Uyku Sorun Ne Anlamıyorum Yardım Lütfen

127 görüntüleme
S

Simla ..

15 Aralık 2025 19:59
Bebeğim 9 aylık 4. Aydan beri uyku gerilemesi var ve bu şiddetlenerek devam etti hala sürüyor.Geceleri normalde 8 de uyur 12 de ve sabah 4.30 gibi emer 8 de kalkardır 5 aydır nerdeyse saat başı kalkıyor.Gece özellikle 12 den sonra çığlık çığlığa ağlıyor ayaklarını vuruyor ve uzun bir süre susmuyor gözleri kapalı şekilde ağlamaya devam ediyor.Sabahları keyfi yerinde hiçbir sorun yok gündüz uykuları da çok uzun olmuyor tabi en fazla 1 saat ancak böyle huysuzlukları olmuyor.Diş alttan bir tane uç vermiş.Diş sancısı desem bu kadar aylardır uzun sürmez diye düşünüyorum normal bir ağlama değil çünkü çığlık çığlığa ağlıyor.Çocuk psikiyatrisine gece terörü olabilir mi diye sordum hayır 2 yaşından sonra bu durum bekliyoruz dedi çocuk nörolojisine götürebilirsin dedi artık çok yorulmuş ve tükenmiş durumdayım oda sıcaklığı kıyafet uyaranlar vs hepsine dikkat ediyorum ekran vermiyorum sakin bir yerde yaşıyoruz ama neden oluyor bilmiyorum ve her gece durum aynı.Benim gibi bu durumu yaşayan var mı ve neler yaptınız nasıl geçti? Bebeğimde reflü de var ve doktor 1 yaşına tam katı gıdaya geçene kadar devam eder dedi.Çok yoruldum artık :( :(
Emel C.

Emel C.

15 Aralık 2025 20:11
Simla hanım sizi çok iyi anlıyorumbenim bebeğimde 8 aylık olacak ve 8.45 de uyudu en az 5 kere uyandı kucağıma alınca susuyor yanındaysam uyuyor odadan ayrılınca çığlık kiyamet ben 3 aylıktan beri uyku evitimi veriyorum kendi çapımda azda olsa gündüz uykuları duzeldi bu aylarda genelde diş sancısı oluyor 2 alt diş çıktı şuan üst 2 diş aynı anda çıkıyor bence o yüzden böyleler ve ilk diş hem uzun sürüyor hemde cok sancılı oluyor ben ocean passiflora şurubu veriyorum ve bazen calpol ile destekliyorum dentinox jel kullanıyorum diş için ve karanfil kürü yaptım onu veriyorum insallah hemen geçer bu durum sabır diliyorum
S

Simla ..

15 Aralık 2025 20:16
Teşekkür ederim Emel hanım geri dönüşünüz için.Bende aynı şekilde gündüz uykularını düzene koydum gibi ancak gece olunca tamamen düzen bozuluyor.Bende tetagil kullanıyorum karanfili ezip zeytinyağı ile beraber bekletip sürüyorum arada calpol veriyorum.Sürekli böyle devam edince artık ne yapacağımı şaşırdım ve korkmaya başladım.Çaresiz hissediyorum elimden bir şey de gelmiyor sabaha kadar durum aynı.İnşallah bu süreç bir an önce bu durumda olan bizler için geçer ve bebeklerimiz rahat bir uyku uyur
Emel C.

Emel C.

15 Aralık 2025 20:21
Sizi çok iyi anlıyorum insan artık tükeniyor bir süreden sonra sakin kalın elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz geçecek bunların hepsi bizde uzun ve deliksiz uykular uyuyacağız inanıyorum yani insallah böyle devam etmezlerse😄 sağlıkla büyütün insallah bebeginizi ❤️
S

Simla ..

15 Aralık 2025 20:28
Amiiin inşallah 😄 Teşekkür ediyorum güzel dilekleriniz için bebişlerimiz sağlıkla büyüsünler ☺️❤️
E

Ezgi ..

15 Aralık 2025 20:48
Biz 7 aylığız henüz dişimiz çıkmadı. Neler okudum, korktum da açıkçası🙄 uyku sorunumuz doğduğundan beri var ama umarım bunlar da olmaz🤦🏼‍♀️ sabır diliyorum sizlere

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir