Uykuya Direnç

138 görüntüleme
A

Asude

20 Temmuz 2025 13:25
3.5 aylıkken başlayan ve şuan 4.5 aylık bebeğimde devam eden her uykuya ağlayarak geçme problemi mevcut. Her zaman kucağımda yatırarak uyuturum. Çok yorulmadan, uykusu geldiği anda uyutmaya çalıştığımda bazen birkaç dakika bazen daha uzun ağlama krizine giriyor. Yardım eder misiniz?
Ö

Özlem P.

20 Temmuz 2025 13:32
Benim kızım da öyleydi. O zamanlar karşıma şöyle bir yazı çıkmıştı sizinle de paylaşayım

"Sallama, emzirme gibi yatma zamani aliskanliklari bebeginizin aglamasini baskiliyorsa, bu aliskanliklar kontrol kalibi haline dönüsüp uyku sorunlarina yol açabilir.
Bebekler genellikle uyumadan önce aglama in intiyaci duyarlar. Bebeginizin yaninda oturupg un aglamasina izin verirseniz agladiktan sonra derin bir uykuya dalacak, mutlu ve neseli bir sekilde uyanacaktir" şimdi 6 aylık olacak ağlamaları kalmadı
Ö

Özlem P.

20 Temmuz 2025 13:34
Link paylaşmak yasak mı bilmiyorum. Gönderi bu: https://www.instagram.com/reel/DKAad3TM9hx/?igsh=MTNrdWd5cWFwdTVzdg==
A

Asude

20 Temmuz 2025 13:39
Özlem hanım çok teşekkürler, evet sanırım yasak açamadım. Paylaşım yapan sayfanın adını verirseniz videoyu bulmaya çalışayım.

Siz bu duruma bir çözüm buldunuz mu peki yoksa kendiliğinden mi geçti?

Bu arada haklısınız kucağımda hafif sallayaral uyutuyorum, ağlıyor ve uyandığında birşey olmamıl gibi mutlu ve neşeli oluyor. Bir sonraki uykuya dalma da yine aynı şey..

Sizin süreciniz nasıldı, ne zaman başladı ne zaman bitti, nasıl çözüm buldunuz?
Çok teşekkür ederim 🙏🏻
Ö

Özlem P.

20 Temmuz 2025 14:41
Kendi kendine geçti öyle geçici bir süreçmiş. Ben de çok dert etmiştim siz yazınca hatırladım o kadar unutmuşum ki. Arkadaşıma bu videoyu atmıştım onu hatırlayıp buldum. Bebekuykuokulu yukardan 8. Video
Ö

Özlem P.

20 Temmuz 2025 14:46
Ben de çok üzülürdüm emiyor ve bir noktada ağlamaya başlıyordu. Emince mutlu olması gerekmiyor mu diye düşünürdüm. Şimdi de emince huzursuzlanmaya başlıyor artık uykuya geçiş ritüeli gibi düşünmeye başladım geriliyor sinirleniyor ve uykuya dalıyor. Çocukken ben de uyku vakti yaklaşınca üzülürdüm oyun oynamak isterdim. Belki bebişlerimiz de uyumak yerine bizle vakit geçirmek istedikleri için huzursuzlanıyorlardır 😍
A

Asude

20 Temmuz 2025 15:37
Öyle içimi rahatlattınız ki Özlem Hanım çok teşekkür ederim. Umarım benim de sizinki gibi geçicidir sabırla bekleyeceğiz. 🙏🏻💕😊
Yaren İ. K.

Yaren İ. K.

Uzman Klinik Psikolog

20 Temmuz 2025 21:34
4. Ay uyku gerilemesi ayıdır. Uyku sürecinde zorluk yaşayabilirsiniz. Bebeğinizin uyku aralıklarına dikkat edin, sabah 7-7:30 gibi uyandırıp güne başlamanız uyanıklık süresini de 1 buçuk saat ile 2 saat 15 dakika arasında tutmanız yeterli olacaktır. Uykuya çok yorgun geçiyorsa ağlamaya sebep olabilir. Desteksiz uyku çalışmalarına başlayabilirsiniz

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir