Uyku Uyumuyor
120 görüntüleme
H
Helin A.
30 Mart 2026 20:15
1 haftadır kesinlikle uyumuyor uyuduğu odaya girmiyor pişpişli bir uyku müziğiyle uyuyor daha onun sesini duyunca ağlıyor ışığı kapattirmiyor ne kucakta ne ayakta ne yatakta uzanarak kesinlikle uyumuyor örnek bugün sabah 9 da uyandı saat şuan 20.30 hala ayakta önceki gecede saat 11 de zorla uyuttuk illaki uykusuzluktan bayılacak noktaya gelmesi gerekiyor uyumak için uzanıp gözleri hemen kapanırsa uyur yoksa uzanarak uyumaz 1 hafta önce normalde uykusu gelmese bile uyku saatinde yatağa girer pişpiş açardim uyurdu şimdi yataga girmiyor ışık kapattirmiyor çok zor yani gerçekten çözüm arıyorum bulamıyorum bilgisi olan varsa lütfen bana yardım etsin gerçekten çok zor bir durumdayım 21 aylık
Z
Zeynep A.
30 Mart 2026 20:58
Oncelikle merhaba , sabahlari uyanma saati gec oldugunu dusunuyorum. Benim bebegim eger gec kalkarsa sabah ayni sizin dediymginiz durumlari yasiyoruz. Uyanma saati ve ogle uykusunda gecirdigi saatler cok onemli belirleyici. Erken kaldirmayi denemenizi tavsiye ederim. Her turlu saati denemis bir anne olarak onerim bu.
H
Helin A.
30 Mart 2026 21:13
Yani teşekkür ederim öneriniz için ama aslında bizim çok güzel bir uyku düzenimiz vardı sabah 8 öğlen 14 bir saat ve akşam 20.30 şeklinde sonra bir anda bir gün öğlen uykusundan uyandı saatt 15 te gece 04 e kadar ne yaptıysam uyutamadim o günden beri her gün ya gece o saatlerde uyuyor o saatlerde uyuyunca erken kalkamiyoruz yada erken uyuduğu günde sabah 8 9 arası kalkıyor öğlen uykusuna asla yatmıyor gece 11 12 ye kadar yine uyutmaya çalışıyorum neden böyle olduğunu bende anlayamadım ateşi yok şuan görünürde çıkan bir dişi yok gazı yok gibi duruyor karnı yumuşak yani düzenimiz neden bozuldu neden uykuya direniyor ben anlayamadım her saati denedim gündüz uyutmamayi sabah çok erken uyanmayı eski düzenimize dönmek için denemedim yol kalmadı ama uykuya direniyor ne yapacağımı şaşırdım kafasini koyduğu anda uyuyacak hale gelmeden kesinlikle uyumuyor
Z
Zeynep A.
31 Mart 2026 08:29
Bir sabah 7 uyandirip bu duzene donebilir misin acaba diye dusundum. Biz de arada raydan ciktigimizda bunsekilde hep saatleri degerlendiemeye calisiyorum nerede sastik diye. Ornek vereyim daha yeni bende yorgundum ve sabah 8 uyandik. Baktiginiz da gec degil ama 6 ila 7 arasi uyanan bir bebek oldugu icin herhalde 8 de kalktigi gun oglene yatiramadim vakitli. Sarkti bu kez kalkmasi gereken vakitte uyudu gibi. Bende 45 dk uyuttum uyandirdim. Dediginiz gibi oglen 3 u gecince uyanmasi bu kez gece teror yasaniyor. Uzun yazdim kusura bakmayin ama bence bebeginize 8 gec olabilir 6 ila 7 arasi o gece 4te bile uyumus olsa buyuk huzursuzluk yasanmicaksa uyandirmayi deneyin. 21 ay 2 yasa yaklasan bir yas erken ataklarida yasiyor olabilir.
H
Helin A.
3 Nisan 2026 02:11
Rica ederim teşekkürler vakit ayırıp yazdığınız için ama 7 de uyanmayı alışkanlık haline getirip deneyebilirim dediğiniz gibi belkide 8 çok geç oluyor ama bizim düzenli saatimiz 8 di aslında atak dönemi de olabilir bende tam olarak anlayamadım mesela şuanda bugün gündüz uykusu uyumadı ne yaptıysam akşam erken uyuttum biraz uyandı ve çok enerjik hiç uyuyacak gibi durmuyor ne yapabileceğimi bende çok düşünüp araştırdım ama olmuyor birgün tamam düzeldi diyorum diğer gün daha kötü oluyor direnç gösteriyor sanki uyku=stres uykusu çok geliyor ama yatağa uyudugumuz odaya daha geçerken ağlıyor uzandirdigim anda kaçıyor ağlıyor yani aglamak dediğim normal bir ağlamak değil nefesi kesilinceye kadar ne yapacağımı bilmiyorum çok çaresizim gerçekten