Uykuda Hareketlilik
280 görüntüleme
S
Selin K.
Premium Üye
8 Ağustos 2026 10:34
Bebegim 3.5 aylik. Geceleri ellerini kollarini ve bacaklarini surekli hareket ettiriyor. Bacaklarini havaya kaldirip indiriyor. Hatta gozleri acik yapiyor bazen bunlari ama hala uykuda oluyor. Son zamanlar her gece yasiyoruz. Bunlari yaparken de moro refleksi tetikleniyor. Durmasi icin tutuyorum ama birakinca yeniden basliyor sadece emerken duruluyor ve derin uykuya geciyor. Oldukca endiselenmeye basladim:(
E
Esra
8 Ağustos 2026 11:40
Normal bir süreç yarım kundak yapabilirsiniz bir süre sonra dönmeye başlayacak yarım dönecek tam tur dönemediği için kendini uyandıracak sonra döne döne uyayacak bu süreç gayet normal her biri gelişim süreci zamanla adım adım değişecek endişelenmeyin

Duygu B. B.
8 Ağustos 2026 11:48
Merhaba. Endişenizi anlıyorum fakat bu durum gayet normal :) 3.5 aylık bir bebek yavaş yavaş dönme girişimlerine başlamış veya çoktan dönüyor durumdadır. O yüzden artık kundak yapmanız önerilmez, çünkü dönerse geri dönemez ve kollarını kullanıp başını kaldıramaz. Kundağı önermem. Bacaklarını havaya kaldırma hareketi, ritmik, eşit aralıklı nöbet gibi değilse sorun değil :) Uyku aktivitesidir onlar. Bazen gözünü açabilir, hemen kucağa almayın, seslenmeyin, çok fazla dokunmayın. Biraz bekleyin ya da hafifçe beşiği sallayın, zaten uykuya dalacaktır. 4. ayda bunlar daha da artabilir. Ağlayabilir, hemen almadan önce 15 20 saniye bekleyin çünkü uykuya daldığını göreceksiniz. Emerken ya da kucaktayken sıcaklık ve güven hissiyle daha rahat uyuyorlar, derin uykuya geçiyorlar.
S
Selin K.
Premium Üye
8 Ağustos 2026 12:36
Merhaba. Endişenizi anlıyorum fakat bu durum gayet normal :) 3.5 aylık bir bebek yavaş yavaş dönme girişimlerine başlamış veya çoktan dönüyor durumdadır. O yüzden artık kundak yapmanız önerilmez, çünkü dönerse geri dönemez ve kollarını kullanıp başını kaldıramaz. Kundağı önermem. Bacaklarını havaya kaldırma hareketi, ritmik, eşit aralıklı nöbet gibi değilse sorun değil :) Uyku aktivitesidir onlar. Bazen gözünü açabilir, hemen kucağa almayın, seslenmeyin, çok fazla dokunmayın. Biraz bekleyin ya da hafifçe beşiği sallayın, zaten uykuya dalacaktır. 4. ayda bunlar daha da artabilir. Ağlayabilir, hemen almadan önce 15 20 saniye bekleyin çünkü uykuya daldığını göreceksiniz. Emerken ya da kucaktayken sıcaklık ve güven hissiyle daha rahat uyuyorlar, derin uykuya geçiyorlar.

Duygu B. B.
8 Ağustos 2026 12:47
Merhaba tesekkurler donus icin. Ama henuz donmeye baslamadi malesef bazen yarim donusler oluyor cok nadir. Gece uykusunda bacaklarini 90 derece kaldiriyo bazen kollarini pat pat vuruyor. Bazen de bu hareketler moroyu tetikliyor. Yani bazen de o kadar hizli hareket ediyor ki. Yani cok inceleyince ritmik bile gelmeye basliyor:) Arastirinca surekli infantil spazm videolari ciktigi icin endise ettim:/
S
Selin K.
Premium Üye
8 Ağustos 2026 12:54
Benim kızımda da durum aynı aslında o yüzden rahatlıkla cevap verebiliyorum. Kundak konusu size kalmış ama dönme çabası başladığı an kundak artık kullanılmaz anlattığım riskten ötürü. Çünkü kolları bedene yapışık gibi olacak ve kullanamayacak bir dönme durumunda. Biz hiç kundak yapmadık, ilk 3 ay böyle geçti. 4. ayda ilk dönem azaldı ama uyku gerilemesiyle tekrar başladı. Bunun da nedeni işte aktif ve hafif uyku aktivasyonu bu hareketler, 4. ayda sık sık uyandığı için hareketler tekrar geri geliyor. Bu süreç bitince tekrar normale dönüyor ve hareketler azalıyor :) İçinizi ferah tutun. Anne beyni ekime hazır toprak gibidir. En hafif bir düşünce bile ister iyi olsun ister kötü anında filizlenir ve büyür. Bu yüzden çok iyi anlıyorum sizi. Tedirgin olacak bir sürü şey çıkıyor araştırınca ama çoğu durumda sadece anneyi üzüyor bunlar :)

Hatice E.
Premium Üye
8 Ağustos 2026 14:03
Cok sagolun gercekten icimi rahatlattiniz🥺 sanirim surekli takip ettikce daha da buyuyor hareketler insanin gozunde. Ayni seyi yasamis olan biriyle konusmak cok cok rahatlatti cok sagolun🙏🏼
S
Selin K.
Premium Üye
8 Ağustos 2026 14:12
Bunlar daha birşey değil 😊 6 aylık olucaz hele bir dönmeyide öğrensin gece yatarken dönüp bakmaya başlayacak yatağınıza elini bacağını atıcak sanki uykusunu almış gibi konuşmaları olucak ellerinden sonra ayaklarını tutup uyuyacak derin uykuya geçip ayakları ellerin kayınca uyanacak daha saymamı ister misiniz 😃 anlattıklarınızın hepsini yaşadık gelişim süreci bunlar annesi içinizi ferah tutun bebeğiniz büyüyor 🌸

Hilal E. B.
Premium Üye
8 Ağustos 2026 15:17
Benim bebeğim de 3.5 aylık birebir aynılarını yapıyor臘♀️ beşiğe dikine yatırdığım çocuk uykusunda hareket ede ede beşiğin enine dönmüş oluyor. Ama tam hareketlenme dönemi böyle olması normal. Benim bebeğim gaz çıkarmaya çalışırken çok kaldır indir yapıyor bacaklarını, kollarını pat küt vuruyor falan. Gözünü açmış oluyor bazen mızırdanır gibi oluyor almıyorum genelde geri dalıyor emziğini veriyorum
S
Selin K.
Premium Üye
8 Ağustos 2026 19:57
Normal bir süreç yarım kundak yapabilirsiniz bir süre sonra dönmeye başlayacak yarım dönecek tam tur dönemediği için kendini uyandıracak sonra döne döne uyayacak bu süreç gayet normal her biri gelişim süreci zamanla adım adım değişecek endişelenmeyin
S
Selin K.
Premium Üye
8 Ağustos 2026 20:01
Benim bebeğim de 3.5 aylık birebir aynılarını yapıyor臘♀️ beşiğe dikine yatırdığım çocuk uykusunda hareket ede ede beşiğin enine dönmüş oluyor. Ama tam hareketlenme dönemi böyle olması normal. Benim bebeğim gaz çıkarmaya çalışırken çok kaldır indir yapıyor bacaklarını, kollarını pat küt vuruyor falan. Gözünü açmış oluyor bazen mızırdanır gibi oluyor almıyorum genelde geri dalıyor emziğini veriyorum

Hatice E.
Premium Üye
8 Ağustos 2026 20:10
Evet aynen öyle son günlerde. Gecenin ortasinda paldir kuldur seslere uyaniyorum:) kendini dövüyor gibi hareketler:) cok keskin hareketler bir de. Internette arastirma gafletinde bulundugumdan beri endisem artti. Bir de etrafimda kime sorsam oyle bir sey yasamamis oluyor, o nedenle bizimki garip bir durum diye dusunmeye baslamistim. Cok tesekkurler donusunuz icin🙏🏼
Yükleniyor...