Uyku Sorunu
190 görüntüleme
C
Ceren G.
3 Mayıs 2026 20:22
Bebeğim 1 aylık uykuya bir türlü dalamıyor dalamadığı için ağlama krizleri oluyor 4-5 saat uyanık kalıyor ağlıyor bu yüzden. Ayağımda sallarsam biraz sakinliyor sabahtan akşama kadar sallamak durumunda kalıyorum sallamak zarar verir mi bilmiyorum aynı durumu yaşayan var mı ne yapabilirim ?
D
Dilan B.
3 Mayıs 2026 20:47
Benim bebeğim de ilk doğduğunda aynı durumdaydık. Sallayıp uyutup bırakırsanız sorun olmaz sadece sallanmaya alışır. Ama sürekli sallarsanız sıkntı olabilir. Karnı doymuyor olabilir. Benim sütüm yetersiz olduğu için huzursuzmuş mamayla destekleyince bir nebze uyku yüzü görmüştü.
E
Ebru E.
3 Mayıs 2026 20:58
Ilık duş aldırmak varsa gaz problemini çözmek rahatlatıyor. Gün içerisinde uykusunu alabiliyorsa akşamları daha rahat uyuyorlar. Bende de aynı durum vardı ama onu rahatsIz eden şeyleri bulup kaldırabilirseniz geçişler daha rahat olabilir
C
Ceren G.
3 Mayıs 2026 21:18
Benim bebeğim de ilk doğduğunda aynı durumdaydık. Sallayıp uyutup bırakırsanız sorun olmaz sadece sallanmaya alışır. Ama sürekli sallarsanız sıkntı olabilir. Karnı doymuyor olabilir. Benim sütüm yetersiz olduğu için huzursuzmuş mamayla destekleyince bir nebze uyku yüzü görmüştü.
C
Ceren G.
3 Mayıs 2026 21:20
Ilık duş aldırmak varsa gaz problemini çözmek rahatlatıyor. Gün içerisinde uykusunu alabiliyorsa akşamları daha rahat uyuyorlar. Bende de aynı durum vardı ama onu rahatsIz eden şeyleri bulup kaldırabilirseniz geçişler daha rahat olabilir
D
Dilan B.
3 Mayıs 2026 21:21
Kilo alımı gayet iyi dedi doktor yetiyor heralde bir türlü sorunu bulamadık
C
Ceren G.
3 Mayıs 2026 21:23
Allah yardımcınız olsun. Gerçekten sizi anlıyorum. Ama geçiyor bunu da biliyorum. Benim sorunum sütümün yetmemesiydi.Şu an daha rahatız. Zaten daha çok minik gün geçtikçe ne sıkıntısı olduğunu anlayacaksınız. Siz de o da rahat edersiniz inşallah.
E
Ebru E.
3 Mayıs 2026 21:23
İlk 4 ay biraz zor geçiyor . Ama dediğim gibi şuan bile rutin oluşturmanız gündüzleri biraz düzene girerse gecelerinizi kurtarır. Gerekirse bebek arabasıyla yürüyüşe çıkın arabada gezdirin destek vermek gerekiyor bence ilk aylar

Sibel Y.
3 Mayıs 2026 21:31
Hanım efendi yanlış yapıyorsunuz üç yaşına gelir siz gene sallarsınız önce sorunu bulun 3-4 saat uyanık kalamaz bu bebek en fazla bir saat

Sibel Y.
3 Mayıs 2026 21:33
Gün içerisinde çok fazla uyanık kaldığı için uyarana da maruz kalıyor muhtemelen yorgun olduğu için ağlıyor rutin oluşturun her şey düzelir
N
Nehar K.
3 Mayıs 2026 21:51
Sallamaktan ziyade emzirdikten sonra gaz çıkarma pozisyonunda kucagijizda uyuması daha sağlıklı. Sallamak beyin hasarına yol açabilir zaten hızlı yapmıyorsunuzdur ama yine de sağa sola gidip geliyor bebek. 4 saat çok fazla buyuk ihtimal vaktinde uyuyamadığı için oluyor. 4.5 aya geldik uyku aralığı 3 dk geçsin daha zor dalıyor. Bir de beslenmesi nasıl. Kac dk emiyor yutkunma sesi iyi mi onlara dikkat edin. Bulunduğu ortamda rahatsız edici bir şey olmasin

Afranur K.
3 Mayıs 2026 22:19
tedirgin olmayın lütfen, gayet normal bir durum bu. Kafa travması dediğiniz olay yani beyin sarsıntısı inanılmaz hızlı ve ani bir sallanma ile olur tedirgin olmayın.
Memenizde 1-2 dk uyuması bile onun dinlenmesine yetiyordur, memede gözünü kapattığı o küçük anları da dikkate alırsanız büyük ihtimalle 4-5 saat aralıksız uykusuz kalmıyordur.
Bebeklerde hızlı şarj gibi düşünün o 1-2 dk dalma onun için yeterli uyku süresine denk olur. Ardından 1 saat daha ayakta kalabilecek gücü elde eder.
Ayrıca ilk 3 ay bebeğin hayatının 4. Trimestrıdır. Güvende hissettiği, sakin kaldığı tek yer anne yanıdır. Bebeğiniz sizinle birlikte uyur sizsiz ise yalnız hissetiği için uyumayabilir. Şu an dünyayı görmüyor, bir şeyler işitiyor ve vücudunda hissetmediği bir doku var. Bildiği tek şey sizden gelen koku.
üzgünüm çok yorucu bir dönem ama güzel olan büyüdükçe, siz onu tanıdıkça o sizi tanıdıkça yeni bir düzen oluşacak.
Şu an nasıl uyuttuğunuz gelecekte de o şekilde uyutacağınız anlamına gelmez, çocuğa eğitim verecek dönemde de değilsiniz.
Yapacağınız en güzel şey bebeğinizi temiz havada sabahları 5-10 dk gezdirmek, ona uyaranın az olduğu bir ortam sunmak ve bol bol ten teması yapmak.
Memenizde 1-2 dk uyuması bile onun dinlenmesine yetiyordur, memede gözünü kapattığı o küçük anları da dikkate alırsanız büyük ihtimalle 4-5 saat aralıksız uykusuz kalmıyordur.
Bebeklerde hızlı şarj gibi düşünün o 1-2 dk dalma onun için yeterli uyku süresine denk olur. Ardından 1 saat daha ayakta kalabilecek gücü elde eder.
Ayrıca ilk 3 ay bebeğin hayatının 4. Trimestrıdır. Güvende hissettiği, sakin kaldığı tek yer anne yanıdır. Bebeğiniz sizinle birlikte uyur sizsiz ise yalnız hissetiği için uyumayabilir. Şu an dünyayı görmüyor, bir şeyler işitiyor ve vücudunda hissetmediği bir doku var. Bildiği tek şey sizden gelen koku.
üzgünüm çok yorucu bir dönem ama güzel olan büyüdükçe, siz onu tanıdıkça o sizi tanıdıkça yeni bir düzen oluşacak.
Şu an nasıl uyuttuğunuz gelecekte de o şekilde uyutacağınız anlamına gelmez, çocuğa eğitim verecek dönemde de değilsiniz.
Yapacağınız en güzel şey bebeğinizi temiz havada sabahları 5-10 dk gezdirmek, ona uyaranın az olduğu bir ortam sunmak ve bol bol ten teması yapmak.
Yükleniyor...