Uykuu
131 görüntüleme

Emre L.
27 Kasım 2025 16:21
Bebeğim 1.5 yaşında. Gündüz 11 civarı öğlen uykusu yapıyor. Ortalama 2.5 saat sonra uyanıyor. Akşam 9 gibi yatıyor ama mutlaka gece 3 4 civarında uyanıyor emiyor sonra bir buçuk saat kadar uyanık kalıyor. Oyun oynuyor, huzursuzluk yok, ağlama vs yok. Sonra tekrar yatıyor en geç 7.30 gibi kalkıyor. Bu durumu bir türlü çözemedik. Emen bir bebek emmek için kalkmıyor sadece kalkınca uyanık da kalıyor. Acaba sıradan bir alışkanlık rutin haline mi getirdi yoksa bir sorun mu var?

Emel C.
27 Kasım 2025 16:36
Merhaba bunu aliskanlik haline getirmis gibi gorunuyor tekrar uyutmak istediginizde agliyor mu mesela yada siz bu durumu kabullenip normal gibi davraniyor olabilir misiniz birkaç gün bence oyunu birakmayi deneyin derim bu durum sizin icin cok yorucu olur eger odada oyuncak vs varsa dikkatini cekebilecek herhangi birsey kaldirabilirsiniz birkac gun zor olabilir biraktirmak ama birakacagina eminim bu aliskanligini 🙏
G
Gdkmc
27 Kasım 2025 16:42
7,5 aylık bebeğim de aynı şekilde maalesef bunu bir rutin haline getiriyorlar geç yatırmayı vs hepsini denedim ama bu onların alışmış olduğu bir rutin bence

Emre L.
27 Kasım 2025 18:51
Şöyle, bazı geceler uyandığında oyuncaklarının olduğu odaya gitmek istiyor tabi götürmeyince ağlıyor. Bazen de sadece kucağımızda ya da yanımızdauyanık kalıyor etrafla meşgul oluyor. Mesela annesi aramıza yatırıyor bebek aramızda bizimle konuşmaya çalışıyor veya bizimle uğraşıyor

Emre L.
27 Kasım 2025 18:52
Evet sanırım rutin oldu ama bazende acaba bir problem mi var bizim farketmediğimiz ya da yanlış yaptığımız birşey mi var diye huzursuz oluyoruz
G
Gdkmc
27 Kasım 2025 19:19
Bir problem olduğunu düşünmüyorum bizde aynı şekildeyiz babaaaa diye bağırıyor gecenin bi vakti

Emel C.
27 Kasım 2025 19:53
Bende bir problem olduğunu sanmiyorum bazen benim bebegimde yapiyor 7 ay 1 haftalik o da emeklemeye basladigindan beri uykusu bolunuyor dediginiz gibi kalkip ilgi istiyor tabiki bunlar normal seyler ama rutine bindirdigi zaman çok yorucu bende mecburen yanima aliyorum uyandiginda baktim uzun surdu uykusu iyice acilacak gibi olursa salliyorum uykuya daliyor belkide yeni yetenekleri gelistigi icinde olabilir tabiki endişe etmeyin hepimiz bu durumlardan geciyoruz az cok

Emre L.
27 Kasım 2025 20:08
Çok teşekkür ederim yorumlarınız için çok faydalı oldu içim rahatladı gerçekten çok sağ olun