Uykuda Yüzüstü Dönme ve Huzursuzluk ?

161 görüntüleme
M

Merve K.

22 Temmuz 2025 09:39
Merhaba. Bebeğin 5,5 aylık ve birkaç gündür uykusunda yüzüstü dönmeye çalışıyor dönünce uyanıyor ağlıyor. Ayrıca bu aralar sürekli uykuda hareketli ve huzursuz. Hava çok sıcak sıcaklardan olabileceğini düşünüyorum fakat bu aylarda uyku esnasında dönme olabiliyormuş. Neyden kaynaklı olabilir huzursuzluk ve sürekli dönme isteği?
S

Sümeyye S.

22 Temmuz 2025 09:55
Merve Hanım, merhaba. Bizim bebeğimiz de 5,5 aylık. Yaklaşık son 2 haftadır emerken bile yüzüstü dönmeye çalışıyor ki dönüyor ve öyle emiyor sonra emekle pozisyonuna geçiyor ileri geri salınıyor. Gündüz uykularında da aynı şekilde dönüyor emekle pozisyonu alıyor ve uyanıyor. Gelişimsel bir süreç olduğunu okudum. Bunun dışında bir de diş sancısı var onunla da ilgili olabilir. Bizim bir de gündüz uyku/uyanıklık sürelerimizde değişiklik oldu. Doktorumuz bu haftalarda normal olduğunu söyledi.
M

Merve K.

22 Temmuz 2025 11:09
Evet bizim de gündüz uykuları kısaldı. Dediğiniz gibi altını değişirken bile dönüyor.Acaba yüzüstü yatmasına müsade etsem bir sorun olur mu diye endişelendim.
Y

Yasemin S.

22 Temmuz 2025 20:59
Merhaba benim bebeğimde yaklaşık 4 aylık ve geceleri yüzüstü uyumaya başladı. Kendini yüzüstü durumundan sırt üstüne döndüremiyor. Geceleri yüzüstü uyuması sorun olur mu ?
M

Merve K.

25 Temmuz 2025 11:05
Kimi uzmanlar rahatsa yüzüstü yatabilir diyor kimisi de zararlı diyor ben de bilemedim malesef.
Ayşen Y.

Ayşen Y.

25 Temmuz 2025 11:20
Yeni beceriler edindiklerinde bunlari geceleri de uygulamak istiyolar sanirim boyle okumustum bi yerde. Iste alkis yapmayi öğrenen bebegin gece uyanip kendi kendine alkis yapmasi ayakta durmayi ogrenen bebegin gece uyandiginda yataginda ayaga kalkmaya calismasi gibi şeylere denk gelmistim. Iyi yonden bakip dönebiliyo olmasina mutlu olalim bence guzel bi gelisim basamagi🥰 benim bebegim 6 bucuk aylik bi iki gundur bi iki kez yeni döndü daha🤭
S

Suzan D.

25 Temmuz 2025 11:42
Merhaba benim ikizlerimde 4 aylık ve yaklaşık iki aydır yüzüstü uyuyorlar.Tehlikeli olduğunu biliyorum. Ama ilk hafta gözetimimde yatırdım ve burunlarını ağızlarını kapatmıyorlar kendilerini kurtarıyorlardı. Ve yüzüstü daha uzun rahat uyuduklarını farkettim bu yüzden müdahale etmedim. Kundak yapamadım bir türlü ve ikizler diye ne kadar uzun uyurlarsa benim için o kadar iyiydi. Neyseki şimdiye kadar bir sorun yaşamadım yaşamamda inşallah.
M

Merve K.

27 Temmuz 2025 21:47
Ben de her gelişmeye çok seviniyorum fakat bu yüzüstü uyuma isteği beni de korkuttu fakat gözlemlediğim kadarıyla kendini kurtarıyor nefessiz kalmıyor bu da iyi bir şey ve evet yüzüstü daha rahat uyuyor 🥰
Z

Zeynep ..

27 Temmuz 2025 22:07
Benim kızım dönerek 2 gün falan kendini uyandırdı sonrasında gündüz uykularında hep yüz üstü uyuttum uykuda sırt üstüne döndü sonra kendi yavaş yavaş her yöne rahatça dönmeye başladığında hiç uyanmadı. Her yöne rahatça dönebiliyorsa dokunmayın diyorlar

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir