Uykuda Yüzüstü Yatıyor
74 görüntüleme
R
Rukiye N.
12 Ağustos 2025 20:39
Kızım 4 ay 27 günlük yüzüstü dönmeyi öğrendiğinden beri sürekli uyurken de yüzüstü yan dönmek istiyor ama dönerken kendini uyandırıp ağlıyor tekrar emzirme yada sallayarak uyku dalmasını sağlıyorum. Gece ve gündüz böyle kendini uyandırıyor ne yapabilirim bir tavsiyesi olan var mı? Aç olduğu için mi uyanıyor sürekli yoksa rahat mı edemiyor?

Ayça K. A.
Hemşire
12 Ağustos 2025 20:43
Hahahaha bu benim oğlum diye yemin edebilirim şu an :))) şöyle çözdüm sağ ve sol yanına onu çok sıkıştırmayacak şekilde ama tam tur dönmesini de engelleyecek şekilde yastıklar koyuyorım en fazla yan yatıyor ama dönemiyor. 4 gecedir böyle çözdüm. Çünkü 20 dakikada 1 ağlıyor uyumuyor ve uyutmuyordu deneyebilirsiniz.
R
Rukiye N.
12 Ağustos 2025 20:44
Aslında onu da denedim ama, yastığın üstüne ayağını atıp dönmeye çalışıyor sinir olup ağlıyor 😂🥹 gece de sürekli bu şekilde uyanıyoruz

Ayça K. A.
Hemşire
12 Ağustos 2025 20:47
Valla benimki de bacağını üstüne atıyor ısrarla yastığı almayınca çaresizce uyuyor popoya pat pat yapıyoruz geçişi kolaylaşsın diye

Cansu A. Ö.
12 Ağustos 2025 20:55
Kendi dönüyorsa yapacak bir şey yok. Bebeklerin yatagina yastık vs gibi şeyler koymak da tehlikeli. Kendilerini koruyamayip bogulabilirler Allah korusun. Biz yatirirken sırtüstü yatirmaliyiz ama kendi dönünce uykusunu bölüp müdahale etmeye gerek yok. Benim kızım da dönmeye başlayınca yüzüstü yatıyordu. İlk zamanda cok tedirgin oluyordum ama önüne geçemedim

Cansu A. Ö.
12 Ağustos 2025 20:56
Bebeğin uyanmasını sebebi başka bir şey olabilir mi. Diş sıcaklık uyku gerilemesi vs gibi şeyler de degerlendirilmeli
R
Rukiye N.
12 Ağustos 2025 20:59
Oda sıcaklığını ayarlıyorum. Bir de zaten iki dişimiz çıktı 🥹 zor süreçleri geçirdik. Sadece dönerken ağlayıp uyanması sorunumuz var oda çok sık oluyor maalesef..

Ayça K. A.
Hemşire
12 Ağustos 2025 21:10
Kenarlara koyacağınız yastık şeker yastık dediklerimizden olursa aklınızda boğulma şüphesi kalmamış olur ♥️
R
Rukiye N.
12 Ağustos 2025 21:11
Şeker yastık dediğiniz Ayça hanım ?

Ayça K. A.
Hemşire
12 Ağustos 2025 21:13
İnternete yazıp bakabilirsiniz. Rulo uzun yastıklar oluyor hatta cırtlısı da oluyor bendeki cırtlılardan büyük baş yastığı koymak tehlike arz edebilir.

Cansu A. Ö.
12 Ağustos 2025 21:14
Diş süreci yaklaşık 3 yaşına kadar devam eden de bir süreç maalesef bu konudan bağımsız olarak belirtmek isterim. Zaman zaman sancılar rahatsızlıklar tekrarlanabiliyor.
Bunun dışında acaba uyku dongusu yaşarken dönüp uyaniyor ve uykuya geçemiyor olabilir mi. Uyku dongusunu de bi araştırın derim
Bunun dışında acaba uyku dongusu yaşarken dönüp uyaniyor ve uykuya geçemiyor olabilir mi. Uyku dongusunu de bi araştırın derim