Uykuya Direnç
230 görüntüleme

Ayşegül A.
16 Aralık 2025 20:27
Bebeğim 7 aylık.dünden beri bir şeyler oldu.Sabah 7.30 a yakın uyandı.genelde bu saatlerde uyanır.3 uyku gündüz uykusu ama çok kısa şekilde.sadece sabah 40-50 dk uyuyor.geri kalan 2 uyku 20-35 dk arası hep.uzatamıyorum.akşam 19.30 da uyuttuk.o saatten beri şuan saat 11 ve 3 kere uyandı.çok direniyor.ilk uyandığında çok ağladı.2.de emzirdim uyusun diye.yatağa koyunca uyandı ve sanırsın hiç uykusu yokmuş gibi gülüyor enerji dolu,hareketli.saat 17.30 civarı muzlu irmikli ek gıda verdim.dün de aynı saatlerdeydi.acaba bu ikindi öğünü çocuğa enerji mi veriyor da uyuyamıyor yoksa başka bir şey mi anlayamıyorum.düşünceleriniz nelerdir acaba yaşayan var mı?
Y
Yasemin K.
16 Aralık 2025 20:31
Ayşegül Hanım 7 aylık olmuş artık gündüz iki uykuya geçmenizde fayda var diye düşünüyorum. Benim kızım 6 aylıkken iki uykuya geçti. Ek gıdayla ilgisi olduğunu sanmam
Y
Yasemin K.
16 Aralık 2025 20:33
Bir de şu an 8 buçuk aylık oldu ve gündüz tek uykuya geçirmeyi planlıyorum. İstemiyor çünkü ikinci uykuyu. İkinci uykuyu yaparsa gece sürekli uyanıyor veya çok geç saatlerde uyuyor. Her bebek farklı işte.

Ayşegül A.
16 Aralık 2025 20:36
Yasemin hanım 2 uykuya geçmeyi denedim ama olmadı malesef.çünkü gündüz çok kısa uyuyor. uykusunu alamadığı için gün içinde hep uykusuz oluyor.3.uykuyu istiyor saat 5 ten sonra çok huzursuzlanıyor özellikle.kısa uyumasa yeticek ama uzatamıyoruz o kısa uykuyu.geri döndüm o yüzden 3 uykuya.dün başladım ayrıca 2. Öğün ikindi zamanı vermeye.dünden beri böyle.gündüz kısa uyusa bile hep akşam uykusuna başladığında 8 saate kadar uyurdu.tesadüf mü bilmiyorum işte anlayamıyorum.meyveli olunca belki enerji veriyordur diye düşündüm

Ayşegül A.
16 Aralık 2025 20:37
Benimkine 3 uyku bile yetmiyor işte😂
M
Melike D. ..
16 Aralık 2025 20:41
6 buçuk aylık bebeğim var 2 aydırgece uykusu Ne unuttum sürekli uyanıyo çok yorgunum tavsiyeniz varmı
N
Nurgüzel A. ..
16 Aralık 2025 20:45
Benim de bebeğim yeni 10 aylık oldu ve aynı şekilde çok huzursuz özellikle gece uykusu Ben için tam bir kabus oldu saat 8 de uyuyor Sabaha kadar yarım saatte bir uyanıyor ve beşikte uyumuyor sadece ayakta sallayarak uyutuyorum uykusu çok var ama uykuya direniyor bugün saat 16.00 sonra uyutmadim belki böyle işe yarar diye ama bu sefer 20 dakikada bir uyanıyor gerçekten artık ayaklarım ve dizlerim tutmuyor topuklarim hep su toplamış ne yapacağımı bilmiyorum

Ayşegül A.
16 Aralık 2025 20:45
Melika hanım sebebini bilsek keşke de çözüm bulabilsek😞diş sancısı olabilir,oda sıcaklığı,nemi, kendi kıyafetleri fazla yada az geliyor olabilir.gündüz uykuları da etkiliyor işte.kısa uyuduysa yada çok uyuduysa.uyku aralıklarına dikkat edince ben farkettimki daha çabuk uykuya geçiyor daha iyi uyuyor.onlara dikkat edebilirsiniz.ben kendimize çözüm bulamadım.bunlara bakabilirsiniz☺️

Ayşegül A.
16 Aralık 2025 20:47
Nurgüzel hanım vallahi allah sabır versin hepimize.ben bulamıyorum çözüm inşallah sizler bulursunuz da rahata erersiniz.
E
Esra
16 Aralık 2025 20:58
Nurgüzel hanım 41-46 ve 49-56.haftalar atak haftaları büyük ihtimalle büyüme atağı döneminde öğrendiği her yeni durum bütün düzenlerini alt üst ediyor.Onu rahatsız eden durum tekrar uykuya geçmeye engel olup desteğe alıştığı için o destekle tekrar sakinleip uykuya geçebiliyor anladığım kadarıyla gün içinde en az yarım saat edışarı çıkarmakgece uykusuna geçmeden duş aldırıp sonra uyutmak alternatif teknikler olabilir
G
Gdkmc
16 Aralık 2025 21:12
Gün içinde fazla uyarana maruz kalmış olabilir . Bir de geçenlerde bu irmikli mamanın çocuğun uykusunu böldüğünü söyleyenleri görmüştüm

Buse Y.
16 Aralık 2025 21:13
Benim bebeğim 16 aylık ve bir kaç aydır geceleri bir uyanıyor uykusu olmasına rağmen 3-4 saat uyumuyor asla uyutamıyorum bunun sebebi ne olabilir ve nasıl bir çözüm bulabilirim öneriniz var mı?

Ayşegül A.
16 Aralık 2025 21:18
@Gdkmc eğer bu doğruysa deneme yanılma yöntemi yapıcam ozaman.yarın ya biraz daha erken vericem yada irmik yada yulafsız bir tarif deneyeceğim.öğlen sebze yada kıymalı birşeyler veriyorum.bazen ilk tadım yapacağı şeyi veriyorum.o yüzden akşamüstüne meyve türü veriyordum.deneyelim bakalım.anlarız bir şekilde
G
Gdkmc
16 Aralık 2025 21:20
İrmiksiz deneyebilirsiniz bir de uyku vaktiyle arasında en az 2 saat olsun öğünün bir de böyle deneyin umarım sıkıntınız geçer ☺️
N
Nurgüzel A. ..
16 Aralık 2025 22:11
Esra hanım tam 2 aydır böyle bende atak demiştim ama uzayınca olmadığını farkettim sebebini bir türlü bulamadım
G
Gdkmc
18 Aralık 2025 19:20
Merhaba bu irmik olayını denediniz mi acaba
G
Gdkmc
18 Aralık 2025 19:27
@Ayşegül Aydın

Ayşegül A.
18 Aralık 2025 19:41
Bugün vermedim irmik sanırım onunla alakalı değil.gündüz uykularından kaynaklı gibi.kucağımda uyumak istiyor ayrıca.kucağımda 1 saate yakın uyudu.Uyku gerilemesi yaşanıyormuş 7. Ayda doktorumuzla görüştük öyle söyledi.
G
Gdkmc
18 Aralık 2025 19:42
Tamam sağolun bende irmik verdim bebeğim aynı şekilde oldu da onun için sordum

Ayşegül A.
18 Aralık 2025 19:52
Tesadüf demekki🤣