Uyku ve Gaz
168 görüntüleme
M
Merve Y.
Premium Üye
17 Ağustos 2026 22:02
Oğlum 14.5 aylık ve yaklaşık 4 gecedir bitmek bilmeyen bir gaz sancısı ve ağlayarak uyanmalar uykuya dalamama sorunu var nasıl bir yol izlenmeli

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye17 Ağustos 2026 22:03
Gaz Sancısı ve Uyku Sorunu İçin Adımlar
Bebeğinizin gaz sancısı ve uyku sorunu yaşıyor olması çok zor bir durum. Öncelikle bebeğinizin fiziksel durumunu kontrol ettirmenizi öneririm. Doktor kontrolü sonrasında gaz sancısını tetikleyen herhangi bir durumun olup olmadığı anlaşılabilir.
Gaz sancısına iyi gelen yöntemleri denemek isteyebilirsiniz:
1. Bebek masajı: Bebeğinizin karın bölgesine dairesel hareketlerle masaj yapmak gaz sancısını hafifletebilir.
2. Sıcak uygulama: Bebeğinizin karın bölgesine ılık bir bez uygulamak veya ılık bir banyo yaptırmak gaz sancısını hafifletebilir.
3. Bebek egzersizleri: Bebeğinizin bisiklet sürer gibi bacaklarını hareket ettirmesi gaz sancısını hafifletebilir.
Uykuyu düzenlemek için ise şu adımları takip edebilirsiniz:
1. Uykudan önce rahatlatıcı rutinler: Bebeğinizin uykudan önce rahatlaması için ılık bir banyo, masaj veya sakinleştirici müzik dinlemesi gibi rutinler oluşturabilirsiniz.
2. Uykudan önce besleme: Bebeğinizin uykudan önce beslenmesi, aç olmadığından uykuya dalmasını kolaylaştırabilir.
3. Uykuyu düzenleyici ortam: Bebeğinizin uyuduğu odanın karanlık, sessiz ve serin olması uykuyu düzenleyebilir.
Eğer bebeğinizin durumu devam ederse veya kötüleşirse bir doktora danışmayı unutmayın.
Bebeğinizin gaz sancısı ve uyku sorunu yaşıyor olması çok zor bir durum. Öncelikle bebeğinizin fiziksel durumunu kontrol ettirmenizi öneririm. Doktor kontrolü sonrasında gaz sancısını tetikleyen herhangi bir durumun olup olmadığı anlaşılabilir.
Gaz sancısına iyi gelen yöntemleri denemek isteyebilirsiniz:
1. Bebek masajı: Bebeğinizin karın bölgesine dairesel hareketlerle masaj yapmak gaz sancısını hafifletebilir.
2. Sıcak uygulama: Bebeğinizin karın bölgesine ılık bir bez uygulamak veya ılık bir banyo yaptırmak gaz sancısını hafifletebilir.
3. Bebek egzersizleri: Bebeğinizin bisiklet sürer gibi bacaklarını hareket ettirmesi gaz sancısını hafifletebilir.
Uykuyu düzenlemek için ise şu adımları takip edebilirsiniz:
1. Uykudan önce rahatlatıcı rutinler: Bebeğinizin uykudan önce rahatlaması için ılık bir banyo, masaj veya sakinleştirici müzik dinlemesi gibi rutinler oluşturabilirsiniz.
2. Uykudan önce besleme: Bebeğinizin uykudan önce beslenmesi, aç olmadığından uykuya dalmasını kolaylaştırabilir.
3. Uykuyu düzenleyici ortam: Bebeğinizin uyuduğu odanın karanlık, sessiz ve serin olması uykuyu düzenleyebilir.
Eğer bebeğinizin durumu devam ederse veya kötüleşirse bir doktora danışmayı unutmayın.
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin

Fatma N. S.
17 Ağustos 2026 22:19
Gaz sorunu olduğunu nerden anladınız
M
Merve Y.
Premium Üye
17 Ağustos 2026 22:27
Gaz sorunu olduğunu nerden anladınız
S
Sümeyra
17 Ağustos 2026 22:39
Çocuk Gastroentorolojiye gitmeniz gerekiyor 17 aylık kızım da hala gaz sancısı oluyor kaka testi istediler en son bizden

Fatma N. S.
17 Ağustos 2026 22:47
Gün içinde neler yediğini ve uykudan ne kadar süre önce neler yedirdiğinizi talip ettiniz mi hiç
M
Merve Y.
Premium Üye
18 Ağustos 2026 08:19
Gün içinde neler yediğini ve uykudan ne kadar süre önce neler yedirdiğinizi talip ettiniz mi hiç

Fatma N. S.
18 Ağustos 2026 13:13
Hepsine dikkat etmeye çalışıyorum çünkü kabızlık sorunumuzda vardı bir dönem
M
Merve Y.
Premium Üye
18 Ağustos 2026 13:17
Benim oğlum da o şekildeydi çünkü şuan 1 yaşını geçti ama hala gün içerisinde beslenmeyi fazla kaçırdığımızda ve afedersiniz kaka ve gazını vıkarmadıysa olabilecek sorunları bilip uyutmadan önce bol bol yürütüp çıkarmasını sağlıyorum yoksa o şekilde uyudupunda ağlıyor uyanıyor ve tekrar gaz ya da kaka yapıp anca öyle uyuyabiliyor. Bence günde ne kadar yediğine ne yediğine sıkı bi takip sürecine girin çünkü bu yaşta ciddi bir gaz sorunu yoktur yemeği fazla kacırmaktan olmuştur muhtemelen şahsen benim oğlum aşırı iştahlı olduğu için bu sorunları yaşıyorum

Fatma N. S.
18 Ağustos 2026 13:51
teşekkür ederim bende bu durumu gözlemleyeyim çünkü benim oğlumunda iştahı çok açık tok dediğim zamanlarda da yemek istiyor
Yükleniyor...