Uyku Sorunum
207 görüntüleme
B
Betül Ç. Y. ..
Premium Üye
28 Haziran 2026 22:43
Bebeğim 5 aylık. İlk 4 ay gece uykularımız çok düzenliydi. Uyanacağı saate kadar belliydi. Gece iki kez kalkar emer ve uyurdu. 4. Aydan sonra Dalgalanmalar arttı gündüz uykuları 25-30 dakiklara düştü. Gece uyanma sayıları arttı. Şu an 5 aylık son 3 gündür alarm kurmuş gibi saat başı uyanıyor geceleri. Gündüzleri bir şekilde düzene soktum. Öğle uykusunu 1.5 saate çıkardım. Ortalama 3 saat uyutmaya çalışıyorum gündüz. Ama geceyle artık baş edemiyorum. Son 3 gündür ne oluyor bebeğime alarm gibi saat başı kalkıyor.

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye28 Haziran 2026 22:43
Geceleri bebeğinin saat başı uyanması endişe verici olabilir. 5 aylık bebeklerde regresyon dönemi olabilir. Bu dönemde bebeklerin uyku düzeninde değişiklikler görülür.
Bebeğinin gündüz uykularını düzenledin. Gece uykusu için şu önerilere dikkat edebilirsin:
1. Rutin oluştur: Bebeğin için her gün aynı saatte yatma ve uykudan kalkma zamanı belirle.
2. Uykudan önce rutin: Bebeğini uykudan önce sakinleştir. Banyo, masaj, okuma gibi aktiviteler yapabilirsin.
3. Ortamlık oluştur: Bebeğin odasını loş ve sessiz tut.
4. Bebeğini uyutma teknikleri: Bebeğini yorgun ama u醒ken uyutmayı dene.
Bebeğinin gündüz uykularını düzenledin. Gece uykusu için şu önerilere dikkat edebilirsin:
1. Rutin oluştur: Bebeğin için her gün aynı saatte yatma ve uykudan kalkma zamanı belirle.
2. Uykudan önce rutin: Bebeğini uykudan önce sakinleştir. Banyo, masaj, okuma gibi aktiviteler yapabilirsin.
3. Ortamlık oluştur: Bebeğin odasını loş ve sessiz tut.
4. Bebeğini uyutma teknikleri: Bebeğini yorgun ama u醒ken uyutmayı dene.
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin

Afranur K.
28 Haziran 2026 23:51
4. Aydan sonra bebeklerde sirkadyen ritim oluşmaya başlıyor. Bundan dolayı tahminimce dalgalanma yaşıyorsunuz. 4. Ay uyku regresyonu olarak da geçiyor hatta.
Öneriken en önemli şey bebeğin gece-gündüz kavramlarının net bir biçimde oluşmasını sağlamak. Bunun için de sabah uyandığında hemen uyaran almasını sağlamanız gerekiyor.
Bazı uyku eğitmenleri odanın değişmesi, şarkı söylenmesi, güneşe merhaba denilmesi gibi şeyler önerirken, benim sevdiğim-uyguladığım sistem sabah yürüyüşü yapmak. Hem kendi stres seviyemi düşürüp, küçük tempolu bir yürüyüş yapmış oluyorum hem de bebeğin uyandık, sabah oldu uyaranını aldığı için gece uykuları düzene giriyor.
Bu arada 9. Aydayız, bu ay işe başladığım için kızımı hem düzenli olarak aynı saatte( 7.30 da) kaldırmak zorunda kaldım hem de mecburi olarak evden çıkıp yürüdük. 9 aylık süreç içerisindeki en güzel uyku düzenine sahip oldu. Hem akşamları erken yatıyor, gece kesintisiz uyuyor diyebilirim hem de normalde 40 dk gündüz uykusu yapıp 41. Dk da gözünü açan kızım 1.30 saat kesintisiz uyumaya başladı.
Öneriken en önemli şey bebeğin gece-gündüz kavramlarının net bir biçimde oluşmasını sağlamak. Bunun için de sabah uyandığında hemen uyaran almasını sağlamanız gerekiyor.
Bazı uyku eğitmenleri odanın değişmesi, şarkı söylenmesi, güneşe merhaba denilmesi gibi şeyler önerirken, benim sevdiğim-uyguladığım sistem sabah yürüyüşü yapmak. Hem kendi stres seviyemi düşürüp, küçük tempolu bir yürüyüş yapmış oluyorum hem de bebeğin uyandık, sabah oldu uyaranını aldığı için gece uykuları düzene giriyor.
Bu arada 9. Aydayız, bu ay işe başladığım için kızımı hem düzenli olarak aynı saatte( 7.30 da) kaldırmak zorunda kaldım hem de mecburi olarak evden çıkıp yürüdük. 9 aylık süreç içerisindeki en güzel uyku düzenine sahip oldu. Hem akşamları erken yatıyor, gece kesintisiz uyuyor diyebilirim hem de normalde 40 dk gündüz uykusu yapıp 41. Dk da gözünü açan kızım 1.30 saat kesintisiz uyumaya başladı.
Yükleniyor...