Uykuu Uyku Uyku

162 görüntüleme
F

Fatma

27 Aralık 2025 03:54
Merhabalar
Gerçekten çok üzülerek yazıyorum kızım 6. Ayına girdi gece saat 12 den önce tam derin uykuya dalmıyor yani ondan öncesinde akşam sekizden sonra yatırıyorum ama sürekli uyuyup uyanıyor maks 30 dk oluyor uykusu tam dalış 12 den sonra ne yapabilirim yaşayan var mıdır bu durumu lütfen bana bir çözüm bulabilir misiniz 😞
G

Gökçin N.

27 Aralık 2025 04:36
1)Sabah kaçta kalkıyor ve gündüz uyanıklık süreleri ne kadar
2)nasıl uyutuyorsunuz? Destek veriyor musunuz
3)oda sıcaklığı,nemi nasıl
4) beslenme en son ne zaman
F

Fatma

27 Aralık 2025 04:40
Gökçin hanım merhaba sabah 6 bazen 7 gibi uyanıyor mamasını veriyorum tekrar 8. Buçuk gibi yatıyor daha sonrası 10 buçuk 11 uyanıyor 12 buçuk 1 gibi uyuyor 2 buçuk gibi uyanıyor sonrası da kısa kısa uyuyor gece 12 ye kadar
Seda C.

Seda C.

27 Aralık 2025 05:12
Fatma hanım gazdan dolayı yapıyor olabilir mi 6 dan sonra uyutmamaya çalışın tavsiyem eğer gaz değilse problem
İ

İrem

27 Aralık 2025 07:20
Aynı durum bende de aynı zamanda başladı Fatma hanımcığım. Uyku penceresi uyanıklık süresi vs dikkat edeceğim arkadaşlar tavsiyelerde bulunmuş. Bizim son gündüz uykusu biraz geçe kalıyormuş 18 gibi uyuyor çünkü. Onu 16ya çekeceğim inşallah düzelir bebişlerimiz de gece de sağlıklı uyurlar 🙏🏻
G

Gökçin N.

27 Aralık 2025 07:21
Benim kızım da 6aylık. Ben düzenimizi söyleyeyim size,ama her bebek farklıdır,kendi bebeğinizin düzenini bulun,fikir olsun diye yazıyorum bizimkini genel geçer değildir. Şimdi ilk uyanış 6:30-7:30 arası. 8e bırakmıyorum kesinlikle. Kendim için 6gibi uyanırsa pişpişle uyutmaya çalışıyorum,uyumazsa mecbur gün başlıyor. Genelde uyanıklık 2.5 -3 saat bırakıyorum. Bu saat benim bebeğim için iyi geliyor,uyanık olduğunda dönme,tummy time,oturma gibi fiziksel aktivitelerin yanında kitap okuma gibi bilişsel aktiviteler yapıyoruz. İlk uykusunu 9.30 civarı,2. Uykuyu 12.30 civarı, 3.şekerleme uykusunu da 16 civarı yapıyor. 19.30 gibi gece uykusuna geçiyor. Memeyi en son 18.30 gibi veriyorum ve desteksiz yatağında uyutuyorum. Aralarda uykusu erken gelirse aktivite yapıyorum. İlk önce bebeğinizin uyanıklık saatlerini bulmalısınız. 2 saat bırakın, değişmedi mi 2.5 yapın,öyle öyle bulacaksınız ritmi.
G

Gökçin N.

27 Aralık 2025 07:25
Yukarıda bir anne yazmış doğru unuttum son şekerleme uykusu 6 dan önce tamamlanmalı ve son şekerleme ile gece uykusu arası 2.5- max 3 saati çok aşmasın. Uyku rutini ve oda sıcaklığı-nemi de dikkat. Herşey tamam olduğu halde yine de uyku sıkıntılı olabilir. Bir günü iyiyse diğeri kötü olabilir. Çok kafaya takmayın. Biz iyi anneleriz, bazen kontrolümüz dışında oluyor bunlar. Düzelecek bir şekilde. Güç, kuvvet ve bol uyku dilerim hepimize.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir