Uyku ve Bağırma

171 görüntüleme
B

Beyza E.

Premium Üye
28 Haziran 2026 13:10
Bebeğim 3 ay 13 günlük ve bir süredir uykuya geçmeden önce çığlıklar atıyor. Uykusu var belli ama direniyor. Bazen 1 bazen 2 saate yakın uyutmaya çalışıyoruz. Sonunda artık daha çok yorulduğu için ağlaması artıyor. Normal mi bunlar, yaşayan var mı? Geceleri birden ikiden sonra çok kıpırdanıyo sürekli hareket halinde.Bir de hâla sabah 5te gaz ile uyanıyor. Ne zaman geçecek acaba bu beş uyanmaları. Çözümü olan varmı?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
28 Haziran 2026 13:40
Bebeğin uyku düzenindeki sorunlar ve bağırma, birçok ebeveynin karşılaştığı ortak sorunlardır. 3 ay 13 günlük bir bebek için normal kabul edilebilecek bazı davranışlar, zamanla değişebilir ve gelişebilir.

Bebeğin uykuya geçmeden önce direnmesi ve bağırmanın artması, genellikle aşırı yorgunluk veya uyku düzenindeki bozukluklar nedeniyle olabilir. Bebeğinizi yatmadan önce bir rutin oluşturarak, rahatlamasını sağlayabilirsiniz:

1. Bebeği sakin bir ortam hazırlayın.
2. Sıcak bir banyo yaptırın.
3. Masaj yapın.
4. Gece hikayeleri veya şarkılar okuyun.

Ayrıca, gaz sancısı , açlık veya tuvalet ihtiyacından dolayı da uyanabilir. Bebeğinizin beslenme ve tuvalet düzenini gözden geçirin.

Geceleri
kıpırdanma ve hareket ise, REM uykusu döneminde normaldir. Bebeğinizin uyku ortamını konforlu hale getirin.

Sabah
5'te uyanması ise, beslenme ihtiyacından kaynaklanabilir. Beslenme zamanlarını düzenli hale getirin. Eğer sorunlar devam ediyorsa, bir uzman* ile görüşün.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Fatma A. U.

Fatma A. U.

28 Haziran 2026 14:14
Muhtemelen gazı olduğu için öyle oluyordur bizde öyleydik çünkü
A

Ayşenur E.

28 Haziran 2026 14:24
Farkındalık arttıkça uykuya geçmekte zorlanıyo bebişler söylediklerinizin hepsini yaşadım 5 aylık bebeğim geçiyo ama sabır lazım
M

Melike M.

28 Haziran 2026 20:40
Son uykusu ile gece uykusu arası çok açıksada bunu yapabilir.Saat aralıklarına dikkat etmeye çalışın.Uyarılmışlık hali çok olmasın.Sabah 5 uyanmaları bizde [7-8.ayda](7-8.ayda) bitti benimkide kolik bi bebekti ne çektirdi bize
B

Beyza E.

Premium Üye
28 Haziran 2026 20:41
Fatma Albina U
Muhtemelen gazı olduğu için öyle oluyordur bizde öyleydik çünkü
Ne zaman bitecek acaba bu gaz🙄
B

Beyza E.

Premium Üye
28 Haziran 2026 20:42
Ayşenur Ercan
Farkındalık arttıkça uykuya geçmekte zorlanıyo bebişler söylediklerinizin hepsini yaşadım 5 aylık bebeğim geçiyo ama sabır lazım
Evet gerçekten sabır lazım. Kucakta uyutmaya çalışmaktan kollarım sırtım ağrıdı valla
B

Beyza E.

Premium Üye
28 Haziran 2026 20:43
Melike Molla
Son uykusu ile gece uykusu arası çok açıksada bunu yapabilir.Saat aralıklarına dikkat etmeye çalışın.Uyarılmışlık hali çok olmasın.Sabah 5 uyanmaları bizde [7-8.ayda](7-8.ayda) bitti benimkide kolik bi bebekti ne çektirdi bize
Değil aslında ya uyandıktan 1.30 saat olmadan başlıyorum uyutmaya ama yok o süre artıyor gidiyor.
M

Melike M.

28 Haziran 2026 21:02
Beyza Eroğlu
Değil aslında ya uyandıktan 1.30 saat olmadan başlıyorum uyutmaya ama yok o süre artıyor gidiyor.
Peki son uykusunu uyandıktan 2-2.5 saat sonra gece uykusuna götürünce ne yapıyor? Yine mi aynı şekilde yapıyor? Acaba uyku aralığı çok az mı geliyor biraz açsanız mı diye düşündüm
B

Beyza E.

Premium Üye
28 Haziran 2026 21:16
Melike Molla
Peki son uykusunu uyandıktan 2-2.5 saat sonra gece uykusuna götürünce ne yapıyor? Yine mi aynı şekilde yapıyor? Acaba uyku aralığı çok az mı geliyor biraz açsanız mı diye düşündüm
gece uykusu için denemedim 2-2.5 saati ama gündüz o kadar açılınca daha çok ağlıyor
Fatma A. U.

Fatma A. U.

29 Haziran 2026 09:28
Beyza Eroğlu
Ne zaman bitecek acaba bu gaz🙄
5. Aydan sonra bitmişti bizde
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir