Uyku Rutini
117 görüntüleme
K
Kübranur ..
19 Haziran 2025 17:49
Bebegim 7 aylık yaza girdiğimizden beri 8 gibi banyo yaptırıyorum 8.30 gibi gece uykusuna geçmiş oluyor şimdiden derdine düşmem anlamsız biliyorum ama zor oturttugum düzen bozulacak diye korkuyorum yaz bitince her gün banyo yaptıramayacağım sizce uyku rutini bozuldu diye uykusuzluk başlar mı ya da ne yapmalı
H
Hülya G. ..
19 Haziran 2025 22:15
Her gün banyo yaptırmanızdaki maksadı anlayamadım. Uykuya daha rahat geçmesi içinse bu bir destekli uyku gibi bisey oluyor sanırım. Benim oğlum 19 aylık sallamadan asla uyumuyor benimki de destekli uyku ve çok zor oluyor. Ancak şunu farkettim ki çocuk kendi rutinini kendi oluşturuyor zaten. Her ne kadar uykuya geçişte sallama istiyorsa da saatlerini kendi belirliyor çok ekstrem bisey olmadığı sürece hemen hemen aynı saatlerde uykuya geciyor. O yüzden fazla kasmayın bence kendinizi. Zaten diş çıkarma atak dönemi vs derken uyku duzeni diye bisey kalmıyor
K
Kübranur ..
19 Haziran 2025 23:43
Banyo uyuyacagını hatırlıyor ona hatta banyo ortasında gözlerini ovuşturmaya başlıyor ama zaten dişten dolayı sanırım çok sık uyanıyor
H
Hülya G. ..
20 Haziran 2025 05:46
Zaten bir süre sonra o saatte banyo yapmasa da uyumak isteyecektir o konuda endişeniz olmasın ama mesela kis aylarında her gün banyo yaptirma durumunuz olmayacagi için banyoyu biraz daha erkene alıp banyodan sonra kitap okuma yanina uzanıp ninni söyleme sessiz ortama yatagina geçiş yapma gibi bir şey uygulayabilirsiniz. Bir süre sonra o da rutin haline gelecektir ve uykuyu hatirlatacaktir. Bir de Suan küçük 1 yaşından sonra çocuk gündüz tek uykuya geçecektir ve asil uyku duzeni o zaman oluşuyor akşam aynı saatlerde siz yatirmasaniz da uykuya geçmek istiyor
H
Hülya G. ..
20 Haziran 2025 05:47
Ben de öyle oldu yani her çocuk kendinde özeldir tabi en iyi siz tanir siz bilirsiniz ama benim tavsiyem böyle 😇
K
Kübranur ..
20 Haziran 2025 07:23
Çok teşekkür ederim içim rahatladı dikkate alacağım tavsiyelerinizi 🙏🏼😌