Uyumayan Bebek

263 görüntüleme
K

Kübra G.

20 Şubat 2026 08:11
Arkadaşlar bütün yorumları okudum nerdeyse uyuman bebek uyumuyor kimse bir çözüm bulamamış. Genel olarak 11. Ayda bişey var. Hani derler ya sabaha kadar beşik mi salladın evet sabaha kadar beşik sallıyorum. Beşiğin içine kaymak koysam tereyağ olucak sabaha kadar okadar sallıyorum. Açlıktan sıcaklıktan değil benim gibi bebeği olanlar anlayacak ne demek istediğimi doğduğu günden beri uyumayan bir bebek hani emzirmek için uyandırdığınız emmediği için sarılık olan bebekler varya bizimkiler öyle değil hiç uyumuyordu çok şaşkındım hep bu hikayeleri duymuştum yeni doğan bebeği zorla uyandırıp beslediklerini gel zaman git zaman geçecek denildi 11. Aya geldik beneğim 23ünde tam 11 aylık hala uyumuyor muhtemelen de 2 yaşına kadar uyumayacakmış myle söylüyorlar. Banyolar masajlar uyku saatine yakın yavaş oyunlar başka odada beslenme gündüz uyku saatinde riayet etme em son uykusunu 17.00de sonlandırma dışarıda gezme yani aklınıza gelecek herşeyi denedim. 11 aydır uykusuzluk çekiyorum çaresizlik de diyebilirim. Anne olmak süper kahramanlık değil bende etten kemikten bi insanım ne kadar anlayışlı sabırlı olmaya da çalışsam 5dk uyumuş kalkıp beşik sallayan bi insan ne kadar anlayışlı olabilir sinir sistemim bozuldu çocuğum biyerde ben biyerde ağlıyorum. Bilen birisi söylesin ne zaman geçecek 😑
H

Hülya A. ..

20 Şubat 2026 10:11
Ah canım anne çok zor bir durum ben de aynı şeyi ilk cocugumda yaşadım. Korkutmak istemem ama ne zman 3 yaşına geldi kreşe başladı o zman uykuları düzene girdi. Defalarca uyanırdi. Emzirdigim için uyandığını düşünüyordum ben 2 buçuk yaşında kestik anne sütünü o zman biraz daha rahatladık ama yine uyandı yine uyandı. Sanırım biraz karakter meselesi. Şu an 14 yaşında hala uyku sevmez.
D

Demet Ö.

20 Şubat 2026 10:16
Evet bazı bebekler böyle olabiliyor bir destek almanız burda çok önemli . Benim oğlumda öyleydi sürekli uyanırdı emmek isterdi ben hiç uzanarak uyuduğumu hatırlamam mesela onu büyütürken ama ne zaman 2 yaşına geldi emmeyi kestik o zaman çok şükür uyumuya başladı geceleri . Gündüz enerjisini atabilmesi de önemli annesi egzersiz yaptırsan bebişimize
K

Kübra G.

20 Şubat 2026 21:12

Demet Öner

Evet bazı bebekler böyle olabiliyor bir destek almanız burda çok önemli . Benim oğlumda öyleydi sürekli uyanırdı emmek isterdi ben hiç uzanarak uyuduğumu hatırlamam mesela onu büyütürken ama ne zaman 2 yaşına geldi emmeyi kestik o zaman çok şükür uyumuya başladı geceleri . Gündüz enerjisini atabilmesi de önemli annesi egzersiz yaptırsan bebişimize

Emmeyi 9. Ayda bıraktı emmek onun için rahatlama değildi zorla emziriliyordum yatmak istemezdi problemimiz emmek emzik biberon açlık değil bundan da emin oldum sanki uyurkende beyni aktif gibi zaten çok hareketli bir bebek destek alıyorum zamn zaman ama ne zamana kadar böyle devam edecek tükendim her seferinde sağlığına şükür ediyorum 😑
K

Kübra G.

20 Şubat 2026 23:32

Hülya Akhan

Ah canım anne çok zor bir durum ben de aynı şeyi ilk cocugumda yaşadım. Korkutmak istemem ama ne zman 3 yaşına geldi kreşe başladı o zman uykuları düzene girdi. Defalarca uyanırdi. Emzirdigim için uyandığını düşünüyordum ben 2 buçuk yaşında kestik anne sütünü o zman biraz daha rahatladık ama yine uyandı yine uyandı. Sanırım biraz karakter meselesi. Şu an 14 yaşında hala uyku sevmez.

3 yaş mıı 😳 peki bişey merak ediyorum bizimkisinin uykusu var rutinleri tam uyguluyoruz hani uykusu olmayan bir çocğu zorla uyuturupr değiliz gözler kapalı uykuda mırıdanıyor sizin oğlunuzda böyle miydi
H

Hülya A. ..

21 Şubat 2026 20:35

Kübra Gürleyen

3 yaş mıı 😳 peki bişey merak ediyorum bizimkisinin uykusu var rutinleri tam uyguluyoruz hani uykusu olmayan bir çocğu zorla uyuturupr değiliz gözler kapalı uykuda mırıdanıyor sizin oğlunuzda böyle miydi

Yok ya benimki uyumazdi ben zorla uyuturdum . Uykusunun olmaması mümkün değil çünkü illa ki yorulacak ama yok benimki uykulu halde olmazdı hiç . Belliydi uykuyu sevmediği.
S

Seval Y.

21 Şubat 2026 21:08
11. Ay dan da umudumu kestim bu yazilanlari görünce. 5 ay 20 gunluk uykuya ağlayarak kendini geri atarak direnç gösteriyor. Nasil uykusu var eller surekli gözde ovusturuyor agliyor ama uyumuyor. Memeyi bıraktırmayi bile düşündüm memede uyuyor diye ama buradan anlıyorum ki bu da çözüm olmayacak
E

Esra ..

21 Şubat 2026 21:29
Dokuz aylık bebegimle aynı durumları yaşıyoruz doğdu doğalı uyku problemimiz var, sırt agrılarım hiç geçmiyor psikolojim yerlerde malesef
S

Seher Ç.

21 Şubat 2026 21:58
8 aylık bebeğimle bende aynı uyku sorunu yaşıyorum ne zaman düzelir bende bilmiyorum malûm ramazan ayı iyice sabırsız stres oldum bugün bütün gün ağladım bende gerçekten anne olmak çok zor en zor kısmıda uykusuzluk bebeği uyumayan anneler anlar sadece uykuya hasret kaldım destek yok eşim çalışıyor . Sağlıklı olsunlar da deyip mecburen yaşıyoruz herşeyi. Allah yardımcımız olsun hepimizin
Z

Zeynep A. T.

21 Şubat 2026 22:56
1 yaşında oplum yazdıklarınızın hepsini yaşadım 18. Ayda memeyi bırakmayı düşünüyorum akıl sağlığımı kaybettiğim için
L

Leyla D. ..

22 Şubat 2026 04:24
Bende varım hanımlar. Uyumuyo asla neymiş bazıları akşam 8 de yatırıyormus yok ben hiç görmedim min gece 1 buçuk 2 o da asla uzun uyumaz sürekli uyanır ağlar şuan 10 aylık olacak uykudan deli oluyo ne yaparsam yapayım uyumuyo geceleri sabaha kadar oturuyoruz psikoloji denen bişey kalmadı aşırı yılgınlık veren bişey ne diyeyim Allah canlarını sağ etsin ama artık uyusunlar düzene girsin hayatımız
K

Kübra G.

22 Şubat 2026 07:14

Seval Yelken

11. Ay dan da umudumu kestim bu yazilanlari görünce. 5 ay 20 gunluk uykuya ağlayarak kendini geri atarak direnç gösteriyor. Nasil uykusu var eller surekli gözde ovusturuyor agliyor ama uyumuyor. Memeyi bıraktırmayi bile düşündüm memede uyuyor diye ama buradan anlıyorum ki bu da çözüm olmayacak

Hayır memeyi bırakmakta çözüm değil ilk adım bu durumu kabullenmemiz ikinciside sonsuza kadar böyle sürmeyecek elbet anlattığınız gibi yastığa kafasını koyamıyoruz kendini geri atıyor uykuya direnç gösteriyor hiç biyere gidemiyorum bu yüzden uyutamıyorum biyerde uyku saatlerine yakın dışarıda yürüyüş yapıyorum bazen eve gelirken uyuyor yatağına bırakıyorum zorlandığım zamanlarda sizede tavsiye ederim
K

Kübra G.

22 Şubat 2026 07:16

Esra

Dokuz aylık bebegimle aynı durumları yaşıyoruz doğdu doğalı uyku problemimiz var, sırt agrılarım hiç geçmiyor psikolojim yerlerde malesef

Kendimi sürekli geçicek diye teselli ediyorum inanın geçicek ama destek şart zaman zaman ailelerimizde kalıyoruz biraz uyuyabilmek için imkanınız varsa mutlaka yapın akıl sağlımızı korumak için buna ihtiyacımız var🫠
K

Kübra G.

22 Şubat 2026 07:20

Seher Çakır

8 aylık bebeğimle bende aynı uyku sorunu yaşıyorum ne zaman düzelir bende bilmiyorum malûm ramazan ayı iyice sabırsız stres oldum bugün bütün gün ağladım bende gerçekten anne olmak çok zor en zor kısmıda uykusuzluk bebeği uyumayan anneler anlar sadece uykuya hasret kaldım destek yok eşim çalışıyor . Sağlıklı olsunlar da deyip mecburen yaşıyoruz herşeyi. Allah yardımcımız olsun hepimizin

O kadar iyi anlıyorum ki sizi çocuğa olan sabrım kalmadı uyumlu sakin bi insanken içimden başka bişey çıkıyor 11 aylık bebekle kavga ediyorum yalnız değilsiniz. Sizin suçunuz değil kendinizi suçlu hissetmeyin bu günler geçicek büyüyecek ve o öfke patlamalarımızı hatırlamıycak olmaları beni mutlu ediyor sonuçta bizde insanız 🌸
K

Kübra G.

22 Şubat 2026 07:24

Leyla Doğan

Bende varım hanımlar. Uyumuyo asla neymiş bazıları akşam 8 de yatırıyormus yok ben hiç görmedim min gece 1 buçuk 2 o da asla uzun uyumaz sürekli uyanır ağlar şuan 10 aylık olacak uykudan deli oluyo ne yaparsam yapayım uyumuyo geceleri sabaha kadar oturuyoruz psikoloji denen bişey kalmadı aşırı yılgınlık veren bişey ne diyeyim Allah canlarını sağ etsin ama artık uyusunlar düzene girsin hayatımız

Dönem dönem bu uykuda mırıldanmaları düzene giriyor sonra tekrar aynı öğreniğin 9. Ayda çok daha iyiydi 4 saat aralıksız uyuduğu olmuştu düşün 9. Aya kadar saat başı uyanıyordu3 ve 4. Ayda bu kadar zorlandım birde 10. Aydan sonra 11 . Ay sizde muhtemelen bu aylarda zorlanacaksınız ama geçicek bol dua edelim birbirimize
B

Busra K. A.

23 Şubat 2026 03:41
Sürekli ileri geri değişen bir süreç bu uyku meselesi. Şu anda 14,5 aylık kızım 20 dakikadır aralıksız ağlarken yazıyorum. İlk aylar hiç uyumadı sürekli göğsümdeydi. Sonra yanımda iki saat uyumaya başladı emmeye devam etti. Bu böyle 10 aya kadar geldi. Sonra baktım benim hareketlerimden uyanıyor yatağı ayırdım. Süre 3 saate çıktı 12 aylıkken 5, 6 saat uyumaya başladı. Uyku saatleri şu bu tamam artık anladık derken 14. Ayda tekrar geri sardık. Gece emzirmeyi de bıraktım bu arada çok oldu derdi o da değil. Biz özlüyor diyorum yanına yatıyorum o da değil daha çok ağlıyor. Şimdi de sıra tek uykuya mı geçmeye geldi acaba diyorum. Yani hiç bitmiyor maalesef ben de iki yaşı bekliyorum. Doktorumuz yetişkin uykusuna iki yaşında başlar demişti…
K

Kübra G.

23 Şubat 2026 08:22

Busra Karadeniz Akkoc

Sürekli ileri geri değişen bir süreç bu uyku meselesi. Şu anda 14,5 aylık kızım 20 dakikadır aralıksız ağlarken yazıyorum. İlk aylar hiç uyumadı sürekli göğsümdeydi. Sonra yanımda iki saat uyumaya başladı emmeye devam etti. Bu böyle 10 aya kadar geldi. Sonra baktım benim hareketlerimden uyanıyor yatağı ayırdım. Süre 3 saate çıktı 12 aylıkken 5, 6 saat uyumaya başladı. Uyku saatleri şu bu tamam artık anladık derken 14. Ayda tekrar geri sardık. Gece emzirmeyi de bıraktım bu arada çok oldu derdi o da değil. Biz özlüyor diyorum yanına yatıyorum o da değil daha çok ağlıyor. Şimdi de sıra tek uykuya mı geçmeye geldi acaba diyorum. Yani hiç bitmiyor maalesef ben de iki yaşı bekliyorum. Doktorumuz yetişkin uykusuna iki yaşında başlar demişti…

Benim araştırmalarıma göre uyku geçişlerini sağlayamıyorlarmış oda 2 yaşında olgunlaşıyormuş bencede dönem dönem değişiyor 9. Ayda 4 saat uyuduğunu görmüştüm tam dğzeldi diyoruz tekrar başlıyor

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir