Uykunun Gitgide Kötülesmes

101 görüntüleme
Z

Zeynep O. ..

8 Nisan 2026 22:11
Kızim 6. Aya girmeye 10 gün kala uyku konusunda ayrıca gündüz huzursuzluğu konusunda gitgide kötü olmaya basladi. 4. Ay ayağından çıktık bı sure duzeldik bu kez yine daha kötüsünü yaşıyoruz [gibi.gece](gibi.gece) sürekli kıpır kıpır olma sağa sola dönme uyanma ağlama... Uyanınca bazen kendi kendine gülme son 2 gündür şeklinde. Gündüz hiç durmama hep bir mizmizlik hep bir huysuzluk. Bu süreç ne kadar sürüyor kaçıncı ayda düzeliyor çocuklar yardımcı olacak var mı anneler 6. Ay kolay derlerdi öyle degilmis
S

Sümeyra

8 Nisan 2026 22:38
12 aylık hiç bir düzelme olmadı daha da kötüleşiyor
Z

Zeynep O. ..

8 Nisan 2026 23:07

Sümeyra

12 aylık hiç bir düzelme olmadı daha da kötüleşiyor

Bende 1 yaşından sonra düzelir umudum vardı o da kalmadı desenize
S

Sümeyra

8 Nisan 2026 23:08

Zeynep Orhun

Bende 1 yaşından sonra düzelir umudum vardı o da kalmadı desenize

Şu kadar olsun geçer diyenlere ben inanmıyorum artık çünkü geçmedi hep sabretmek için söylenen sözler bunlar ama başka çaremiz de yok maalesef
D

Dilan B.

8 Nisan 2026 23:13
Diş sancısı çekiyor olabilir. Benim kızım uykuyu hiç sevmeyen bir bebek. 4. Ayından beri diş sancısı çekiyor. 8. Ay bitti daha yeni düzene girdi. Çünkü artık kendi yanımda yatırmaya başladım. Benimle birlikte uyurken daha iyi uyuyor. Ve yatak daha rahat geliyor ona. Beşiğini sevmiyor olabilir isterseniz onu da bir değerlendirin.
Z

Zeynep O. ..

8 Nisan 2026 23:15

Dilan B.

Diş sancısı çekiyor olabilir. Benim kızım uykuyu hiç sevmeyen bir bebek. 4. Ayından beri diş sancısı çekiyor. 8. Ay bitti daha yeni düzene girdi. Çünkü artık kendi yanımda yatırmaya başladım. Benimle birlikte uyurken daha iyi uyuyor. Ve yatak daha rahat geliyor ona. Beşiğini sevmiyor olabilir isterseniz onu da bir değerlendirin.

Beşiğinde yatirmiyorim aslında hep yanımda. Belki de yanımda uyuyor diye rahat etmiyor beni hissediyor diye düşünmeye başladım artık. Dış sancısına yoruyorum ama görünürde herhangi biseyde yok şişlik filan. Bazen kendi huysuz bı bebek diye de kabullendiriuorim kendimi
D

Dilan B.

8 Nisan 2026 23:27
Dönerken falan size çarpıp uykusundan da uyanıyor olabilir. Ayrıca diş sancısı sadece kabarıkolunca olmuyor maalesef. Eli sürekli ağzında oyuncaklarıyla sürekli dişini kaşıyorsa diş sancısını düşündürebilir. Tedagil granülerden gece yatmadan bir kere verin bi denemiş olursunuz. Çok faydasını gördüm ben. Ama dediğiniz gibi bazı bebekler uyumuyor. Doktorumuz demir eksikliği de uykusuzluk yapabilir demişti. Bir ihtimal tabi. Ama en sonunda bizimkinin uykuyu sevmediğini anladık. Yani huy. 🥲
Z

Zeynep O. ..

9 Nisan 2026 00:51

Dilan B.

Dönerken falan size çarpıp uykusundan da uyanıyor olabilir. Ayrıca diş sancısı sadece kabarıkolunca olmuyor maalesef. Eli sürekli ağzında oyuncaklarıyla sürekli dişini kaşıyorsa diş sancısını düşündürebilir. Tedagil granülerden gece yatmadan bir kere verin bi denemiş olursunuz. Çok faydasını gördüm ben. Ama dediğiniz gibi bazı bebekler uyumuyor. Doktorumuz demir eksikliği de uykusuzluk yapabilir demişti. Bir ihtimal tabi. Ama en sonunda bizimkinin uykuyu sevmediğini anladık. Yani huy. 🥲

Yok dönerken çarpmıyor ama dediğiniz gibi salya çok herşeyi ısırmaya çalışiyor ben dogdugundan beri çekiyorum uyku problemini sadece bı ara kısa bı sure gece uykusu düzelmişti yine kötü olunca bu kez eskisnden beter ne oldgunu anlamadım ama diş galiba ben gazdan da suphleniyorum hala gazı da var gibi
Z

Zeynep O. ..

9 Nisan 2026 00:52

Dilan B.

Sizin bebeğiniz kaç aylık dilan hanım uykuları ne durumda
D

Dilan B.

9 Nisan 2026 03:14

Zeynep Orhun

Sizin bebeğiniz kaç aylık dilan hanım uykuları ne durumda

Düzeltilmiş 8 aylık. Benim bebeğimin de doğduğundan beri aynı uyku sorunu var. Bu aydan sonra gündüz uykularını kısa tutmaya çalıştım. Mesela eskiden öğle uykusunu 40 dk yapıyorsa zorla yine uyutuyordum biraz daha uyusun diye ama onu bıraktım ne kadar uyursa o kadar yeter diyorum. Ve üç uyku her biri 40-50 dk arası. Geve 20.00-20.30 aradı çejtim uyku saatini ve gece uyanmaları azaldı. 19.00 çok erken geliyordu. Şu an gece uyanmaları yine var ama eskisi gibi saat başı değil. Gece tek beslenme yapıyoruz. Ama öyle kesintisiz 6-7 saati daha görmedim 🙈. Sizinki de düzelecek inşallah biraz daha sabır. Ama eğer çok yorulmuşsanız mutlaka doktorunuza danışın. Belki rahatsız eden bir şey vardır. Her bebek kendine özel çünkü. Benimki bir iyi bir kötü. Allah bize sabır versin.
Z

Zeynep O. ..

9 Nisan 2026 05:49

Dilan B.

Düzeltilmiş 8 aylık. Benim bebeğimin de doğduğundan beri aynı uyku sorunu var. Bu aydan sonra gündüz uykularını kısa tutmaya çalıştım. Mesela eskiden öğle uykusunu 40 dk yapıyorsa zorla yine uyutuyordum biraz daha uyusun diye ama onu bıraktım ne kadar uyursa o kadar yeter diyorum. Ve üç uyku her biri 40-50 dk arası. Geve 20.00-20.30 aradı çejtim uyku saatini ve gece uyanmaları azaldı. 19.00 çok erken geliyordu. Şu an gece uyanmaları yine var ama eskisi gibi saat başı değil. Gece tek beslenme yapıyoruz. Ama öyle kesintisiz 6-7 saati daha görmedim 🙈. Sizinki de düzelecek inşallah biraz daha sabır. Ama eğer çok yorulmuşsanız mutlaka doktorunuza danışın. Belki rahatsız eden bir şey vardır. Her bebek kendine özel çünkü. Benimki bir iyi bir kötü. Allah bize sabır versin.

Amin Allah hepimizin yardımcısı olsun

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir