Uyku Sorunu

63 görüntüleme
H

Hande ..

19 Şubat 2026 11:47
9 aylık bebeğim gece uykusundan. Çok sık ve ağlayarak uyanıyor uykusunda ağlıyor hemen hemen doğduğundan beri böyle nedenini bulamadım gündüz uykusunda hiçbir problem yok neden böyle olabilir aynı sorunu yaşayan var mi?
Afranur K.

Afranur K.

19 Şubat 2026 11:53
Hande hanım, gündüz uykularını takip ediyor musunuz? Çok fazla uyumaması da önemli.

Uyku eğitimi almadım ama kızımla küçük bir düzen kurmaya çalışıyorum ben de, okuduklarımdan vs. Anladığım kadarıyla,

Sabah erkenden kaldırıyorum, evet uyusa bile 7.30-8 arasında uyandırıyorum.
Gündüz uykularının 1 saatten uzun sürmesine izin vermiyorum orada da 1 saati doldurduğunda kaldırıyorum.
oda ısısını 21 dereceye düşürdüm, bunu çoğu anne yapmıyor ama bir iki kere deneyin göreceksin uyku kalitesinde inanılmaz bir artış oluyor.
Sabah ilk uykusu ve akşam son yatacak uykusuna gün içindekinden daha erken geçiyorum. Mesela gün içinde 2.30 saat ayaktaysa gündüz ilk uykusuna ve akşam-gece uykusuna 1.30-2 saat arasında geçiyorum.

(Bu uyanıklık süresi bebeğinizin ayıyla alakalı, onu araştırıp bakın isterseniz)

Bi de gece yatmadan önceki uykusu da inanılmaz kısa oluyor, 30 dk felan onu 1 saate tamamlatmıyorum, onu şekerleme gibi düşünüp gece uykusu öncesi bir hazırlık gibi oluyor.

Ve bizde hala çözemediğim ve en önemli kısm akşam babası geldikten sonra inanılmaz yüksek aktivitede eğleniyorlar, aslında gece uykusuna yatmadan 1 saat önce artık sakin bir ortamda kalmalı, ışıklar loş ortam sakin olmalı ama be bunun uygulayamadım henüz.

bakalım belki size de fikir olur ama bizde gerçekten işe yaradı. Bi de biz geldik yatırmasan olmaz mı diyen herkesi tersliyorum 😅 annem ve eşim dahil bu bebeğin uyuması lazım, siz sevesiniz diyeyim gecemi mahvedemem açıkçası diyorum.
H

Hande ..

19 Şubat 2026 23:33
Teşekkürler deneyeceğim 🙏🏼

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir