Uyku Problemi

231 görüntüleme
S

Sümeyye A.

16 Haziran 2025 18:06
Bebeğim prematüre bir bebek düzeltilmiş olarak şuan 7.5 aylığız ama bu zamana kadar hiç belirli bir uyku düzeni olmadı uyku geçişleri çok sıkıntılı 30 ile 45 dk arası uykular yapıyor gün içinde ve uykusunu alamadığı için hep huysuz mız mız bir bebek 😥 Gece uykusuna geçme saatimiz en erken 22.30 da oluyor ve gece 3 4 kere kalkıyor artık çok yıpratıcı olmaya başladı bu durum 😥 Önerilerinizi bekliyorum ☺️
F

Fatma S. ..

16 Haziran 2025 18:14
Benim oğlum 6.5 aylık aynı önerileri bende bekliyorum. Her sabah 6 da kalkıyoruz. Bu sabah 5 te kalktık. Gece 9 da yatıyor ama o saate kadar toplam 2 saat ya uyuyor ya da onuda uyumuyor. Akşam 9 dan sabah uyanana kadar 5 kere kalkıyor. Sadece alışkanlık başka birşey değil. Emzik tutmuyor.
S

Sevda K.

16 Haziran 2025 18:27
Emzik gerçekten kurtarıcı arkadaşım bebeği öyle sakinki emziği verdimi uyuyor uyku eğitimi bile vermedi benim bebeğim tutmuyor ve asla emmeden uyumuyo emzik gerçekten bebeği sakinleştirdiğini düşünüyorum 🥲
S

Sümeyye A.

16 Haziran 2025 18:29
Benim bebeğim emzik tutuyor ama uyumuyor ☺️
F

Fatma S. ..

16 Haziran 2025 18:52
Bizden daha iyi durumdasın 😂 bizde bir tane daha var onu uyandırmasın birde o çıkmasın başıma diye inan yaka iğnesi gibi taşıyorum 😂
H

Hatice Ö.

16 Haziran 2025 19:01
Tek çözüm uyku eğitimi
M

Münevver K. ..

16 Haziran 2025 19:08
Merhaba, benim kızımda da aynı sorunlar vardı 3.aya girdiğimiz anda başladı. 5 aylıkken uyku eğitimi aldım, malesef kendi kendine uyuma aşamasına geçemedik hiç ama çok önemli bilgiler edindim ve uykular neredeyse sorun olmaktan çıktı. Mesela gündüz uykusu çok önemli. Gündüz uykusunu yeterince alamazsa gece çok uyanır çünkü yorgundur. Yarım saat olan uykuları 25.dk da burnuna dokunarak hafif hareketlenmesini sağlayıp uzattım. Eğer uyanırsa hemen geri uyuttum. Böyle böyle gündüz uykuları uzadı. Bir uykuyu en fazla 2 saat yapmasını sağladım. Uzarsa saat dolunca be uyandırdım ki bir sonraki uykusunu zamanında yapabilsin. Ayrıca iki uyku arası çok önemli. Her seferinde bir önceki uyku aralığından 15--30 dk daha fazla uyanık tuttum. Uyutmak kabus olmaktan çıktı☺️ ilk zamanlar uyku aralıkları a sabretmesi çok zor oldu ama alıştı. Bu konularda instagramda çok bilgi var. Ağlamadan uyku eğitimi diye arayabilirsiniz. Bir de gece beslenmesini 2 sefer hep aynı saatlerde yapın. Zamanla alışacak ve o saatler dışında uyanmayacak. Şu an 13.ayı doldurmak üzereyiz. Atak haftalarında uykular hep kısalıyor ama uzatıyorum. Ayrıca 11.ayda doktor tavsiyesi ile gece beslenmesini kestik ve yine atak haftası dışında sabaha kadar uyuduğu oldu🙏🏻 umarım yardımcı olabilmişimdir. Benim kızım gecede 15-16 kez uyanırdı. Çok şükür o durumları yaşamıyoruz artık. Bir de kesinlikle tutarlı olun. Özellikle emzirme konusunda. Ben Rüya öğünlerini düzün planlayıp yapamadığım için bir süre sonra geceleri emzirmediğim uyanmalar çığlığa döndü ve hala çığlık çığlığa uyanıyor. İ
S

Sümeyye A.

16 Haziran 2025 19:13
Öncelikle çok teşekkür ederim bilgiler için Münevver hanım ☺️ Ben dediklerinizden bazılarını uygulamaya çalıştım ancak benim bebeğim çıt sese kalktığı için sonrası daha felaket oldu uyku bölününce tekrar uyuması mümkün olmuyor zaten emen bir bebek değim 60 gün küvezimiz var bizim 🥹 Hiç emmedi beni hep sağarak verdim sütümü . Gerçekten zor bir süreç Allah hepimizin yardımcısı olsun 🤲🏻
S

Sümeyye A.

16 Haziran 2025 19:29
Teşekkür ederim bunu da denedim ama pek başarılı olamadım ☺️ Sanırım kendi ne isterse o olacak gibi ☺️
F

Fatma S. ..

16 Haziran 2025 19:58
İlk çocuğumu saati saatine besleyip uyutuyordum dediğiniz gibi beni 2. Çocuğa ikna eden o oldu sanırım 😂Ama bu çocukta düzen müzen yok.
M

Münevver K. ..

19 Haziran 2025 09:52
Her bebek kendine özel kesinlikle. Ama beni bu dürtme kurtardı ve belki 1 hafta 10 gün dürtmeyi başarabilsem de yine 30. Dk da uyandı, sonra nasıl olduysa işee yaradı ve bu sefer 2 saat dolunca ben uyandırdım. Dürtme işi çok hassas bir dokunuş. İnternetten video vs izleyebilirsiniz. Ayrıca ilk 3 gün mutlaka gözlemleyin. Belki sizin bebeğiniz 30.dk da değil de 25. Ya da 40. veya daha gifarklı bir sürede uyanıyordu. Bu da çok önemli.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir