Uyku Sorunları

151 görüntüleme
E

Esra Y. ..

28 Mart 2026 19:41
Bebeğim 8 Ağustos 2025 doğumlu doğduğundan beri uykusu hiç yoktu yenidoğan olmasına rağmen hiç uyumuyordu hep uyanık geçiyordu aylarca geçer geçer dedim . Şimdi 7 aylık 20 günlük gündüz bazen bir uyku yapıyor bazen hiç onu da yapmıyor gece sık sık uyanıyor saatlerce uyanık kalıyor çok yoruldum yıprandım karnı tok altı temiz dış çıkarıyor diye ağrısı oluyor surupta veriyorum. Oda sıcaklığı nemine dikkat ediyorum. Süt ve ürünlerine alerjisi var damla kullanıyoruz onun içinde bir sürü önlem aldık gece bay bay night kullanıyoruz bazen o bile fayda etmiyor uyumuyor eğer 40 dk uyucaksa dört saat rahat ağlıyor defalarca uyku denemesi yapıyoruz dalamiyor. Asla yerde kalmak istemiyor hep kucakta hiçbir günlük işimi yapamıyorum lütfen bunun nedeni ne olabilir kafayı yemek üzereyim. Uyku sorunları için gidebileceğim bir doktor var mı? Nerde yanlış yapıyorum.
M

Melike M.

28 Mart 2026 19:54
Merhaba,çok üzüldüm yaşadıklarınıza umarım kısa zamanda rahata kavuşursunuz.7-8 aylık bi bebek günde 3 uyku uyumalı.ilk uykunun uyku aralıgı 2-2.5 saat olmalı.Sabah uyandıktan 2 saat sonra uyku sinyalleri vermesi gerek acaba siz bunu mu anlayıp uyutamıyorsunuz? Yada kucakta uyumaya alışmış oldugunu düşünüyorum.Kucaga fazlasıyla bağlı yazmışsınız çünkü.Destekle büyütüyorsanız herkes kucakladıgı için alışması çok normal olabiliyor
R

Rojin g.

28 Mart 2026 19:58
Bakın tam anlattınız gibi bebegim benjm de 3 ağustos doğulum süreli doktora gitmekten doktor birşeyi yok bebegin gayet sağlıklı diyip artık gelmeyin nazikçe kovdu bizi bizde uyku sorunu yaşıyoruz gündüz uykusu doğduğundan beri yok
E

Esra Y. ..

28 Mart 2026 19:58
Merhabalar çok teşekkür ederim Allah razı olsun. Uykusu gelince gözünü ovusturuyor dikkat ediyoruz ona da fakat asla dalmiyor uyumuyor sastik kaldık. Kucakta uyumaya alışmıştı sonra besige alıştırdık ama nafile su an desteksiz bakıyorum... Hiçbir şey garip bir şekilde fayda etmiyor.
E

Esra Y. ..

28 Mart 2026 19:59

Rojin güzel

Bakın tam anlattınız gibi bebegim benjm de 3 ağustos doğulum süreli doktora gitmekten doktor birşeyi yok bebegin gayet sağlıklı diyip artık gelmeyin nazikçe kovdu bizi bizde uyku sorunu yaşıyoruz gündüz uykusu doğduğundan beri yok

Off benim de öyle gece gündüz uyumuyor mahvolduk 🥲 Allah yardım etsin hepimize 🙏🏻
D

Derya A. T.

28 Mart 2026 20:07
Uyku sinyallerini beklemeden saat tutarak uyutmayı deneyin. Çünkü bazen uyku penceresini kaçırıyoruz ve aşırı yorgunluktan uyuyamıyor bu kez de. Benim oğlum da ağustos doğumlu. Üç saat dolunca cin gibi görünse de kucağımda sallıyorum ve uyuyor. En az 15 dakika deneyin. Uyandığında da yine 15 dakika aynı destekle uykuya geri döndürmeye çalışın. Bu sürede konuşmayın ve dik pozisyona getirmeyin. 15 dakikada uyumazsa bırakın ve yarım saat sonra tekrar deneyin. Öğleden önce dışarı çıkarın, yağmur soğuk olsa bile. Öğleden önce güneşi uyku düzenine çok iyi geliyor. Gündüz en son saat 5te uyanmış olsun ve en geç akşam 8de gece uykusuna geçirin. Rutinlerle destekleyin, pijama giydirin burun temizliği yapın masaj yapın gibi. Ama bazı bebek de uyumayınca uyumuyor. Bir hafta on gün kadar bu şekilde deneyin, umarım faydası olur.
A

Anne k.

28 Mart 2026 20:58
Benim bebeğimde 30 temmuz doğumlu 4. Ay bize çok kötü vurdu uyutmak için bir gün 3 saat aralıksız uğraştığımı ve sonunda hüngür hüngür ağladığımı bilirim. Her bebek farklı tabi ama ben önerilmese bile çözümü kendi yatağıma almakta buldum. Hem yatakta kokum var o ona daha rahatlık sağlıyor hemde orayı uyku noktası yaptık rutinlerle. 4. Ay ile 5.5 ay arası o bir buçuk ay tek çözümüm araba ile turlayarak uyutmak oldu. Eve geçiş yaparken kendi yatağıma koydum o sırada azıcık uyanır gibi olurken yanına yatarak meme verdim geri daldırdım. Bu şekilde yatak uyku merkezi gibi algıladı derine dalmayı yatakta yaptı. En son 5.5 aydan sonra arabaya inmeyi bıraktık. Uyku baskısını artırdım yani ayına göre uyanıklık saatinden yarım saat daha fazla ayakta tuttum ve uyanıkken fiziken yorulacağı aktiviteler yaptırdım. Böylece yatakta yanına yatıp memeyle daldırmaya başladım. 40 dk da uyanıyordu. Her uyanmasında gündüz kaldırmadım iki döngüyü memeyle bağlattım. İlk başlarda olmasada sonra bu sistemi kabul etti. Şuan gündüz döngülerini kendi bağlayıp tekte 1.5 saat uyku yapıyor.
E

Esra Y. ..

4 Nisan 2026 01:10

Derya Asena Türkoğlu

Uyku sinyallerini beklemeden saat tutarak uyutmayı deneyin. Çünkü bazen uyku penceresini kaçırıyoruz ve aşırı yorgunluktan uyuyamıyor bu kez de. Benim oğlum da ağustos doğumlu. Üç saat dolunca cin gibi görünse de kucağımda sallıyorum ve uyuyor. En az 15 dakika deneyin. Uyandığında da yine 15 dakika aynı destekle uykuya geri döndürmeye çalışın. Bu sürede konuşmayın ve dik pozisyona getirmeyin. 15 dakikada uyumazsa bırakın ve yarım saat sonra tekrar deneyin. Öğleden önce dışarı çıkarın, yağmur soğuk olsa bile. Öğleden önce güneşi uyku düzenine çok iyi geliyor. Gündüz en son saat 5te uyanmış olsun ve en geç akşam 8de gece uykusuna geçirin. Rutinlerle destekleyin, pijama giydirin burun temizliği yapın masaj yapın gibi. Ama bazı bebek de uyumayınca uyumuyor. Bir hafta on gün kadar bu şekilde deneyin, umarım faydası olur.

Çok teşekkür ederim Allah razı olsun hepsini deneyecegim 🥰

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir