Uykuya Geçiş Süreci

130 görüntüleme
E

Elvan

16 Şubat 2026 12:50
Merhaba bebeğim 4 ay 6 günlük uykuya çok fazla direniyor uyumak istemiyor aşırı uykusu olduğu halde ne yapabilirim bunun için
N

Necibe N. Ç.

16 Şubat 2026 12:54
Uyku gerilemesi sürecine girmiş olabilir misiniz çünkü 4 ayda böyle bi süreç varmış
E

Elvan

16 Şubat 2026 13:03
Olabiliriz evet ama bir çare yok mu ya hem o hem ben çok zorlanıyoruz
Emel C.

Emel C.

16 Şubat 2026 13:09
Dişten kaynaklı olabilir bizimde öyleydi nerdeyse 3 hafta sürdü ama sonrasında düzeni yavaş yavaş oturuyor suan 10 aylık yine diş çıkarıyor uykuları bölünüyor ve direniyor ben uyutmadan önce calpol veriyorum doktorunuza danışıp verebilirsiniz
F

Fatma S.

16 Şubat 2026 13:12
Fikrimce tek çaresi sabır . Benim bebeğim hemen hemen [5.ayın](5.ayın) sonlarına doğru sonra uykuları düzeldi. O süreç geçince emin olun daha güzel daha hızlı uyuyacaktır. Sadece sabır ve aynı rutini devam ettirin. Ben saatlerce bebeğimi sallardım 20 dk uyusun diye. Her çocuk farklıdır. Rabbim onları korusun bizlere bağışlasın inşallah. 🌼
E

Elvan

16 Şubat 2026 13:16

Emel Coşar

Dişten kaynaklı olabilir bizimde öyleydi nerdeyse 3 hafta sürdü ama sonrasında düzeni yavaş yavaş oturuyor suan 10 aylık yine diş çıkarıyor uykuları bölünüyor ve direniyor ben uyutmadan önce calpol veriyorum doktorunuza danışıp verebilirsiniz

Evet diş çıkarıyor sanırım 🥹
E

Elvan

16 Şubat 2026 13:17

Fatma Süer

Fikrimce tek çaresi sabır . Benim bebeğim hemen hemen [5.ayın](5.ayın) sonlarına doğru sonra uykuları düzeldi. O süreç geçince emin olun daha güzel daha hızlı uyuyacaktır. Sadece sabır ve aynı rutini devam ettirin. Ben saatlerce bebeğimi sallardım 20 dk uyusun diye. Her çocuk farklıdır. Rabbim onları korusun bizlere bağışlasın inşallah. 

Ben de dediğiniz gibi yapmaya çalışıyorum uyusun diye çok zorluyorum zaten max 30 dk uyuyor umarım dediğiniz gibi sonrası güzel olur 🌸
F

Fatma S.

16 Şubat 2026 13:18
Emin olun benim bebeğim de öyleydi o süreç geçince daha da güzel uyumaya başladı 2 2 buçuk saat uyuyo bebeğim
S

Sümeyra

16 Şubat 2026 13:30
Kızım 11 aylık hiç uyumadı bir çâresi yok ataklar bitmiyor çünkü .sabır diliyorum😊
K

Kader B.

16 Şubat 2026 13:37
bebekler belli aralıklarla uyumayı seviyor o aralığı kaçırınca da huysuzlaşıyorlar bebekler rutin sever sözü bnce doğru
E

Elvan

16 Şubat 2026 13:40

Kader Bektaş

bebekler belli aralıklarla uyumayı seviyor o aralığı kaçırınca da huysuzlaşıyorlar bebekler rutin sever sözü bnce doğru

Haklısınız bu yüzden de uyku rutinine özellikle dikkat ettiğim halde böyleyiz maalesef
A

Ayla A.

16 Şubat 2026 13:42
Benim bebeğim 5.5 aylık bazen düzene oturuyır bazen düzenimiz aşırı şaşıyor bazen gece 8 saat kesintisiz uyuyor bazen 2 saate 1 kalkıyor bebek işte böyle böyle büyüyecekler ama uyumayan bebek annenin hayat kalitesini sabrını zorluyor yalan yok. Benim kendi tecrübelerimle öğrendiğim şey uyanıktan 1buçuk saat sonra uykusu geliyor zor da olsa uyutmam gerek 40.dk da uyanıyor tekrar iletişim kurmadan gözüne bakmadan oyunlarına tepki vermeden uyutmaya çalışıyorum. İlerleyen uykularını da artık 2 saat sonrasına bakıyorum uykusu gelmiş mi hemen yine aynı şeyleri yapıyorum bi de son zamanlarda gece uykusuna yatırmadan ayaklarını yıkıyorum sıcak suyla ha muhteşem bi rutinim yok saatlerce bazen sallanıyorum ama dediğim gibi bazen mükemmel uyuyor bazen bi bozuluyor ki sormayın
E

Elvan

16 Şubat 2026 13:44

Ayla Akça

Benim bebeğim 5.5 aylık bazen düzene oturuyır bazen düzenimiz aşırı şaşıyor bazen gece 8 saat kesintisiz uyuyor bazen 2 saate 1 kalkıyor bebek işte böyle böyle büyüyecekler ama uyumayan bebek annenin hayat kalitesini sabrını zorluyor yalan yok. Benim kendi tecrübelerimle öğrendiğim şey uyanıktan 1buçuk saat sonra uykusu geliyor zor da olsa uyutmam gerek 40.dk da uyanıyor tekrar iletişim kurmadan gözüne bakmadan oyunlarına tepki vermeden uyutmaya çalışıyorum. İlerleyen uykularını da artık 2 saat sonrasına bakıyorum uykusu gelmiş mi hemen yine aynı şeyleri yapıyorum bi de son zamanlarda gece uykusuna yatırmadan ayaklarını yıkıyorum sıcak suyla ha muhteşem bi rutinim yok saatlerce bazen sallanıyorum ama dediğim gibi bazen mükemmel uyuyor bazen bi bozuluyor ki sormayın

Sabır diyoruz o zaman 😊
Emel C.

Emel C.

16 Şubat 2026 14:29

Elvan

Evet diş çıkarıyor sanırım 🥹

Uyku takibi için ben uygulama kullanıyorum bu arada belki faydası olur sizede ismi UYUDU ben çok faydasını gördüm
E

Elvan

16 Şubat 2026 14:31

Emel Coşar

Uyku takibi için ben uygulama kullanıyorum bu arada belki faydası olur sizede ismi UYUDU ben çok faydasını gördüm

Teşekkür ederim kullanayım ben de 🌸
Merve D.

Merve D.

16 Şubat 2026 14:35

Elvan

Olabiliriz evet ama bir çare yok mu ya hem o hem ben çok zorlanıyoruz

Evet olmuyor çare falan. Biz 5.5 aylık olduk. Uyku direnmesi bitti ama bu ssfer uyumuyor. Ataklar bitmiyor ne yazık ki

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir