Uyku Saatleri
118 görüntüleme
D
Dila K. K. E.
9 Ağustos 2025 19:37
Herkese merhaba. Benim oğlum 18 aylık ve doğduğundan beri uyku sorunu yaşıyoruz. Şöyle ki, gündüz uykuları çok kısa ve gece uykusu da çok bölünüyor. Gaz, diş, ataklar derken şu an 18 aylık oldu. Şimdi de akşam saat 22:00'a kadar uyutamıyorum ve o saatte uyuduğunda da sabah saat 06:00'da kalkıyor. Bu aydaki bebekler en geç ne zaman uyumalı ben bir yerde hata yapıyorum sanırım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Fadile B.
9 Ağustos 2025 19:56
Saat 9 gibi uykuya geçmesi lazım loş ışıkta ısrarcı olun zaten uyanma saatı 6/7 oluyor ilk beslenmeden sonra bol bol yorucu oyunlar oynayın sonra güzel bir duş 1 /2 saat uyur sizde işinizi yemeğinizi yaparsınız
M
Meltem G.
9 Ağustos 2025 19:57
Ortalama beklentiler olsa da her bebegin uyku ihtiyacı faklı benim bebeğim 19 aylik akşam 8.30 gibi uyuyor sabah 6 yada 6.30 gibi uyanır bazen deliksiz tüm gece uyur bazen de 15 dakikada bir uyanır gündüz 11 gibi uyur tek uyku 1 saat eğer daha geç uyursa yada biraz daha uzun uyursa o gece 11 den önce uyutamam ve zırt pırt uyanır sabaha kadar
D
Dila K. K. E.
9 Ağustos 2025 20:08
Fadile hanım öneriniz için çok teşekkür ederim 🙏
D
Dila K. K. E.
9 Ağustos 2025 20:09
Meltem hanım bebeklerimiz çok benziyor bu konuda çok yorucular 😬❤️
M
Meltem G.
9 Ağustos 2025 20:35
Dila Kübra hanım canları sagolsun eninde sonunda büyüyüp uzun uzun uyuyacaklar

Didem T.
Uyku Danışmanı
9 Ağustos 2025 21:14
Merhaba! 18 aylık bebeklerde uyku düzeni için birkaç öneri paylaşmak isterim:
• Genellikle 11–14 saat arasında uyurlar, bu süre gece uykusu ve gündüz uykularını kapsar.
• Akşam uyku saati genellikle 19:30–20:30 arası olmalı.
• Gündüz 1–2 kez kısa uyku (toplam 1–2 saat) önerilir.
• Düzenli ve sakin bir uyku rutini oluşturmak önemli; örneğin banyo, kitap okuma, ninni gibi.
• Uyku öncesi ekran ve hareketli oyunlardan kaçınmak uykuya geçişi kolaylaştırır.
• Uyanmalar olursa, nazikçe ama kararlı bir şekilde tekrar uykuya yönlendirmek faydalıdır.
İstersen detaylı uyku planı ve destek için danışmanlık hizmetlerimden yararlanabilirsiniz. Her zaman yanınızdayım!
Dilerseniz Samsunçocukgelişimiveuyku instagram sayfamı takip edebilirsiniz bu konuda birçok video var
• Genellikle 11–14 saat arasında uyurlar, bu süre gece uykusu ve gündüz uykularını kapsar.
• Akşam uyku saati genellikle 19:30–20:30 arası olmalı.
• Gündüz 1–2 kez kısa uyku (toplam 1–2 saat) önerilir.
• Düzenli ve sakin bir uyku rutini oluşturmak önemli; örneğin banyo, kitap okuma, ninni gibi.
• Uyku öncesi ekran ve hareketli oyunlardan kaçınmak uykuya geçişi kolaylaştırır.
• Uyanmalar olursa, nazikçe ama kararlı bir şekilde tekrar uykuya yönlendirmek faydalıdır.
İstersen detaylı uyku planı ve destek için danışmanlık hizmetlerimden yararlanabilirsiniz. Her zaman yanınızdayım!
Dilerseniz Samsunçocukgelişimiveuyku instagram sayfamı takip edebilirsiniz bu konuda birçok video var