Uyuma Şekli
101 görüntüleme

Ceren Ç.
29 Temmuz 2025 10:47
bebeğim 3,5 aylık elleri ve ayaklarıyla kendini uyandırdığı için gece mecburen ayakları hariç yarım kundak yapıyoruz ((bıraktırmak için tek eliylede denedim olmuyor yüzünü çiziyor hep)) gündüzde asla sırtüstü uyumuyor hep kendini uyandırıyor mecburen gündüzde yüzüstü yatırıyoruz gözetimimiz altında ama sürekli hergün yüzüstü yattığı için ben artık rahatsız oluyorum. nasıl sırtüstü yatmaya alıştıracağım?
Fatma U.
Uzman Psikolog
29 Temmuz 2025 11:06
Kundaklamayı kademeli olarak bırakırken, kollarını hareket ettirme özgürlüğü vererek başlayabilirsiniz. Bebeğinizi uykuya tam dalmadan, uykulu ama uyanık halde sırtüstü yatağına bırakmaya çalışın. Uyandığında hemen yüzüstü çevirmek yerine, sırtüstü pozisyonda sakinleşmesi için nazikçe sırtını okşayarak veya beyaz gürültü kullanarak destek olun. Gündüz uykularında da aynı tutarlılığı sürdürün ve her zaman sırtüstü yatırın, gerekirse başlangıçta yanına rulo havlular koyarak (güvenli bir şekilde) yan dönmesini engelleyebilirsiniz. Bu süreç sabır gerektirecektir.

Ceren Ç.
29 Temmuz 2025 11:42
peki sürekli gündüzleri yüzüstü uyuması sorun yaratır mı
Fatma U.
Uzman Psikolog
29 Temmuz 2025 12:28
Bebeklerin sürekli yüzüstü uyuması önerilmez ve "Ani Bebek Ölümü Sendromu " riskini artırabilir. Bebeğinizin kendini eli ve ayağıyla uyandırdığı durumlar olsa da, gündüz ve gece dahil olmak üzere her zaman sırtüstü yatırılması güvenli uyku pozisyonu olarak kabul edilir.
Bebeğinizi uykuya tam dalmadan, uyanık ancak uykulu halde sırtüstü beşiğine bırakmayı deneyin. Ellerini ve ayaklarını kontrol etmekte zorlandığı için, uyku sırasında güvenli bir şekilde kolları serbest kalacak şekilde yarım kundak veya uyku tulumu kullanabilirsiniz. Bebeğinizin yüzünü çizmesini engellemek için daima tırnaklarını kısa tutabilirsiniz
Bebeğinizi uykuya tam dalmadan, uyanık ancak uykulu halde sırtüstü beşiğine bırakmayı deneyin. Ellerini ve ayaklarını kontrol etmekte zorlandığı için, uyku sırasında güvenli bir şekilde kolları serbest kalacak şekilde yarım kundak veya uyku tulumu kullanabilirsiniz. Bebeğinizin yüzünü çizmesini engellemek için daima tırnaklarını kısa tutabilirsiniz