Uykuya Direnen Bebek

82 görüntüleme
S

Selin P.

27 Mart 2026 13:51
2:30 aylık bebeğim Esniyor uykusu geldiğini anlıyorum odasına götürüp uyutmak için onu sakinleştirmeye çalışıyorum, ağlıyor kolları bacakları çok fazla oynuyor. uykuya geçişte çok zorlanıyor. bazen yarım saati buluyor. Dalar gibi oluyor yatırıyorum ağlayarak geri uyanıyor. Uyanıklık süresini çok fazla uzatmıyorum belki 1 saat aktif kalıyor. Doğduğundan beri hep böyle uykuya geçişte zorlanıyoruz. Zaten gündüz uykuları maksimum yarım saat sürdüğü için gündüzleri 5-6 kere bu döngü yaşanıyor.

Neden olabilir, nasıl daha rahat uyuyabilir?
R

Rumeysa Ç.

27 Mart 2026 14:18
Yarım kundak yapıyor musunuz
S

Selin P.

27 Mart 2026 14:22
Rumeysa Çini
Yarım kundak yapıyor musunuz
Bazen yapıyorum iyi oluyor bazen yaptigimda da kolunu o kadar çıkarmaya çalışıyor ki daha da ağlayıp uyanıyor
R

Rumeysa Ç.

27 Mart 2026 14:37
Selin P
Bazen yapıyorum iyi oluyor bazen yaptigimda da kolunu o kadar çıkarmaya çalışıyor ki daha da ağlayıp uyanıyor
Alışsaydı iyi olurdu dönmeye başlayana kadar daha rahat uyumasına yardımcı oluyor yarım kundak. Ve şey yazmışsınız uyanıklık süresini uzatamıyorum diye sizin yapmanız gereken bişey değil o zaten bebeğiniz çok küçük. Büyüdükçe uyanık kalma süresi artacak. Yaptığınız şeylere odaklanmasıda uzayacak telaş yapmayın. Zaten ilk 3 ay dünyaya adapte olmaya çalıştığı için uykularda böyle problemler yaşamanız normal. Onlarda 4 ay uyku gerilemesinden sonra yavaş yavaş düzelecektir. Bi rutine uyduğunuzda daha kolay uykuya geçebilir. Siz yine onu rahatlatmaya çalışın bılca kucağınıza alın güvende olduğunu hissetsin. Maalesef biz anneler kitaplara yada uzmanların söylediğine yada sosyal medyada gördüklerimize uygun olsun her şey öyle davranalım istiyoruz ama her bebek farklıdır o yüzden bebeğin isteğine göre davranmak gerekir.🙏🙏 kendinizi strese sokmayın 🌸
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir