Uyku Regresyonu
164 görüntüleme
B
Büşra N. T. ..
1 Nisan 2026 22:36
Bebeğimi uyutmak için odasına götürdüğüm anda ağlamaya başlıyor sanki uyuyacağımı anlıyor da direniyor gibi davranıyor o kadar çok ağlıyor ki odadan çıkmak zorunda kalıyorum tüm evi yavaş yavaş sakin bir şekilde dolaştıktan sonra yatar pozisyonuna koluma yatırıp daha sonra odaya girebiliyorum sonra uyutabiliyorum bu uyku regresyonu mu bununla nasıl başa çıkabilirim Ben ne yaparsam bu direnmeleri azalır veya yok olur 4 aylık bebeğim

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
1 Nisan 2026 22:36
Uyku Regresyonu ve Çözüm Yolları
Bebeğinizin uyku regresyonu yaşıyor olabileceği ihtimali yüksek. Uyku regresyonu, bebeklerin belirli dönemlerde uykularıyla ilgili sorunlar yaşamasıdır. 4 aylık bebeklerde uyku regresyonu yaygındır.
Uyku Regresyonu Belirtileri
Bebeğin uykuya dalmakta zorlanması
Sık sık uyanması
Ağlama ve huzursuzluk
Çözüm Yolları
1. Uyku Rutini Oluşturun: Bebeğiniz için düzenli bir uyku rutini oluşturun. Bu, her gün aynı saatte uyumak, yemek yemek ve oynamak gibi aktiviteleri içerir.
2. Uykuyu Kolaylaştırın: Bebeğinizin uyku ortamını rahat ve güvenli hale getirin. Odasını karanlık, sessiz ve serin tutun.
3. Aşırı Stimülasyondan Kaçının: Bebeğinizi aşırı stimüle etmeyin. Oyun zamanı ve uyku zamanı arasında denge kurun.
4. Bebeğinizi Kolunuza Yatırarak Uyutun: Deneyiminizde olduğu gibi, bebeğinizi kolunuza yatırarak uyutun. Bu, bebeğinizin güvenliği ve rahatlığı için önemlidir.
Ek İpuçları
Bebeğinizin ihtiyacı olan uykuyu alması için sabırlı olun.
* Bebeğinizin ağlamasına izin verin, ancak güvenliğiniz için odadan çıkmak zorunda kalırsanız, geri dönün ve onu sakinleştirin.
Umarım bu öneriler size yardımcı olur. Bebeğinizin uyku regresyonu dönemini atlatmasına yardımcı olmak için sabır ve anlayış göstermek önemlidir.
Bebeğinizin uyku regresyonu yaşıyor olabileceği ihtimali yüksek. Uyku regresyonu, bebeklerin belirli dönemlerde uykularıyla ilgili sorunlar yaşamasıdır. 4 aylık bebeklerde uyku regresyonu yaygındır.
Uyku Regresyonu Belirtileri
Bebeğin uykuya dalmakta zorlanması
Sık sık uyanması
Ağlama ve huzursuzluk
Çözüm Yolları
1. Uyku Rutini Oluşturun: Bebeğiniz için düzenli bir uyku rutini oluşturun. Bu, her gün aynı saatte uyumak, yemek yemek ve oynamak gibi aktiviteleri içerir.
2. Uykuyu Kolaylaştırın: Bebeğinizin uyku ortamını rahat ve güvenli hale getirin. Odasını karanlık, sessiz ve serin tutun.
3. Aşırı Stimülasyondan Kaçının: Bebeğinizi aşırı stimüle etmeyin. Oyun zamanı ve uyku zamanı arasında denge kurun.
4. Bebeğinizi Kolunuza Yatırarak Uyutun: Deneyiminizde olduğu gibi, bebeğinizi kolunuza yatırarak uyutun. Bu, bebeğinizin güvenliği ve rahatlığı için önemlidir.
Ek İpuçları
Bebeğinizin ihtiyacı olan uykuyu alması için sabırlı olun.
* Bebeğinizin ağlamasına izin verin, ancak güvenliğiniz için odadan çıkmak zorunda kalırsanız, geri dönün ve onu sakinleştirin.
Umarım bu öneriler size yardımcı olur. Bebeğinizin uyku regresyonu dönemini atlatmasına yardımcı olmak için sabır ve anlayış göstermek önemlidir.
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin

Ayşe V. ..
1 Nisan 2026 23:01
4. Ayda başlıyor uyku gerilemesi malesef gün içinde biraz odada oynamayi deneyin vakit geçirin sadece uyuma fikri de ters tepiyor 5. Ayda anca geçiyor odada uyutmakta zorlanıyorsanız farkli odada yine aynı saatlerde uyutmayi deneyebilirsiniz
B
Büşra N. T. ..
1 Nisan 2026 23:04
4. Ayda başlıyor uyku gerilemesi malesef gün içinde biraz odada oynamayi deneyin vakit geçirin sadece uyuma fikri de ters tepiyor 5. Ayda anca geçiyor odada uyutmakta zorlanıyorsanız farkli odada yine aynı saatlerde uyutmayi deneyebilirsiniz
K
Kadriye A.
2 Nisan 2026 10:08
Uyku rutini candır ya. Gerçekten. Bu durumları çok şükür biz. Hafifi atladık. Uyku sattlerinde hep uykuda olurdu. Boyosunu yaptırıp mamasını yedirip. Gazını cikarip masajini yapıp. Uykuya gecirirdim. Çok güzelde uyurdu. Yavurum sugan bir yaşına girdik. Yeni bu aralar uykuya direnmesi var biraz sadece. İnşallah oda geçer. Bebişlerimiz hep sağlık Multi olsunlar 🤲🥲
B
Büşra N. T. ..
2 Nisan 2026 12:09
Uyku rutini candır ya. Gerçekten. Bu durumları çok şükür biz. Hafifi atladık. Uyku sattlerinde hep uykuda olurdu. Boyosunu yaptırıp mamasını yedirip. Gazını cikarip masajini yapıp. Uykuya gecirirdim. Çok güzelde uyurdu. Yavurum sugan bir yaşına girdik. Yeni bu aralar uykuya direnmesi var biraz sadece. İnşallah oda geçer. Bebişlerimiz hep sağlık Multi olsunlar 爐沈
K
Kadriye A.
2 Nisan 2026 13:42
Gündüz uykularında ne yapıyorsunuz her uykuda banyo mu mesela
K
Kadriye A.
2 Nisan 2026 13:43
Gündüz uykularında ne yapıyorsunuz her uykuda banyo mu mesela
B
Büşra N. T. ..
2 Nisan 2026 19:35
Hayır her uykuda banyo yaptirmiyorum sadece akşam uykularında. Yaptırıyorum gündüz uykularında. İki gunus uykusu uyuyo. Sugan. Sabah 7.00 uyaniyo. 10.30 fapan uyutuyorum. 1.30 saat uyuyo. Sonra uyaniyo. İkinci gündüz uykusu saat 15.30 uyutuyorum. Yarım saat fapan uyuyo. Bu uykularda uykudan önce sakın oyuncak olmayacak oyniycagi bişey olmiycak odasına götürün Los ışık nini acim yanında durun eyer karnı açsa uyutmadan yatimsaat önce besleyin gzini çıkarın. Midesi dolu olursa rasiz olur çünkü

Latife K.
2 Nisan 2026 23:13
[4.ay](4.ay) uyku gerilemesi yaşamanız çok normal. Bazı zamanlarda çok direniyorlar. Ama geçici bir süreç. Sonra yine düzenine geri dönüyor
T
Tuğba Y.
2 Nisan 2026 23:17
En az 1 saat ağlıyor resmen boğazını yırtıyor asla uyumayı kabul etmiyor. Ayakta asla kabul gelmiyor emerken uyumuyor kucağımda durmuyor hemen sıyrılıyor yatağına koyuyorum çıldırır gibi ağlıyor 16 aylık ama ilk günden beri böyle rutin yaptım aylarca o da olmadı hiçbir şey etki etmiyor uyku eğitimi aldım o da işe yaramadı artık ne yapcağımı bilmiyorum
K
Kadriye A.
4 Nisan 2026 11:26
Benim sorunum gündüz uykularımızı 40 DK olması ve gündüz 4 tane 40 dklık uykumuz var onlara giderken her uykuda direniyor
K
Kadriye A.
4 Nisan 2026 11:29
Benim sorunum gündüz uykularımızı 40 DK olması ve gündüz 4 tane 40 dklık uykumuz var onlara giderken her uykuda direniyor
K
Kadriye A.
4 Nisan 2026 11:30
[4.ay](4.ay) uyku gerilemesi yaşamanız çok normal. Bazı zamanlarda çok direniyorlar. Ama geçici bir süreç. Sonra yine düzenine geri dönüyor