Uyumama Sorunu

88 görüntüleme
S

Sema Y. ..

12 Ağustos 2025 23:19
Merhabalar oğlum 18 aylık
Akşam 10 gibi uyuyor gece 2 3 gibi kalkıyor oturuyor oynuyor sabah saat 6 yı 7 yi buluyor tekrar uyuması.
İlk uykuya geçişte problemimiz yok ancak gece her ne sebepten uykusu dağılıyorsa kesinlikle tekrar uykuya geçemiyoruz.
Burun tıkanıklığı reflü oda ısısı diş sancısı oluşabilecek her sorunu ortadan kaldırdım.
Artık yoruldum.
Durumu bu şekilde olanlarınız varmı çözümü nasıl buldunuz.
Oğlum 18 aylık olmasına rağmen tüm hayvanları tüm renkleri (temel olan 10 ve üzeri ) tüm aile bireylerini amca dayı hala teyze anane ve babanne vb tüm bireyleri tanıyor.
Konuşması da gayet iyi durumda.
Herkes bana işte çok yüklenmişsin beyin çok çalışıyor ondan böyle falan da dediler bundan da olabilir mi
E

Ebru T.

13 Ağustos 2025 03:47
Uyandığında ne yapıyor ve siz nasıl davranıyorsunuz. Aglama oluyor mu konuşursa cevap veriyor musunuz. Ağlamıyor ama oturuyor ayağa kalkıyor mu sadece. Oyun mu oynamak istiyor yada ağladığında sakinleşinsin diye oyun oyuncak sunuyor musunuz. Bunların cevapları herseyi etkileyebilir. Tavsiyem eğer ağlıyor ise sakinlesmesini saglamaniz. Ama oyun oyuncak kullanmadan. Artık sozel olarak anlama algılama evresi. Hadi yatalım uyu oğlum komutları verin sakin ve az kelimeli olsun cümleleriniz. Sadece oturuyorsa diyelim. Sizde uzanın sakinlik çok önemli burada. Arada yeniden yat oğlum uyu oğlum gibi komutlar şunun. Destekli uyuyorsa gene destekli şekilde devam edin. Oyun isteği olursa karşılık alamasın. Konuşursa ve ısrarlı iletişim kurmaya çalışıyorsa karşılık vermeyin. Bi yere odaklandı diyelim ısrarla bi şeyler anlatıyor o zaman da orada bi sey yok kapi var lamba var vs gibi konuşun çok uzatmadan ama. Odadan yataktan cikartma durumlarını tamamen sifirlayin. Kızım son 1 2 aydır ard arda dış çıkartıyor ve belli saatlerde uzunca uyanık kalıyor. Genelde dışı patladığı günlerde yapıyor anlattığınız durumu. Anlamadığı sürece uyanık olduğunda minimum sozel iletişim eğer desteğe ihtiyacı varsa fiziki destek sağlıyorum. Ağlarsa yol değişiyor zaten ya rüya gördü korktu bazen gazı oluyor hala yada sancisi ağrısı var ona göre hareket ediyorum.
Cansu K. E.

Cansu K. E.

Emzirme Danışmanı

13 Ağustos 2025 05:15
Alışkanlıktan uyanıyor. Oyuncak vermeniz uykaya geçişi iyice zorlaştırır, daha fazla uyaran almış oluyor. Uyandığında oyuncak vermeden ortamı aydınlatmadan yüksek tonda konuşmadan ilerleyin. Hemen uyumasa bile böyle yaptıkça zamanla uyanık kaldığı süre azalır

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir