Uyku ve Kahve

124 görüntüleme
Ş

Şeyda A.

20 Şubat 2026 08:42
5 ay 22 günlük oğlum 3 gündür gece 12 den sonra uyumuyo sürekli uyanıyor ya da 3 saat hiç uyumuyo anne sütü ve mama içiyor günlük nescafe ve Türk kahvesi içiyorum sizce bunun çok etkisi olduğu için mi uyumuyor
F

Figen ..

20 Şubat 2026 09:01
kafein sütten geçiyor diye biliyorum gün içinde değil de gece o uyuduktan sonra içebilirsin ya da gündüz uzun uyku vakitlerinde ben kendimi öyle bir fincan kahveyle sınırlandırdım
Ş

Şeyda A.

20 Şubat 2026 09:07

Figen

kafein sütten geçiyor diye biliyorum gün içinde değil de gece o uyuduktan sonra içebilirsin ya da gündüz uzun uyku vakitlerinde ben kendimi öyle bir fincan kahveyle sınırlandırdım

Ben bu kadar etki yapacağını düşünmedim ama kahveye ara vereceğim acaba vücudundan ne kadar sürede atılıyor
F

Figen ..

20 Şubat 2026 09:09
2-3 saat içinde atılıyormuş vücuttan kahve tükettikten iki saat sonra emzirmek sütten geçişi en aza indiriyormuş
Ş

Şeyda A.

20 Şubat 2026 09:12
O zaman kahveyle alakası yok uyumamasının
N

Nazlı

20 Şubat 2026 09:14
Sebebini sadece kahveye bağlamak yanlış olabilir. Belki başka sıkıntısı vardır. Rutin içen biriyseniz doğduğu günden beri sıkıntı yaşardınız diye düşünüyorum. Ama kafeinin sütten geçtiği söyleniyor. Kahveyi emzirdikten hemen sonra içilmesi öneriliyor. Beslenmeye yakın pek önermiyorlar
Ş

Şeyda A.

20 Şubat 2026 09:16

Nazlı

Sebebini sadece kahveye bağlamak yanlış olabilir. Belki başka sıkıntısı vardır. Rutin içen biriyseniz doğduğu günden beri sıkıntı yaşardınız diye düşünüyorum. Ama kafeinin sütten geçtiği söyleniyor. Kahveyi emzirdikten hemen sonra içilmesi öneriliyor. Beslenmeye yakın pek önermiyorlar

Ben sağım yaparak sadece 2 öğün veriyorum diğer öğünlerde mama veriyorum biraz araştırdığım da gelişim sıçrama ve ayrılık kaygısı yazıyor
N

Nazlı

20 Şubat 2026 09:24
Belki de onlardır sebebi. Benimde bebeğim 4.5 aylık olduğundan beri geceleri sık uyanıyor. Gece uyurken bile sürekli dönme çalışmaları yapıyor. Ki ben kahve tüketen biri değilim. 6.5 aylık oldu. Bu aralar gece yarısı kalkıp 1-2 saat uyanık kalıyor uykuya direniyor. Yok diştir yok ortam sıcaktır yok gelişimdir diye diye her tuşa basıyorum açıkçası. Acaba delirmiş olabilir miyim? 😁Geçecek bunlar da diyorum ne diyeyim. Analık zor iş. Sen yinede kahveyi azalt bir de öyle dene. Her tuşa basmakta fayda var bence 😅
Afranur K.

Afranur K.

20 Şubat 2026 10:09
Mevzu sadece kahve değildir ama kahveye de dikkat etmek lazım, benim doktorum da sabah saatlerinde 1 fincan iç daha sonra çok tüketme dedi. Süte direk geçiyor ister istemez çocuğu etkiler, şimdilik uzak dur biraz demişti.

Gece emmeyen bir bebekse gece de içebilirsiniz, ben hastaneden çıkış yaparken sormuştum 😅 o zamanlar sürekli emdikleri için.
Ş

Şeyda A.

20 Şubat 2026 11:18
😁😁 gerçekten işimiz çok zor tüm tuşlara bastım ama 3 gün boyunca bir işe yaramadı uyku saatini değiştirdim ama gece 12 sonrası birşey oluyo kahveyi içmeyecem bakalım bugün ne olacak 😁 gece artık emmiyo annem de sende uyumuyodun çocuğunda sana çekmiş diyo 😁
Afranur K.

Afranur K.

20 Şubat 2026 11:23

Şeyda Arı

😁😁 gerçekten işimiz çok zor tüm tuşlara bastım ama 3 gün boyunca bir işe yaramadı uyku saatini değiştirdim ama gece 12 sonrası birşey oluyo kahveyi içmeyecem bakalım bugün ne olacak 😁 gece artık emmiyo annem de sende uyumuyodun çocuğunda sana çekmiş diyo 😁

Bu arada diş çıkarıyor olabilir mi? Kontrol ettiniz mi? Diş ağrısı da gece uykusundan eder çocuğu.

Bi de uyumayan bebek uyumuyor kısmı bence doğru, sadece küçük şeylerle düzeltme yapılabiliyor ama gece kesintisiz uyuyam bir bebeğe dönmesi bence zaten zor 😅
Ş

Şeyda A.

20 Şubat 2026 11:26

Afranur Keskin

Bu arada diş çıkarıyor olabilir mi? Kontrol ettiniz mi? Diş ağrısı da gece uykusundan eder çocuğu.

Bi de uyumayan bebek uyumuyor kısmı bence doğru, sadece küçük şeylerle düzeltme yapılabiliyor ama gece kesintisiz uyuyam bir bebeğe dönmesi bence zaten zor 😅

Doktor dişten olabilir dedi ama dişle alakası yok ya hiç beyazlık kızarma şişme gözükmüyor ve uyandığında ağlamıyo emzikle ya da elimle oynuyo

Bizimkiler diğerleri gibi değil ya uyumazlar 😁😁 kesintisiz uyumasa da en azından 3-4 saat uyusa😁😁

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir