Uyku Problemi
104 görüntüleme
Ş
Şeyda S.
31 Temmuz 2025 19:08
Bebeğim 3 aylık gündüzleri sadece kucağımda zor bela uyutuyorum saat aralıklarına ve uyku hijenine dikkat ediyorum gece uykusuna da anca 1 saat uğraş sonunda geçiyor sebebi ve çözümü nedir gerçekten çok yıprandım
A
Ayşe A.
31 Temmuz 2025 19:13
2.5 ayla 3.5 ay olana kadar bizde aynı sorunları yaşadık sürekli burda konu açtım hatta ama 3,5 aya yaklaştıkça biraz daha düzene girdi ve şimdi gündüz uykularımız daha iyi en azından bi uzun uykusu var geceleri de daha kolay geçiyor uykuya artık yani demem o ki geçiyo bi şekilde çok yıpratıcı oluyo ama geçiyo belki rahatlatır sizi bunu bilmek :)
Ş
Şeyda S.
31 Temmuz 2025 19:15
Ayşe hanım çok teşekkür ederim ama benim bebeğim beşiği hiç sevmiyor 2 tane beşik denedim yine de kucağımda kalıyor bazen gece uykusunu bile kucakta istiyor kucağımda uyusa da beşikte devam etsin diye uğraşıyorum bunu nasıl başarabilirim
A
Ayşe A.
31 Temmuz 2025 19:23
Onun için de genelde memede bitirmeme öneriyorlar yani emerken uyutmamak gerektiğini söylüyorlar eğer memede uyursa uyku döngülerinde de onu istedikleri için ya da ayrıldıkları an uyanıyorlar. Biraz zor oluyo ama memede tam dalmak üzerdeyken beşiğine yatırıp eğer kullanıyorsanız emzikle dalmasını sağlayabilirsibiz belki. Bir de tam iki kaşının ortalarında uyku noktaları oluyor biraz yüzünü okşayarak o uyku noktasında parmağınızı gezdirirseniz çok çabuk sakinleşip daha rahat uykuya geçiyorlar. Tecrübeyle sabittir :) ben hep iki kaşının ortasından burun ucuna doğru okşayarak ara ara beşiğini sallayarak uyutuyorum
A
Ayşe A.
31 Temmuz 2025 19:24
Bir de istikrar çok önemli gerçekten uyumuyor diye sürekli pozisyon değiştirmemek ya da kucağa almamak gerekiyor bence
Ş
Şeyda S.
31 Temmuz 2025 19:57
Yarın deneyeceğim teşekkür ederim mesela 1 saat önce uyandı hala beşiğinde uyutmaya çalışıyorum 😭