Uyku Problemi
167 görüntüleme
G
Gükten K.
22 Haziran 2025 17:05
Hocam 10 aylık 8 günlük bir bebeğim var, gündüz uykusu ortalama bir bebeğin kaç saat olmalı? 4/4,5 saat uyuyoruz gündüz, gece de 6 kere kalkıyoruz .
H
Hatice Ö.
22 Haziran 2025 17:13
Benim de ikiz bebeklerim var 10 ay 23 günlük sabah 7 kalkış onlar kalkmasa bile ben kaldırırım en geç 7.30 da ama kendileri kalkar sabah 10 ilk uyku 11.30 da uyanış 15.00 de 2. Uyku 16 da kalkış akşam 8 de yatış sabah 7 kalkış, 4 saat bu aydaki bir bebek için çok çok fazla
G
Gükten K.
22 Haziran 2025 17:15
Peki gece kalkıyorlar mı? Benim bebeğim ne yazık ki gece en aşağı 6 defa kalkıyorlar. İlk uykumuz 10.00 da 12.00 de kalkış, 3 te yatıp yine gündüz 5 te kalkıyorşar
H
Hatice Ö.
22 Haziran 2025 17:17
Hayır gece uyanmazlar uyanırlarsa da susadiklari için uyanırlar su iciririm geri uyurlar kendileri, ben uyku eğitimi verdim kendi kendilerine uyuyarlar mesela şu an uyudular gece susamazlarsa ya da diş sancısı cekmezlerse uyanmazlar, sen gündüz çok uyutuyorsun ilk uyku Max. 1.5 saat 2. Uyku Max. 1 saat olmalı
G
Gükten K.
22 Haziran 2025 17:19
Doktorum işin garip yanı normal dedi, ben mi acaba yanlış anladım bilemedim. Yarın bende bu yöntemi deneyeceğim teşekkür ederim
G
Gükten K.
22 Haziran 2025 17:19
Uyku eğitimini kaçıncı ayda verdiniz acaba? Nereden eğitim aldınız? Bende geç mi kaldım diyorum eğitim için ? Benim bebeğim de zor uyuyor ne yazık ki
G
Gizem G.
22 Haziran 2025 17:55
Gece çok kalkıyor muhtemelen ihtiyacı var ya bakım ya da gaz vs bir şeyden rahatsız belli ki gecesi düzene girerse gündüz de uyur
G
Gükten K.
22 Haziran 2025 17:59
Gaz derdimiz yok ancak küçüklükten beri böyleyiz ne yazık ki
E
Elif S.
22 Haziran 2025 18:30
hatice hanım çok saygı duydum slze ,, maşallah 🧿 uyku eğitimi veremeyeceğime eminim, çok inatçı benim bebeğim, ağlamasız yöntemle denersek de okula başlayana kadar cevap alamayız biz🥲🤦🏻♀️ biraz uyku eğitimi sürecinizden bahseder misiniz? üstelik ikizler 👏🏻 biz 6 aylık olacağız
H
Hatice Ö.
22 Haziran 2025 19:47
Gükten hanım ben 6. Ayda verdim uyku eğitimini, bir egitmenden almadım ama çok araştırdım bebeklerimin uyku ihtiyaçlarını belirledim ona göre bir rota çizdim kendime
H
Hatice Ö.
22 Haziran 2025 20:07
Elif Hanım çok teşekkür ederim 🫶 ben uyku eğitimini 6. Aylarında kendi odalarında kendi yataklarında verdim, öncelikle bir uyku arkadaşı edinin, daha sonra ayina göre uyku uyanıklık sürelerini ayarlayın mesela benim kızlarım 7 de uyanırlar akşam 8 de uyurlar, siz aile dinamiginize göre ayarlayin ama en geç 9 da yatağında uyumuş olmalı, bir karartma perdesi edinin odanın karanlık olması önemli en aydınlık loş olabilir o size kalmış ama ben siyah perde kullanıyorum. Eğitime akşam baslamalisiniz, besleyin onu sevip okşayın sonra yatırın destekli uyutuyorsaniz bıraktığınız gibi aglayabilir eliniz üzerinde olsun sevin yaninda olduğunuzu hissettirin, poposuna piş pat yapabilirsiniz en az 3 dk. Yapın bırakın sustu diye bırakmayın 3- 5 dk. Yapın sakinlesmezse kucağınıza alın öpün sakinleştirip tekrar yatağına bırakın ağlarsa tekrar 3-5 dk piş pat sevme okşama yanında hissettirme yine ağlarsa tekrar kucağınıza alın bu döngüyü tekrar tekrar yasayabilirsiniz ama sakın vazgeçmeyin bir defa pes ederseniz başa dönersiniz, ağladıkça seveceksiniz öpüp koklayıp yanında olduğunuzu hissttirin sadece, ilk gece zor geçer ama 3 gün istikrarlı devam ederseniz alıştırmaya başlarsınız en az 21 gün eve misafir almayın alacaksanız da uyku saatine yakın bebeğinizi soyutlayin, siz de dışarı çıkmayın 21 gün boyunca bütün uyku saatlerinde kendi yataginda kendi odasında uyutun, ben 1 ay hiç dışarı çıkmadım eğitim vermek için, bebeğiniz illa ki ağlayacak ağlamadan malesef ki olmuyor ama eğitim vermeyip destekle uyuttugunuz da da bebekler uykuya geçerken ağlar bunu da o ağlama gibi düşünün, siz istikrarlı olun, ayrıca benim bebeğimin biri çok inatçı eğitim safahatinde kaç defa pes etme noktasına geldim ama ikizi basardiysa o da başaracak dedim ve başardı 1.5 saat aglamisligi var o kadar söyleyeyim sonuç besliyorum uyku arkadaşını veriyorum eline biraz oynar oynarken uyuyakalir, pes etmeyin yeter, unutmayın mutlu anne mutlu bebek ve annelik tecrübem de kendime yaptığım en büyük iyilik uyku eğitimi vermek oldu çünkü ben gurbette ailemden çok uzakta ikizlerime tek başıma bakıyorum 🌸
G
Gükten K.
23 Haziran 2025 08:02
Hatice hanım tebrik ederim öncelikle, bende ailemden uzakta tek başıma büyütüyorum beneğimi, tek bir bebekle bu kadar zor iken 2 bebekle uğraşmak takdire şayan . Bugün bende sizin gibi yatırdım bebeğimi bakalım nasıl ilerleyeceğim akşam göreceğim. Uyku eğitimi için de ayrıntılı yazdığınız için teşekkür ederim, onu da uyku düzeninden sonra yapacağım .