Uykuda Çok Fazla Hareket
114 görüntüleme
F
Fahriye ..
31 Mayıs 2026 21:31
Kızım 1 yaşında. Uyuturken de çok hareket ediyor ama özellikle uyuyunca o kadar çok hareket ediyor ki hareket ederken kendisini uyandırıyor. Yani sadece sağa sola dönmek değil kalkıp oturuyor mesela ama aynı zamanda uyuyor. Bu normal mi yoksa bi sıkıntısı var anlayamıyor muyum bilmiyorum. Benzerini yaşayan varsa yardımcı olursanız sevinirim

Sibel Y.
31 Mayıs 2026 21:34
Gün içerisinde ekran veriyor musunuz?
F
Fahriye ..
31 Mayıs 2026 21:35
Sibel hanım gün içinde maruz kaldığı ekran süresi maksimum 30 dk dır
A
Ayşe Ş. ..
Premium Üye
31 Mayıs 2026 22:05
Çok normal bir durum sıfır ekran bizde de aynı yada bezer şeyler var. Bebekler gündüz yaptığı ve öğrendiği şeyleri biz insanlar gibi uykuda kaydediyor pekiştiriyor bunu yaparken de beyin kontrolü tam yetişkin kadar olmadığı için uykusunda gördüğü şeyi yapmaya çalışması çok normal. Büyüdükce geçecek. Uykusu için güvenli bir alan oluşturun. Ve hareketlendigi zaman dokunmayın, oturdu ise mesela yavaşça yatırın konuşmayın falan hiç çok nazik olun.
F
Fahriye ..
31 Mayıs 2026 22:10
Teşekkür ederim Ayşe hanım. Sizinde belirttiğiniz gibi genelde rahatça hareket etmesi için müdehale etmiyorum. Bazı geceler ekstra artıyor gece hareketleri özellikle gündüz çok oyun oynadıysa oynadığı oyunlar çok hareketliyse gecesinde aynısını yaşıyoruz. Ama benzerlerinin yaşanması içimi rahatlattı. Bebeğimi anlayamadığımı düşünüyordum
A
Ayşe Ş. ..
Premium Üye
31 Mayıs 2026 22:17
Teşekkür ederim Ayşe hanım. Sizinde belirttiğiniz gibi genelde rahatça hareket etmesi için müdehale etmiyorum. Bazı geceler ekstra artıyor gece hareketleri özellikle gündüz çok oyun oynadıysa oynadığı oyunlar çok hareketliyse gecesinde aynısını yaşıyoruz. Ama benzerlerinin yaşanması içimi rahatlattı. Bebeğimi anlayamadığımı düşünüyordum
Yükleniyor...