı kokusuna rağmen bir iki zorladım içti
B

Betül ..

10 Ocak 2026 23:39
Bebeklerde emme refleksi olduğu için verdiğinizde bir iki zorlamaya içer normaldir. Gazı olduğu için de sürekli memeye gelmek istiyor olabilir ya da uyumak istediği için de. Doyduğunu anlamadın en net yolu günde kaç çişli bez aldığınızdır. Bugün kaç tam dolu çişli bez aldınız bebişten acaba?
B

Büşra M. Ç.

11 Ocak 2026 01:26
Kıyamam size aynısı kendi annemle yaşadım aynı dönemlerde. Doktor kontrolünde kilosu yerinde çıkarsa söz ver daha bu çocuk aç demeyeceksin demiştim. Çok şükür fazlasını bile almıştı. Bez sayısı da yeterliydi. Bazı zamanlar küme beslenme yapıyorlarmış, süt miktarını arttırmak için. Tabii gaz, reflü gibi sebepler de olabilir. Veya kavraması güzel değilse zorlanıp uyuyakalıp sonra tekrar istiyor da olabilir. Emzirme danışım bebekler memeyi emzik yapmaz aksine emziğe meme gibi davranır der. Meme şu an her şeyin çözümü onlar için 🩵Eleye eleye gideceksiniz mecbur. Benimki dört aylık oldu hala reflüsü ve gazı yüzünden ilk koyduğumuzda uyanabiliyor.
Y

Yeşim K.

11 Ocak 2026 01:44
Benimki de yatağında asla uyumuyor çok baktım nasıl yapabilirim diye teknikler denedim yarı uykulu, tam uykulu falan falan hiç bir türü uyumadı. Uyuduğu dönem de çok kısa uykular. Yabancılara da baktm çok kişi böyle. Çözümüm önerilmese de birlikte uyumak. Ona en güvenli pozisyonu sağlayıp sarılıyorum uyuyoruz. Biraz şeffaf bir uyku ama hiç yoktan iyidir. Anne dinlenmezse süt nasıl versin. Yüzünü hiç bir şeyin kapamayacağından emin olun
A

Azize D. ..

11 Ocak 2026 05:57
O kadar normal bir durum ki ,küçücük bir canlı ve sadece senin kokunla(henüz daha net görmüyor )kendini güvende hissediyor.Bu arada bebekler doyma duygusunu bilmiyor eğer gaz cikartiriyorsan yani cikiyorasa kusuyorsa zaten duyduğunu anlarsın. Yaklaşık6 ile 14. Haftaya kadar bağırsaklarıgelistigi içingaz sancısı çekiyorlar bu sırada o ağrıyı ancak anne ile temas güvenduygusu dindirebiliyir . Ben bebeğimi kaç gece göğsümde kanepeye yaslanarak uyuya kaldığımı hatırlıyorum,çoğuzaman uyumuyor kucağımda sabaha kadar uyutturdum. Bunlar çok normal şeyler öylebebek huzursuzlanir meme ister ağrısıolur meme istergazi olur meme ister daha dogrusu kokunu en iyi o şekilde teninle temas eder .Bu yüzden kimsenin sizi üzmesine izin vermeyin. Bebeğinizien iyi siz anlarsınız.
Ç

Çiğdem

11 Ocak 2026 06:04
Ben hemşireyim,idrarı kakasnı hergün6-7 yapıyor en az .sürekli memde olduğu için idrar sayısı yeterli. Gazı olacak çok normal ama gerçekten insanı bu dönemde söyledikleriyle o kadar etkiliyorlarki bildiklerini unutuyor bir süre sonra sen de hak veriyorsun söylenenlere acaba doymuyor mu? Kilo alımı da yeterli. Bu kadar memede kalması insanı yoruyor mantıklı düşünmekten uzaklaştırıyor:(

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir