Uykuya Geçişte Sıçrama

122 görüntüleme
B

B.B.

10 Aralık 2025 20:03
Bebeğim 16 aylık uykuya dalmak üzereyken genelde bacakta bazen de vücutta irkilme gibi sıçramalar yaşıyor. Uykuya geçince tekrar etmiyor ama her uykuya geçişte oluyor bu. Kandaki magnezyum değerleri normaldi ama hücre içi magnezyum baktırmayı düşünüyorum konuyla ilgili bilgisi olan varsa dönüş yapabilir mi🙏🏻
M

Melike M.

10 Aralık 2025 20:35
2 hafta önce aynı şikayetler 11 aylık oğlumdada vardı.Doktoruna götürdüm bütünn kan degerlerine çölyaka alerjisine vs.hep bakıldı.Sonuçlara göre sıçramaya neden olacak tek eksiklik b12 dedi doktorumuz.(neden olabilecek diger degerleri gayet iyi bir tek b12 düşük dedi) ocean b12 aldırdı 10 gün 2 fıs seklinde kullanın geçmezse çocuk nöroloji eeg çeksin dedi.Çok üzüldüm çok düşündüm ama şükür ki b12 takviyesinden sonra düzeldi.Allaha şükür şuan hiç yok.Bence sizde b12 olasılıgını bi degerlendirin.Birde BB12 eksikliği genetikmiş mutlaka babada yada sizde vardır b12 eksikliği demişti. @B.B.
S

Seda Ş.

10 Aralık 2025 22:49
Benim bebeğim de 8,5 aylık aynı sorun bizde de var ve neden olduğunu düşünürken bu soruya denk geldim. Alttaki yorum da sorumun cevabı oldu :) başka bir sebepten geçen hafta kan değerlerine baktırmıştık ve sadece b12 düşük çıkmıştı. Bizim doktorumuzda günde bir fıs ocean b12 başlamamızı söyledi, 2 gündür kullanıyoruz. Sıçrama konusunda bir etkisi olursa demek ki bizimki de b12 den kaynaklıymış diyebilirim🥲
M

Melike M.

10 Aralık 2025 23:27
Öyleymiş evet sizde düzenli olarak kullanın ilacınızı inşallah sizinkide geçer🙏🏻 @Seda Şanlı
B

B.B.

11 Aralık 2025 04:25
Aa çok teşekkür ederim bu kıymetli bilgi için ve sanırım öyle ki eşim de uykuya dalarken ilk zamanlar hep irkilirdi bana garip gelirdi çok şaşırdım şu an🥲 ilk işim bunu değerlendirmek olacak🙏🏻
B

B.B.

11 Aralık 2025 04:27
Size de şifa olur inşallah @Seda Şamlı 🙏🏻
Fatma U.

Fatma U.

Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog

11 Aralık 2025 07:04
Merhabalar 🌼 16 aylık bebeğinizin uykuya dalarken yaşadığı irkilme benzeri sıçramalar, genellikle Hipnik Sekme olarak bilinen ve fizyolojik olan kasılmalardır. Bu durum, yorgunluk, stres veya kafein/şeker alımıyla tetiklenebilir. Magnezyum eksikliği bir olasılık olsa da, kandaki değerleriniz normalse endişe etmeden çocuk doktorunuza danışın.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir