Uyku Sorunu

119 görüntüleme
G

Gözde K.

7 Ocak 2026 12:53
Bebeğim 3 ay 13 günlük uyku aralıklar nedir siz kaç saatte uyutuyorsunuz ?? Ben uyku aralıklarını kaçırıyorum sanırım çok huzursuz oluyor bebeğim örnek yazarsanız çok çok sevinirim
E

Esra A.

7 Ocak 2026 13:04
Maksimum 1.5 saat tutuyordum. Şuan bebeğim 4 ay 5 günlük 2 saate çıkmaya yeni başladı. Sabah ilk uykusunda uyanınca daha kısa sürede uyumak istiyor. Bir de mbebeğim huysuzlanmaya başlayınca anlıyorum hemen odaya götürüyorum.
G

Gözde K.

7 Ocak 2026 13:16
Saatleri varmıydı o zaman Esra Hanım ? Biz şuan saat oturtmuş değiliz ilk bebeğim acemeliğime verin 🤷🏼‍♀️
F

Fatma Y.

7 Ocak 2026 14:28
Atak donemindesiniz bu surecte zor uyku duzeni tutturusunuz bn o dönemde5 uyku yapiyordum. Aksam 6 dan sonra uykuyu bitiriyordum gece uykusuna geciyordum
R

Rabia Ş.

7 Ocak 2026 17:40
Benim bebeğim de 3 ay 10 günlük. Hergün aynı saatlerde uyutmuyorum ama onu izliyorum. Uykusu geldiğinde birazcık daha yorup uyutuyorum. Gündüzleri 30 dk ile 1,5 saat arası 2 -3 uyku yapıyor genelde. Son uykusunu 17.30 gibi bitiriyorum ki gece 19.00 de uyku rutinine başlayabileyim. En geç 20.00 gibi dalıyor ama son 3 gündür geceleri çok sık uyanmaya başladı. Yani ne kadar düzen olursa olsun aslında bir düzensizlikte söz konusu yinede gece rahat dalması için gündüz uykuları önemli.
E

Ezgi G.

7 Ocak 2026 18:43
merhaba ben son uykuyu 18.30 da bitiriyorum, 21.00 de gece uykusuna başlıyoruz ama bebeğim sürekli 21.40 gibi uyanıyor bağlayamıyor yâda blok yapamıyor nerde hata yapıyorum acaba 3 ay 21 günlük
Afranur K.

Afranur K.

7 Ocak 2026 18:56
Benim kızım 3 ay 12 günlük, gece uykusuna 21.00-24.00 arasında geçiyor sabahları da 09.00-10.00 arasında tamamen uyanmış oluyır.
Bilerek geniş bir aralık yazdım öyle belirli bir saatte rutin yapıp yatırma gibi bir durum yapmıyorum genelde 21.00-24.00 arasında bana uyku belirtileri veriyor. Mesela gözleri dalmaya, iletişim kesmeye, sessizleşmeye başlıyor önce. Bu aşamada odanın ışıklarını loşlaştırıp, sıklıkla sessiz bir ortamda tummytime kartlarına bakıyoruz. Daha sonra gözlerini kaşımaya başlıyor ellerini emmeye başlıyor. Bu aşamada da yatağımıza geçip emziriyorum genellikle. Sıklıkla bu aşamada artık gözleri kapanıp açılıyor ama böyle uyutmayı sevmiyorum gazı vs. Kalır diye. Emzirdikten sonra kucağımda odada hafşf bir tur atıp uyumaya başlıyoruz. Bazen bu rutin tabi ki pilates topunda zıplama, çingebe beşiği, ayakta sallama olarak da devam ediyor. Prenses/ Melek bebek diye bir şey olduğunu düşünmüyorum 😂

Gece de 2-3 kez emmek için kalkıyor. Normalde ağlamaz ama bu aralar ağlayarak uyanıyor. Yeni bir keşif olduğunu düşünüyorum.

GÜNDÜZ UYKULARI, daha konforlu geceye göre belirtileri daha net veriyor aslında, ilk uyanıklıktan ortalama 1 saat sonra bir daha uyku sinyali veriyor. Gözlerde dalma, kaşınma, esneme vs. Yine ya emerek ya ayakta sallayarak ya da pilates topunda uyuyor.

Ortalama 45 dk ile 1 saat arası uyuyor.

Daha sonraki uynaıklığı daha uzun sürüyor 1.5-2 saat arasında uyanık kalıyor genelde.
Yine ortalama 45 dk kadar uyuyor.

1.5 saat uyanık kaldıktan sonra ikindiye doğru bir 45 dk daha uyuyır ve bu rutini sıklıkla 1 saat-1.5 saatte bir uyuyarak 21.00 a kadar devam ediyor.

Bu aralar 2 saate uzatıyor yavaş yavaş ben de izin veriyorum ama 2 saati geçirtmeden mutlaka uyutmaya çalışıyorum.

Şimdi bir çok kişi 19.00-20.00 da uyuturken benim daha geç saatte akşam uykusuna yatırmam garip gelebilir size ama babamız işten genelde 18.30 gibi geliyor ve baba-kız vakit geçirmek için başka zamanları olmuyor. Ben de bundan dolayı o saatlerde yatırıyorum. Açıkçası babası ile vakit geçirmesi benim için daha kıymetli bu anlamda
G

Gözde K.

7 Ocak 2026 19:24
Teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için hepinize Allah razı olsun🫠

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir