Uyku Tulumu
143 görüntüleme
A
Ayşegül Ü.
26 Kasım 2025 17:42
Merhaba sevgili anneler. Bebeğimle uyuduğumuz odanın sıcaklığı 23-24 derece arasında oluyor genellikle. Şu an 23.3 mesela. Elimde e bebek 1.0 tog uyku tulumu ve LC Waikiki 2.5 tog uyku tulumları var. 1 tog olanı giydirsem terler mi? İçine ne giydirmeliyim? Varsa tecrübeleriniz benimle paylaşır mısınız?
İ
İ.E.
26 Kasım 2025 17:49
Bizde ev 21 22 arasi gece. 1tog uyku tulumu giyiyor ama elyaf dolgulu olanlardan degil. Icinde normal citcitli body ve pijama takimi var. Bazi geceler terliyor bile boyleyken. Usur gibi olursa da beline ince tek kat muslin ortuyorum. 2.5tog 23 derece icin fazla olur.
A
Ayşegül Ü.
26 Kasım 2025 17:52
@İ.E.çok teşekkür ederim, bendeki 1 tog elyaf dolgulu. Sadede atlet zıbın üstüne giydirsem fazla mı gelir? Şimdi 4 aylık. Battaniye örtüyorum ama dönmeye başladığında tulum giydirmeyi düşünüyorum.
G
Gökçin N.
26 Kasım 2025 17:59
1 tog uyku tulumu yeterli. İçine ince uzun kollu ya da kışlık kısa kollu zıbın giydirin bence. Benim oda sıcaklığım 24 derece,kolsuz uyku tulumu içine ince uzun kollu giydiriyorum. Ayakları ve elleri açıkta,oradan ısı dengesini sağlıyor. Gece hala ensesini kontrol ediyorum,ılıksa tamam. Çok sıcak veya soğuksa düzenleme yapın.
A
Ayşegül Ü.
26 Kasım 2025 18:00
@Gökçin Noyan çok teşekkür ederim, yarın deneyeceğim. 🙏🏻
İ
İ.E.
26 Kasım 2025 18:02
Elyaf dolgulu ise once sadece kisa kollu body ile bir giydirin. Gece gozlemleyin. Fazla gelirse sadece tulumu kullanirsiniz az gelirse uzun kollu body giydirirsiniz.

Fadile B.
26 Kasım 2025 18:02
Ben ebebektem aldım elyaf dolgulu derece 22 C %55 nem gösteriy 1 tog çok üşüttü 2 aldım halaaynı ev çok rüzgar çekiyorbelki ondan
B
Beyza Ş. ..
26 Kasım 2025 18:13
Merhaba benimde 4aylik oda 24 derece bende pazen battaniye örtüyorum. Ebebekte ayına uygun tulum bulamadım. Ama böylede yatırınca emin olamıyorum. Normal kıyafetleriyle yatiriyorum kısa kollu zihin ve uzun pijama. Hala reflu yatağında yatiriyorum hareket etmesin diye. Elyaflar terletiyor deniyor onu da bilemedim. Öneri var mı uyku tulumu icin .

Fadile B.
26 Kasım 2025 18:21
@Beyza Şimşek bana da söyler misin önerilerse
İ
İ.E.
26 Kasım 2025 18:23
Owli, kidzee, luna di cottone iyi markalar ama biraz pahali. Elelebaby dekiler de gayet basarili ve daha uygun hatta susiralar indirim vardi sanirim. Ben ilk aylarda elelebabyden almistim belli bir aya kadar ayak ve el kisimlari katlamali kapanabilen tarzda uretiyorlar.
S
Sevgi K.
26 Kasım 2025 18:32
Uyku tulumu olmadan nasıl giydirmemiz lazım peki oğlum 13 aylık klima kullanıyorum 26 derecede
B
Beyza Ş. ..
26 Kasım 2025 19:13
@Fadile Bozbay tabi

Fadile B.
26 Kasım 2025 19:20
@Beyza Şimşek mns uyku tulumu en çok önerilen
B
Beyza Ş. ..
26 Kasım 2025 19:20
@İ.E. evet owli biraz pahalı diğerlerine bakmamıştım bakayim 6 aydan sonra ayaklı giydiririm diye karar veremedim bide kundagi bıraktım ama elleriyle kendini uyandırıyor o yüzdende ne yapılabilir?
İ
İ.E.
26 Kasım 2025 19:52
Elleriyle uyandirmaya aslinda pek birsey yapilamiyor. Kundaga devam edemiyorsun belli bir aydan sonra, hareketlenmesine donmesine de engel olamazsin buyuyorlar ogreniyorlar. Ellerinin farkindaligina varip onlarla uyumaya alisiyorlar bu surede kendini uyandiriyorlar maalesef. Alisma sureci gecirmemiz gereken bir donem oluyor ya. Bir de emeklemeyi oturmayi ogrendiginde gor gece uyurken donup emekleyip kendini uyandiriyor yatagin icinde bi bakmissin oturup duruyor agliyor. Her ay da yeni bir surum geliyor biz anneler de ayak uydurmaya calisiyoruz.
B
Beyza Ş. ..
26 Kasım 2025 21:34
@İ.E. 🥲 daha oralar var bide gerçektenayak uydurmaya çalışıyoruz🫠