Uykusuz Bebek 3,5 Aylık
228 görüntüleme
E
Esra H.
30 Temmuz 2026 13:23
arkadaşlar bebeğim uyumuyor çok zor uykuya geçiyor iki kişi çarşafta sallıyoruz buna da kolik gibi ağladığı zamanlar mecburiyetten başladık sadece böyle sakinleşiyordu. 2 aydır böyle sallanarak uykuya geçiyor ama ona rağmen zor uyuyor gece de gündüz de aynı şekilde. Gündüz 15-30 dk arası bi uyku gece de saat başı mıkırdanıp kıpırdanıp uyanıyor tekrar uykuya geçmiyor böyle durum yaşayan var mı? Eskiden gece falan 2 saat uyurdu şimdi daha kötü oldu sinirlenip ağlamaya başlıyor hatta bazen yarım saatte uyanıp onu tekrar uyutmaya çalışıyorum bazen çok direniyor. Atak falan değil hep böyleydi ama iyice kötüleşti ne yapmalıyım
D
Deniz ..
30 Temmuz 2026 13:59
Sallamaya cok fazla alışan bebekler derin uykuya geçerken uyandığında tekrar sallanmadan uyuyamıyor maalesef aylarca pilates topunda salladım ve gittikçe daha da uyumamaya başlamıştı.
Ben şu şekilde yol aldım;Öncelikle ne kadar süre uyanık kalması lazım ona dikkat ettim ayına göre yazdım hep, gaz sancıları için masajlarına dikkat ettim gaz damlası kullandım, uykuya gecmeden yarım saat önce mamasını verdim ki midesinde sıkıntı olmasın son anda ve sonra sallamayı yavaş yavaş azalttım .3,5 ay eğitim mümkün değil çok Minik şuan , o yüzden Ağlarsa salladım yine , ama hızı düşürdüm mesela az hızda salladım .Mümkün olduğunca dalmadan koydum yatağına sallasam da.mayıştırıp yani .yatağı cok soğuk ya da cok sıcak olmamasına dikkat ettim,kenarlarına böyle kalın kenarlıklar var ya onlardan koydum sıkışık olunca anne kucağı gibi hisseder de uyanmaz diye .Eğer yatakta uyanıyosa aldım salladım ama yine tam dalmadan yatağa koydum ve yavaş yavaş uyanmaları azaldı zamanla.
Ben şu şekilde yol aldım;Öncelikle ne kadar süre uyanık kalması lazım ona dikkat ettim ayına göre yazdım hep, gaz sancıları için masajlarına dikkat ettim gaz damlası kullandım, uykuya gecmeden yarım saat önce mamasını verdim ki midesinde sıkıntı olmasın son anda ve sonra sallamayı yavaş yavaş azalttım .3,5 ay eğitim mümkün değil çok Minik şuan , o yüzden Ağlarsa salladım yine , ama hızı düşürdüm mesela az hızda salladım .Mümkün olduğunca dalmadan koydum yatağına sallasam da.mayıştırıp yani .yatağı cok soğuk ya da cok sıcak olmamasına dikkat ettim,kenarlarına böyle kalın kenarlıklar var ya onlardan koydum sıkışık olunca anne kucağı gibi hisseder de uyanmaz diye .Eğer yatakta uyanıyosa aldım salladım ama yine tam dalmadan yatağa koydum ve yavaş yavaş uyanmaları azaldı zamanla.
D
Derya
30 Temmuz 2026 15:19
Benim bebegimde 3 bucuk aylik sabah ilk uyanis 1 saat sonra uyku sonrakiler 1.5 saat yapiyorum emzik aliyormu aliyorsa isiniz biraz daha kolay yatagi sallaniyorsa emzihini vererek yatagini sallamayi deneyin olmafi ayaginizda sallayin merak etmeyin bu zamanda aliskanlik olmuyor
E
Elif Ç.
1 Ağustos 2026 15:43
Benim bebeğim de 3 aylık olacak yanına uzanıyorum ama asla memede uyumuyor dalıyor ama uykuya geçemiyor bu yüzden hep aktif emiyor bu sefer de midesi bulanıyor öğürüyor memede yatamıyor yani tek çarem ayakta sallamak o da zar zor uyuyor uyuyunca 15-20 dk sonra uyanıyor uzun uyuması için gün boyu ayakta olması gerekiyor otomatik sallanan beşik aldık onda da durmuyor ne yapacağımı bilmiyorum 3 aydır aşı dışında dışarı çıkamadım bunalımdayım
M
Merve
2 Ağustos 2026 00:43
ayni durumdayiz ;( bizm de 4.5 ay oldu gunduz 30 dk gecmiyor. geceleri de her gecen gun daha berbat hale gelmeye basladi. ataktir gececek diyip kendmi avutuyorum :( Allah yardmcinmmz olsn
Yükleniyor...