Uyumuyor
153 görüntüleme
A
Ayşe A.
1 Şubat 2026 00:05
6 aylık olmak üzere olan oğlum var son 1 haftadır uykusu gece 11 lere kadar gitmeye başladı
Zor uyuyor bu akşam 8 den beri sallıyorum hala dalmadı uykuya
yaşayan var mı
Berbat durumdayım😩
Zor uyuyor bu akşam 8 den beri sallıyorum hala dalmadı uykuya
yaşayan var mı
Berbat durumdayım😩

Afranur K.
1 Şubat 2026 00:38
Son gündüz uykusunu kaçta yapıyor? Bi de 11 yatınca kaçta kalkıyor sabah? Buralarda bir yerde sıkıntı olma ihtimali olduğunu düşünüyorum.
Bi de 6 ay diş gelme dönemi de yaklaşmış, damaklarını kontrol edin isterseniz, bi soğuk uygulayıp rahatlama var mı bakın? Damak kaşıyıcılar ile rahatlatmaya çalışın. Belki de çocuğun genel ağrısı var bu konuda.
Bi de 6 ay diş gelme dönemi de yaklaşmış, damaklarını kontrol edin isterseniz, bi soğuk uygulayıp rahatlama var mı bakın? Damak kaşıyıcılar ile rahatlatmaya çalışın. Belki de çocuğun genel ağrısı var bu konuda.
A
Ayşe A.
1 Şubat 2026 00:46
Son uykusu 6 ydı uyandı akşam 8 de yatırdım 9 da uyandı sonra bu saate kadar sürekli uyudu uyandı hala sallıyorum

Afranur K.
1 Şubat 2026 00:54
6-8 arası çok dar, ya en son uykusunu 6 da yaptırmayıp öne çekin ya da 8 de yatırmayıp 9-9.30 a uzatmanız lazım gece uykusunu.
Ortalama 5.5-6 aylık bir bebek 2.30 saat kadar ayakta kalabilir. Siz son uykusunda bu makası daraltmışsınız doğal olarak net bir uyku gelmeden yeni bir sürece sokmafa çalışmışsınız.
Ben genelde 10 da bebek yatıran bi anneyim ama bu önerilen bir sistem değil, bundan dolayı son uykusunu 6 da değil en geç 4-4.30 arasında yatırıp 5-5.30 arası kaldırmaya çalışın bebeğinizi
Ortalama 5.5-6 aylık bir bebek 2.30 saat kadar ayakta kalabilir. Siz son uykusunda bu makası daraltmışsınız doğal olarak net bir uyku gelmeden yeni bir sürece sokmafa çalışmışsınız.
Ben genelde 10 da bebek yatıran bi anneyim ama bu önerilen bir sistem değil, bundan dolayı son uykusunu 6 da değil en geç 4-4.30 arasında yatırıp 5-5.30 arası kaldırmaya çalışın bebeğinizi
A
Ayşe A.
1 Şubat 2026 01:01
uyumadı 4.30 gibi 5.30 daldı 6 da kalktı zaten
Z
Zeynep O. K.
1 Şubat 2026 05:16
En son uykunuza geç geçtiğiniz için bebek direniyor bebekler düzen sever o yüzden istikrarlı olun örnek veriyorum size benim ikizlerim sabah en geç 8 de uyanır kahvaltı oyun derken saat ön buçuk en geç 11 uyutuyorum en fazla kırkbeş dakika uyuyorlar zaten 12 gibi uyansalar dahi oynuyoruz öğle yemeği derken saat oluyor 3 ikinci uykuya geçiyoruz burda saat dört buçuk gibi uyanıyoruz oyun ara öğün yapıyoruz em geç altı buçuk gibi akşam yemeği sonra kitap okuyorum gece uykusuna geçişini bilmeye başlıyor her akşam aynı saatte odaya gidiyoruz onlara gece uykusunu anlatıyorum önceden sevdikleri ninniyi açıyorum ben ilk dopduklarından belli ne yapıyorsam anlıyorum ve her akşamm gecelik giydirdim üst değişimi derken beşiğe geçiyoruz orda beş dakika filan oynuyoruz yada onların ihtiyacına göre değişiyor sonra ışık kapatıyoruz loş bir gece lambasıyla uykuya geçiyoruz tabiki her akşam kolay olmıyor 2 bebekle ama gece uykuya geçiş saati kırmızı çizgim en geç 8:30 uyuyorlar