Uykuya Dalarken Ten Teması İsteği

70 görüntüleme
T

Tuğçe G.

11 Ağustos 2025 21:57
15.5 aylık kızım bi kaç haftaya kadar gece veya gündüz uykusuna dalarken bir sıkıntımız yoktu yerinde yatardı sadece dalmadan önce parmağını emer yatardı. Gündüz emmesini azalttıktan sonra buna tene temas eklendi özellikle kola değme kolum iç kısmına dokunma gibi. İşte olduğumda anneme temas edip uyumaya başladı. Bir de normalde 6 7 arası uyanırdı şimdi 5 buçuk gibi kalkıp temas ederek uykuya dalmaya çalışıyo. Yerine koyduğumda kıyamet kopuyo. Geçici bişey mi acaba ne yapmalıyım bilemiyorum
T

Tuğçe G.

11 Ağustos 2025 21:59
Bu arada 7. Ayından beri uyku arkadaşına alıştırmaya çalıştım ama hiç kabul etmedi bu dönem tekrar denedim ama yine kabul etmiyor
Fatma U.

Fatma U.

Uzman Psikolog

12 Ağustos 2025 06:11
Bebeğinizin ten tene temas ihtiyacını kademeli olarak azaltmaya çalışın. Örneğin, temas kurmasına izin verin ama bunu yatağında, yanına uzanarak yapın. Ardından, elinizi sadece üzerine koymak gibi daha az fiziksel teması deneyin. Ona sarılabileceği bir uyku arkadaşı veya yumuşak bir battaniye sunarak, sizden aldığı güveni başka bir nesneye yönlendirmeye çalışın. Bu, bebeğinizin kendi kendine uykuya dalma becerisini geliştirmesine yardımcı olacaktır.
T

Tuğçe G.

12 Ağustos 2025 06:58
Gece uykusuna geçerken kendi yatıyor herhangi bir temas veya destek yok ama sadece gündüz ve sabah bölündüğünde bana temas istiyor. Diğer dediklerinizi yapıyorum bu ara

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir