Uykuya Neden Direniyor

144 görüntüleme
Y

Yildiz E.

19 Şubat 2026 12:08
6 aylık bir bebeğim var. Doğduğundan beri uyku bizim en zorlandığımız konu oldu. Bebeğim aslında neşeli, sosyal ve gündüzleri keyifli bir bebek. Ama uykuya gelince her şey değişiyor.

Uyanıklık sürelerimiz en az 3 saat oluyor. Daha erken uyutmayi denedigimde kabul etmiyor. Daha erken yatırmaya çalıştığımda inanılmaz direniyor. Uyku saati yaklaştığında huzursuzluk başlıyor, uykuya geçiş bazen uzun ağlamalarla oluyor. Gündüz uykularımız kısa, gece de sık uyanmalarımız var.

En çok zorlandığım konu ise şu:

Sadece yatarak emerek uyuyor. Oturarak emzirmeyi reddediyor (bir dönem meme reddi yaşadık). Memeyi çektiğim anda hemen uyanıyor. Sanki uyku ile meme tamamen birleşmiş gibi. Desteksiz uyuması neredeyse imkansız.

Bazen yanlış mı yapıyorum diye düşünüyorum. Fazla mı uyanık kalıyor, yoksa yeterince mi yorulmuyor anlayamıyorum. Her gün “bugün daha iyi olacak” diye umut ediyorum ama akşam olunca yine aynı döngüye giriyoruz.

Onu ağlatmak istemiyorum. Ama bu şekilde de çok yoruldum. Hem ona yetemiyormuşum gibi hissediyorum hem de neyi değiştirmem gerektiğini bilmiyorum.

Benzer bir süreç yaşayan var mı? Bu dönemi nasıl aştınız?

Gerçekten bir yol gösterilmesine ihtiyacım var 🤍
Ş

Şilan

19 Şubat 2026 12:41
Bu yazdığınızı geminiye yazın size uygun uyku desteği verecektir. Ayrıca ebebek de ücretsiz uyku danışmanlığı veriyor
B

Büşra Ş.

19 Şubat 2026 12:54
Neden uykuya direniyor
R

Rabia T.

19 Şubat 2026 13:14
Uyku vs uyanıklık saatlerini biliyor musunuz ? Ben benim beneğimde öylesiydi yatırma uyanma saatlerini geçirmedim çok rahat etttik
Y

Yildiz E.

19 Şubat 2026 13:17

Rabia T

Uyku vs uyanıklık saatlerini biliyor musunuz ? Ben benim beneğimde öylesiydi yatırma uyanma saatlerini geçirmedim çok rahat etttik

Evet ozellikle dikkat ediyorum 2-2.5 saati gecirmemeye calisiyorum ama dogdugu gunden bu yana hic kolay uyuyan bir bebek olmadi. Cok fazla yontem denedik kucakta salladik, dizde salladik, carsafta salladik, emerek uyuttum. Bkr noktada direnvi kirilip uyuyor ama o surec vok yipratici Kolik de degil. Oldukca da keyifli aslinda ama konu uyku olunca odaya bile girerken aglayip mizmizlanmaya basliyor.
R

Rabia T.

19 Şubat 2026 20:50
Bence böyle değil isterseniz instagramdan beni arayın yada yazın ben anlatayım size
M

Merve K.

20 Şubat 2026 00:09
Benim bebegim 3 ay 21 gunluk su yazdiklarinizin aynisini harfien yasiyorum gercekten uyutmaya basladigimi anladigi anda aglamaya basliyor boncuk boncuk gozyasi dokuluyor. Cok uzülüyorum ne yapacagimi sasirmis durumdayim. Deidiginiz gibi her aksam bize kabus cok yoruldum kendi yorgunlugumufa gectim bebegim cok uykusuz olmasina ragmen uyumuyor
R

Rabia T.

25 Şubat 2026 10:43
Uyanıklık süresine 100% uyuyor musunuz? Ben çözümü öyle buldum uyku saatini 1 dk geçirmem hayat kalitem arttı resmen
R

Rabia T.

25 Şubat 2026 10:43

Rabia T

Uyanıklık süresine 100% uyuyor musunuz? Ben çözümü öyle buldum uyku saatini 1 dk geçirmem hayat kalitem arttı resmen

@mervekök

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir