Uykuda Çok Hareketlilik

57 görüntüleme
G

Gülşen A.

17 Ağustos 2025 13:13
Merhaba, bebeğim 4 ay 3 günlük yaklaşık 2 hafta önce dönmeyi tam beceremesede sırt üstü yatarken bacağını yana atıp dönme hamlesini öğrendi 1-2 defa kendi dönsede genelde genelde bacağını atıp kendini itiyor ama tam dönemiyor. Bununla eş zamanlı olarak uyku sırasında sık sık bacaklarını kendine çekip kendini yana doğru atıyor. Hatta o kadar çok bunu yapıyor ki resmen tüm yatağı bu hareketle dolanıyor… ilk başlarda dönmeye çalıştığını düşünmüştüm ancak ama çok sık yaptığını görünce endişelendim.

Bu kadar endişelenmemin sebebi ise 2 aylıkken moro refleksi gibi sıçramalar başladı ve West sendromundan şüphe edildi eeg çekilde ve çok şükür temiz çıktı sıçramalarda azaldı ama böyle bir şey olunca çok panik oldum

Böyle bir şey yaşayan var mı?
G

Gülşen A.

17 Ağustos 2025 13:41
Kimse yok mu?
E

Elif M. A.

17 Ağustos 2025 13:45
Benim kızım da dört aylık dönme hareketini öğretiyoruz uykuda yapıyo bu sefer dönemiyorda uyanıyor ayıksam bazen ben dönmesine yardım ediyorum sırt üstü oluncada uyanıyor bebeğimizde bir sorun yok bunu yapması normalmiş

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir