Uykuya Direnme Başladı

141 görüntüleme
H

Hatice U.

Premium Üye
12 Temmuz 2026 19:52
Bebeğim 6. Ayını [doldurdu.bir](doldurdu.bir) haftaya yakındır gü

ndüz gece uykularına direnmeye başladı. Uyutucağımı anladığı anda huzursuzlanmaya ağlamaya başlıyor. Normal de biraz kucağımda sallar uyku moduna girdiği anda hemen ayağına alıp sallardım uyurdu ya da memede emzirirken uyur yatağına koyardım. Yani kolaydı uykuya geçmesi. Bir haftaya yakındır çok zorlanıyorum beni de çok yoruyor bu durum. Yaşayan var mı acaba ?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
13 Temmuz 2026 20:01
Bebeğinizin uykuya direnmeye başlaması sizi zorluyor gibi görünüyor. Bu durum, bebeklerin gelişim sürecinde oldukça normal bir aşama olabilir.

Bebeğiniz 6. Ayını doldurduktan sonra, uykuyla ilgili bazı değişiklikler yaşayabilir. Bu aylarda bebekler çevreyi keşfetmeye ve etraflarındaki şeylerle ilgilenmeye başlar. Bu durum, onların uykuya geçişini zorlaştırabilir.

Aşağıdaki önerileri deneyebilirsiniz:
1. Rutin oluşturun: Bebeğiniz için her gün aynı saatlerde uyku ve beslenme rutini oluşturun. Bu, bebeğinizin gün içinde uykuya daha kolay geçmesini sağlayabilir.
2. Uykudan önce sakinleştirin: Bebeğinizin uykudan önce fazla uyarılmaması için, sakinleştirici aktiviteler yapın. Örneğin, bir hikaye okuyabilir veya hafifçe sallayabilirsiniz.
3. Uykulu ortam oluşturun: Bebeğinizin odasını karanlık, sessiz ve serin tutun. Bu, bebeğinizin uykuya daha kolay geçmesini sağlayabilir.
4. Bebeğinizin ipuçlarını takip edin: Bebeğinizin yorgunluk ve uykuluk ipuçlarını takip edin. Bu, bebeğinizin ne zaman uykuya gitmek istediğini anlamanıza yardımcı olabilir.

Bebeğinizin uykuyla ilgili sorunları devam ederse, bir pediatri uzmanına danışabilirsiniz.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir