Uyumuyor

140 görüntüleme
R

Reyhan

Premium Üye
11 Haziran 2026 09:05
3 ay 23 günlük kızım. Gece uykuları güzel. Sabah çok erken kalkıyor 6 gibi. Sonra gün içindeki uykular anca 15 dk çok uykusuzum uyusun da ben de uyuyayıms istiyorum uykusuz kaldığım için gün içinde aktivite falan yaptırmakta zorlanıyorum kendimi çok mutsuz hissediyorum ne zaman uzun uyuyacak bir de maksimum 2 saatte 1 memede
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
11 Haziran 2026 09:05
Gününüzün zor geçmesi anlaşılabilir. 3 ay 23 günlük kızınızın uyku düzeni henüz tam oturmamış olabilir. Bu yaş grubundaki bebekler genellikle sık sık uyanır ve uyurlar.

Bebeğinizin uyku düzenini iyileştirmek için şu adımları deneyebilirsiniz:

1. Sabah kalkış saatini düzenleyin: Bebeğiniz 6 gibi kalkıyorsa, onun gün içindeki uykularını düzenlemek için sabah uyandırma saatini biraz daha ileriye çekebilirsiniz.
2. Uykuyu teşvik edin: Bebeğinizin uykuya dalmasını kolaylaştırmak için loş bir ortam yaratın, beyaz gürültü veya kulak tıkacı kullanın.
3. Emzirme sıklığını ayarlayın: 2 saatte 1 meme emmesi normaldir ancak uykusunu etkiliyorsa, emzirme aralıklarını biraz daha uzatabilirsiniz.
4. Gündüz aktivitelerini düzenleyin: Bebeğinizin uykudan sonra yapacağı aktiviteleri hafif ve kısa tutun.

Bebeğinizin uyku düzeni zamanla oturacaktır. Sabırlı olun ve kendinize de dinlenme fırsatı verin.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Uykuya Direnme
2. 3 Aylık Gündüz Uyku Sorunu
3. Çok Uyumak İstiyor
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
R

Reyhan

Premium Üye
11 Haziran 2026 09:06
Uyandırma saatini nasıl ileri çekeceğim acaba sanki keyfimden uyandırıyorum kendi uyanıyor uyumuyor
Hatice E.

Hatice E.

Premium Üye
11 Haziran 2026 09:36
Merhaba, benim kızımda 3 ay 25 günlük öncesini bilemem tabi ama 4. Ay atağı, diş damak sancısıda olabilir. Bende birkaç gün gündüz uykularında sorun yaşadım biraz malum havalar sıcak diye klimalı ortamda tutuyorum oda derecesi 25-24 civarı farkettim ki klima açık ve serin iken çok kısa uykular uyuyor şuan sadece hava nemlendirici ve cam açık uyutuyorun gündüz uykuları uzadı bilmiyorum etkisi var mı ancak oda derecesi ve kıyafetide etkiliyor diye biliyorum. Akşam uykularını bende 1 saat ileri çekmeye çalıştım ancak uyanma saati değişmedi mecbur 19:30 gibi uyutuyorum. Bildiğim kadarı ile gündüz uykuları düzenli olursa bebekler akşam uykuları fazla olurmuş. Öncelikle oda ortamını bir kontrol edin
Göktenur B.

Göktenur B.

11 Haziran 2026 09:53
Ortam sıcaklığı aydınlık hepsi etkiliyor birde beyaz gürültü nini süpürge sesi bunlar benim oğlumda doğduğundan beri ise yarıyor uykusunu uzatıyor böylece sadece gündüz geceleri bunlar olmadan da uyuyor
N

Nehar K.

11 Haziran 2026 09:55
O ayda bizde 6 da kalkıyorduk. Sonra 7 oldu bi ara 5 :)) ahh bilirim o uykusuzluğu. Etkinlik yapamam dersen koy kanguruya cik dışarı. Tabi nerede yaşıyorsun bilemem ama sicaksa çıkma akşam gibi mutlaka cik baska türlü evde tıkılıyorlar ve hep ayni yer görüyorlar bunalıyor bebeler. 6 da uyandiktan sonra 7.30 itibariyle uyku moduna girmesi lazım. Çok sicaksa uyuyamaz. Artık sadece zibinla duruyor. Altını islak mendil degil de temizleme pamuk ıslatıp yikar gibi silip kurula. Biraz açık kalsın etkisini gördüm. Memede olma süresi normal. Emiyorsa süper ileride meme reddi ile ugrasmazsin umarim
R

Reyhan

Premium Üye
11 Haziran 2026 10:21
Hatice Erol
Merhaba, benim kızımda 3 ay 25 günlük öncesini bilemem tabi ama 4. Ay atağı, diş damak sancısıda olabilir. Bende birkaç gün gündüz uykularında sorun yaşadım biraz malum havalar sıcak diye klimalı ortamda tutuyorum oda derecesi 25-24 civarı farkettim ki klima açık ve serin iken çok kısa uykular uyuyor şuan sadece hava nemlendirici ve cam açık uyutuyorun gündüz uykuları uzadı bilmiyorum etkisi var mı ancak oda derecesi ve kıyafetide etkiliyor diye biliyorum. Akşam uykularını bende 1 saat ileri çekmeye çalıştım ancak uyanma saati değişmedi mecbur 19:30 gibi uyutuyorum. Bildiğim kadarı ile gündüz uykuları düzenli olursa bebekler akşam uykuları fazla olurmuş. Öncelikle oda ortamını bir kontrol edin
Akşam uykuları değişiyor mesela dün 20.30da uyudu bir önceki 22.00da uyumuştu ama yine 6 gibi kalkıyor 06.11de kalktı bugün. Klima henüz çalıştırmadım ben sıcak ama klimanın oraya kuşlar yuva yapmış yavrusu daha dün uçtu bugün çalıştırıcam bakalım cam açıyordum ben de. Gündüz çok güzel uyuyordu aslında son dönemde ama şuan neden böyle oldu ataklar bitmiyor 1 hafta güzel uyuyor sonra yine başlıyor
R

Reyhan

Premium Üye
11 Haziran 2026 10:22
Göktenur Bektaş
Ortam sıcaklığı aydınlık hepsi etkiliyor birde beyaz gürültü nini süpürge sesi bunlar benim oğlumda doğduğundan beri ise yarıyor uykusunu uzatıyor böylece sadece gündüz geceleri bunlar olmadan da uyuyor
Benimki de beyaz gürültü olmadan uyumuyor. Bazen de ana kucağında aspiratör sesiyle ama o zaman da ben uyuyamıyorum mutfakta nasıl uyuyayım
R

Reyhan

Premium Üye
11 Haziran 2026 10:23
Nehar Kara
O ayda bizde 6 da kalkıyorduk. Sonra 7 oldu bi ara 5 :)) ahh bilirim o uykusuzluğu. Etkinlik yapamam dersen koy kanguruya cik dışarı. Tabi nerede yaşıyorsun bilemem ama sicaksa çıkma akşam gibi mutlaka cik baska türlü evde tıkılıyorlar ve hep ayni yer görüyorlar bunalıyor bebeler. 6 da uyandiktan sonra 7.30 itibariyle uyku moduna girmesi lazım. Çok sicaksa uyuyamaz. Artık sadece zibinla duruyor. Altını islak mendil degil de temizleme pamuk ıslatıp yikar gibi silip kurula. Biraz açık kalsın etkisini gördüm. Memede olma süresi normal. Emiyorsa süper ileride meme reddi ile ugrasmazsin umarim
Meme reddi yaşadık geçti 😂 şimdi memeye düştü. Normal bi dönemi yok herhalde çocuk yetiştirmenin. Gündüz çok sıcak oluyor akşam üstü çıkarıyorum. Islak mendil de kullanmıyorum. Altının açık olmasına bayılıyor ama bu ara bırakınca altını değiştirmeye bile sanırım bırakıcam sanıyor ağlıyor ağlıyor kucağıma aldığım gibi susuyor
N

Nehar K.

