Uykuya Geçerken Ağlama Krizleri

154 görüntüleme
G

Gülşen Ç.

26 Haziran 2026 18:19
Bebeğim 3.5 aylık. Sürekli doğduğundan veri her uykuya geçişinde ağlama krizi var. Asla ağlamadan uyumuyor her uyutmaya çalıştığımda ağlıyor kriz şeklinde. Ne yaptıysam olmuyo 1 saat uğraştığım oluyo çok zor uyuyor her uykusunu. Atak haftası desem doğduğundan beri böyle neyi yanlış yapıyorum? Yenidoğanken bile uyumazdı kolay. Kucakta sallayarak uyutuyorum acaba onu mu istemiyor diye yanıma yatırarak denedim ayakta denedim beşikte denedim hamakta denedim yok hepsinde ağlıyor. Ne yapmam lazım artık çıldırmam üzereyim neden her uykuya geçişte ağlıyor nerde hata yapıyorum
A

Aylin A.

Premium Üye
26 Haziran 2026 20:03
Merhaba bizde 5 aylık olmak üzereyiz,, aynı problem vardı gün içinde uyku uyanıklık saatlerine uygun uyutmaya başladım 1 hafta 10 gündür ağlama krizleri belirgin şekilde azaldı onu deneyebilirsiniz belki bende otururken kucağımda pış pışla uyutuyorum
B

Busec.

Premium Üye
26 Haziran 2026 20:38
Benim bebegimde cok zor ve aglayarak uyuyordu ve zaman zaman hala zorlaniyorum ama 4. Ay uyku gerilemesi bittikten sonra belirgin bir degisim oldu. Aglamasi oldukca azaldi. Ancak kisi seciyor bende aglamiyor baskasi uyutsa yine agliyor. Biraz da huy oldugunu dusunuyorum . Uyaniklik suresi takibi yapmanizi cok oneririm, cok yorulduklarinda aglamalari baska bir seviyeye cikiyor
Hatice E.

Hatice E.

Premium Üye
26 Haziran 2026 22:00
Bebeğiniz o an uyumuyorsa zorla uyutmaya çalışmak enerjinizi tüketir benim kızımda 4,5 aylık gündüz uyanıklık sürelerine dikkat ederek uyutuyorum ve uyuturken ağlarsa bırakıyorum bir 10-15 dk sonra tekrar deniyorum. Uyutma şekli olarak her bebeğin alışma veya düzeni farklı ben hiç sallamadım, kucağımda uyutmadım. Beşiğine yatırıp sırtına veya poposuna pat pat yaparak uyutuyorum deneyin dilerseniz bebekler pat patı seviyor 🙏🏻
S

Süeda A. G.

26 Haziran 2026 22:09
Uyutmaya zorlamak ters tepki yapabilir. Uyanıklık saatlerine ve bebeğinizin sinyallerine dikkat etmenizi öneririm. Erken ya da geç uyutuyor olabilirsiniz. Uyanıklık süresinin fazla olması da uykuya geçişi zorlaştırıyor ve ağlama krizi oluyor. Ayrıca size tavsiyem yol yakınken sallamayı bırakmanız nasıl alışırsa öyle gider gerçekten. Benim bebeğim dizimde yatıyor ama asla sallamıyorum sadece temas :)
N

Nazlıcan

Premium Üye
26 Haziran 2026 22:16
Benim bebeğim de 5 aylık hala öyle, uyanıklık süresine uyku sinyallerine vs her şeye dikkat ediyorum ama uyku için oturduğumuzu anlayınca krizler geçiriyor. Yenidoğanda da böyleydi, ayakta salıncakta kucakta hamakta hepsini denedim. 4,5 aylık olana kadar battaniyede salladık. Şu anda onu da istemiyor. Emerek uyukluyor meme düşünce uyanıyor. Şanslıysam uyanmazsa salıncağa veya ayağıma alıyorum.. Her uykuya geçişimiz kriz.. Büyüdükçe biraz daha azaldı ama hala kriz
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir