Uyumuyor
71 görüntüleme
H
Havvanur Ü. ..
14 Ocak 2026 20:50
Bebeğim5 ay 5 günlük yaklaşık 20 gündürhic uyumuyor geceleri saat başı uyanıyoremmek istiyor doğumdanbu güne sadece anne sütü verdim şuan doymadigini düşünerek mama aldım ama biberonu istemiyor 3 farklı biberon ile mama vermeyi denedim ama kabul etmiyor gündüz uykusu hic yok uyumuyor ne yapmam lazım

Sema ..
14 Ocak 2026 20:58
Diş sancısı çekiyordur büyük ihtimalle o yüzden uykuları sıçramıştır atak dönemi de olabilir dişleri için kür dene (zeytinyağı 4-5 karanfıl 1 gece beklet sür ) zararlı değil Osman hoca da öneriyor deneyebilirsin istersen belki yardımcı olur
K
Kübra Y. ..
14 Ocak 2026 21:14
Bebeğim 4 buçuk aylık ve 4.ayın başında aynı süreç başladı. Gündüz de dahil her uykusunu ağlayarak uyuyor ama geçiciymiş bir sabah uyanacakmışız ve bebeğim iyi mi bu gece hiç uyanmadı diyecekmişiz. Bunun hayalini kuruyorum iyi geliyor. Şaka bir yana kiminle konuştuysam ki çoğu o dönemleri geçirmiş anneler neredeyse hepsi aynı aylarda aynı şeyleri yaşamışlar. Ben bebeğimi izliyorum mızırdanıp ağlamaya başlayınca hemen uyutmaya götürüyorum. Hangi pozisyonda sakinleşip ağlamayı bırakıyorsa o şekilde mayıştırıp uyutuyorum. Bize en iyi gelen pozisyon yanak yanağa ya da dudaklarım onun yanağında nefesimi verdiğim geçti annecim yanındayım güvendesin diye konuştuğum pozisyon oluyor. Ya da koluma yatırıp gözüne bir mendil kapatıyorum yanağını öperken pişpişliyorum. Arkadan da muhakkak Mevlan Kurtish den Nebe suresini açıyorum.
E
Esra
14 Ocak 2026 21:51
Bebeğim şu an 7 aylık 5 aylıkken aynı süreçlerden geçtik arka arkadaya 6.aya girer girmez iki diş çıkardı büyük ihtimalle diş sancısı uyku konusu sürekli gelişim ve değili. İçerisinde oldukları işin bebekler her ay yeni bir durum uykularını bozuyor kabullenmek ve normal karşılamak gerekiyor diye düşünüyorum diğer türlü şu ay uyumalıymışama niye uyumuyor diye iyice strese giriyor insan ama her bebeğin gelişimi özel ve her gelişim evresi uykuları bozuyor