11 Haziran 2026 10:28
Ay evet bide o var. Sanki dovüp bıraktık:)) her donem her çocuk farklı işte. Bir şekilde büyüyecekler
Göktenur B.

Göktenur B.

11 Haziran 2026 10:32
Reyhan
Benimki de beyaz gürültü olmadan uyumuyor. Bazen de ana kucağında aspiratör sesiyle ama o zaman da ben uyuyamıyorum mutfakta nasıl uyuyayım
Benimki 10 aylık 8 ay itibari ile gündüz uykulari düştü yeni yeni toparladık saat kaçta yatarsa yatsın sabah 6 da ayaktayız bizde son iki aydır geceleri her saat başı memede şükür iki gecedir 1 defa uyandı gündüz uykusunu yapmayınca dahada huzursuz oluyor üstünü örtünce felan da kıpırdaniyor internette bakın illaki aspiratör sesi de vardır
R

Reyhan

Premium Üye
11 Haziran 2026 10:36
Göktenur Bektaş
Benimki 10 aylık 8 ay itibari ile gündüz uykulari düştü yeni yeni toparladık saat kaçta yatarsa yatsın sabah 6 da ayaktayız bizde son iki aydır geceleri her saat başı memede şükür iki gecedir 1 defa uyandı gündüz uykusunu yapmayınca dahada huzursuz oluyor üstünü örtünce felan da kıpırdaniyor internette bakın illaki aspiratör sesi de vardır
İnternetten açtığımızla durmuyor. Mutfağı ortam olarak da seviyor herhalde bilmiyorum kaç tane aspiratör sesi açtık. Gündüz uyumayınca gece fosur fosur uyuyor bizimki ama 😂
Göktenur B.

Göktenur B.

11 Haziran 2026 10:43
Reyhan
İnternetten açtığımızla durmuyor. Mutfağı ortam olarak da seviyor herhalde bilmiyorum kaç tane aspiratör sesi açtık. Gündüz uyumayınca gece fosur fosur uyuyor bizimki ama 😂
Bİzde de tam aksi eğer gündüz uykulari kısa sürüyorsa gece çok huysuz ama güzel geçtiyse gecede güzel geçiyor hoş bız şuan diş sürecindeyiz
R

Reyhan

Premium Üye
11 Haziran 2026 14:28
Göktenur Bektaş
Bİzde de tam aksi eğer gündüz uykulari kısa sürüyorsa gece çok huysuz ama güzel geçtiyse gecede güzel geçiyor hoş bız şuan diş sürecindeyiz
Kaç aylık? Bizde diş yok ama diş çıkacak yerde 2 tane böyle su toplamış gibi var. Ama 4 aya 1 hafta var daha bizim çok erken. Doktora sorucam haftaya gidince. Sizinkiler çıktı mı?
Göktenur B.

Göktenur B.

11 Haziran 2026 14:38
Biz 10.5 aylığız alta iki dişimiz var sadece yenisi daha çıkmadı üsten bekliyorum bende ama sanki atlardan gelicek gibi aslında 4 aydan sonra çıkarmasıda normal kabul ediliyor diye biliyorum ama hemen çıkmayabilir sertleşmiştir [4.ayda](4.ayda) başlıyor aslında salya kaşıntı ama çıkarması uzun sürüyor
N

Nazlı A.

11 Haziran 2026 17:33
Benim bebeğimde 3 aylık uyumuyor gerçekten gündüz 3 defa max yarım saat uyuyor derin dalıyor kısa sürede fakat uyamıyor
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir