Uykuda Çok Hareketli Eller Kollar

109 görüntüleme
E

Esra K.

8 Aralık 2025 07:17
Merhaba. Oğlum bugün 58 günlük. 40’ından sonra sanırı, geceleri uyurken derin uykuda değilse elleri,kolları ve ayakları çok hareketli, üstüne doğduğundan beri garip sesler çıkarıyor uyurken. Bazen kendi el kol ayak hareketine uyanıyor uykudan. Bazen beni uyandırıyor sesi ile birlikte ancak kendi hala uykuda oluyor. Kendi hareketlerinden dolayı uykuya dalması da zor oluyor. Uykuda bu kadar hareket normal midir?
D

Duygu Y.

8 Aralık 2025 07:20
Gayet normal moro refleksi var bebeklerde bu yüzden ellerini kundaklamalısınız daha rahat uyut. Diğer türlü sıçrama irkilme hareketlerinden dolayı uyanır.
E

Esra K.

8 Aralık 2025 07:25
Kundaklamaya çalışıyorum ancak kollarını ikundaklatmayı sevmiyor, uyanıkken kollarını kundaklatmıyor, derin uykuya dalarsa kundaklıyorum ancak gece bir şekilde o iki kol kundaktan çıkıyor. Geçici midir bu süreç?
İ

İlkin D.

8 Aralık 2025 08:10
Kesinlikle geçici yarın 3 aylık olacağız hala bazen irkilme yaşıyor ama dediğiniz her şeyi yaşadık. Hala daha bazen kolunu,elini itiyor. Biz doktorumuza sorduk gayet normal olduğunu söyledi,sinir sistemi gelişiyormuş,benim kızımda böyle uyandırırdı kendini ben ancak göğsümde uyutarak çare bulabilmiştim çünkü o da kundaklatmıyordu. Daha ileri ki zamanlarda ellerini keşfedip ellerini emecek,bu da normalmiş.
G

Gülşen A.

8 Aralık 2025 09:00
Benimde öyleydi hala aynı 3 ay oldu düzelmiyor şuan daha çok hareketlendi yatakta yamuk buluyorum her gece kendi kendini uyandırıyor bu şekilde ben gazdan dolayı olduğunu düşünüyorum çünkü ilk uykusuna yatırırken gazını güzel çıkartıp yatırıyorum o zaman çok hareketli olmuyor kalkıp mamasını yeyip uyuyor geğiriyor ama tam çıkmıyor sanırım
E

Esra K.

8 Aralık 2025 13:27
Ellerini emmeye de başladı bir de o ses var geceleri.
Gülşen hanım dediğinizi bende düşünmeye başladım, uyumadan gazını çıkarıyorum, dalıyor. Ancak sabaha karşıki beslenmesinden sonra el kol ayak durmuyor. Çünkü gece uykuluyken gaz çıkaramıyoruz. Bende çok uğraşmıyorum açıkçası hem de uykusu açılsın istemiyorum. Ama çıkarmayı deneyim bakalım nasıl olacak.

Teşekkür ederim tecrübeleriniz için.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir