Uyku Problemi

212 görüntüleme
E

Esra Y. ..

18 Temmuz 2026 02:34
Bebeğim 11 aylık doğduğundan beri uykuya direniyor saatlerce ağlıyor dalamıyor geceleri sık sık uyanıyor bu zamana kadar normal bir gün ve gece gecirmedik . Kesintisiz beş saat salladigim bir geceden yazıyorum sebebi ne olabilir doktorlar hep aynı şeyleri söyleyip duruyor beslenmesine bezine oda sıcaklığı gibi şeylere dikkat ediyorum . Kafayı yedim artık ne denediysek olmadı uyumuyor. Yumurta ve süt ve ürünlerine alerjisi var onunla ilgili olabilir mi ? Çocuk nöroloji uyku problemini çözebilir mi bir bilgisi önerisi olan yazabilir mi Allah rızası için.
D

Duygu A.

Premium Üye
18 Temmuz 2026 02:52
Az once benzer başlıkta uzun uzun kendi tecrubemi yazdim. Dilerseniz okuyabilirsiniz. Ama sanki sizinki biraz daha zorlu bir süreç gibi hissettim. Belki profesyonel yardım almalısınız.

Bu konu sizin ruh sağlığınız icin de cok önemli.

Bir arkadaşım cok zorlandığı sirada eğitim alarak rahatladığını söylemişti.

Yanılmıyorsam bu uygulama icinde de uyku danışmanı kişiler var. Ulaşıp destek almanız cok faydali olacaktir.
E

Esra Y. ..

18 Temmuz 2026 04:29
Allah razı olsun çok teşekkür ederim 
H

Hatice A.

18 Temmuz 2026 06:40
bebeklerde duyu bütünleme problemleri uyku bozukluğu, yeme bozukluğu veya fiziksel zorlanma şeklinde ortaya çıkabiliyor. Herhangi bir sağlık problemi yoksa bu konuda bir ergoterapist ile görüşebilirsiniz.

Duyu bütünlemenin önemini, büyük sıkıntıların aslında ne kadar basit çözümlerinin olduğunu gördükçe şaşıracaksınız 🌷
E

Esra Y. ..

18 Temmuz 2026 06:56
Hatice A🦋
bebeklerde duyu bütünleme problemleri uyku bozukluğu, yeme bozukluğu veya fiziksel zorlanma şeklinde ortaya çıkabiliyor. Herhangi bir sağlık problemi yoksa bu konuda bir ergoterapist ile görüşebilirsiniz.

Duyu bütünlemenin önemini, büyük sıkıntıların aslında ne kadar basit çözümlerinin olduğunu gördükçe şaşıracaksınız 🌷
Çok teşekkür ederim dikkate alacağım 殺
N

Nazlıcan

Premium Üye
18 Temmuz 2026 08:56
Merhaba, benim bebeğim de 6 aylık dediğiniz gibi doğduğu günden beri uyku problemimiz var dalana kadar saatlerce ağlıyor ve daldıktan kısa süre sonra uyanıyor ayağıma koyarsam bana temas ederek uyuyor ama yanıma koyup uyumayı kabul etmiyor. Alerjiden dolayı olabilir fakat belirli bir ürüne olduğu için dikkat ediyorsunuzdur diye düşünüyorum ona dikkat etmiyorsanız o huzursuzluk yapıyordur benim de bebeğimde alerjiden şüphelenildi ama hiçbir şey çıkmadı. Dediğiniz gibi ben de oda sıcaklığı bez beslenme gaz vs dikkat ediyorum ama bir türlü olmuyor. Yenidoğan sarılığı geçirdik ve uzamış sarılıktı 40 gün kadar sürdü, sarılıkken bile uyumuyordu yani öyle düşünün 🥲 Gittiğim doktorlar hep bebektir olur vs diyorlar, ben bir miktar uyku aralıklarına dikkat edip gündüz uykularını 10 dakika bile olsa kaçırmamakta buluyorum çözümü, yani 5-10 dakika bile uyusa tamam yeter diyip devam ediyorum, öyle öyle gece bir miktar daha uykuya direnmiyor oluyor. Bir de ben basit bir rutin oluşturdum bir müzik listesi var gündğz onla uyutuyorum gece de onu açıyorum ve burun temizliği alt ve kıyafet değişimi gibi her ortamda yapılabilecek şeyler yapıyorum. İnşallah böyle şeylerle çözülebilir düzeydedir. Nörolojik bir durumsa eğer tabii ki nörolojinin faydası olacaktır
E

Esra Y. ..

18 Temmuz 2026 09:01
Nazlıcan
Merhaba, benim bebeğim de 6 aylık dediğiniz gibi doğduğu günden beri uyku problemimiz var dalana kadar saatlerce ağlıyor ve daldıktan kısa süre sonra uyanıyor ayağıma koyarsam bana temas ederek uyuyor ama yanıma koyup uyumayı kabul etmiyor. Alerjiden dolayı olabilir fakat belirli bir ürüne olduğu için dikkat ediyorsunuzdur diye düşünüyorum ona dikkat etmiyorsanız o huzursuzluk yapıyordur benim de bebeğimde alerjiden şüphelenildi ama hiçbir şey çıkmadı. Dediğiniz gibi ben de oda sıcaklığı bez beslenme gaz vs dikkat ediyorum ama bir türlü olmuyor. Yenidoğan sarılığı geçirdik ve uzamış sarılıktı 40 gün kadar sürdü, sarılıkken bile uyumuyordu yani öyle düşünün 🥲 Gittiğim doktorlar hep bebektir olur vs diyorlar, ben bir miktar uyku aralıklarına dikkat edip gündüz uykularını 10 dakika bile olsa kaçırmamakta buluyorum çözümü, yani 5-10 dakika bile uyusa tamam yeter diyip devam ediyorum, öyle öyle gece bir miktar daha uykuya direnmiyor oluyor. Bir de ben basit bir rutin oluşturdum bir müzik listesi var gündğz onla uyutuyorum gece de onu açıyorum ve burun temizliği alt ve kıyafet değişimi gibi her ortamda yapılabilecek şeyler yapıyorum. İnşallah böyle şeylerle çözülebilir düzeydedir. Nörolojik bir durumsa eğer tabii ki nörolojinin faydası olacaktır
Allah razı olsun çok teşekkür ederim dikkat ederim 
N

Nazlıcan

Premium Üye
18 Temmuz 2026 10:25
Esra Yılmaz
Allah razı olsun çok teşekkür ederim dikkat ederim 
İnşallah hemen çözülir
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir