Uyku Otizm İlişkisi

497 görüntüleme
A

Asya

17 Mayıs 2026 03:11
Bebeğim 20 aylık dogdundan beri hiç deliksiz uyumadı ve hala belki sabaha kadar 10 u gecik uyanıyor piskolojim mahvoldu bunun Otizm le alakası var mı Otizm çocuklar uyumazmış dalamazmış
B

Begüm A.

17 Mayıs 2026 07:38
Merhabalar ben özel eğitim öğretmeniyim otizmli çocuklarla çalışıyorum ,ikisi de gayet uykuyu uyumayı seviyor bazen okulda bile uyudukları oluyor .Bu genellemeleri kime neye göre yapıyorlar bilmiyorum .Otizm diyebilmemiz için bir sürü başka semptom olmalı sadece uykuya bakarak bu değerlendirilemez ki bence uyumaması otizm belirtisi dahi değil
Gülseren A. A. .

Gülseren A. A. ..

17 Mayıs 2026 09:38
Sosyal medya herseyde otizm düşünmeye sevk ediyor başka bir problem yoksa neden bunu düşünüyorsunuz ki 駱
A

Asya

17 Mayıs 2026 11:00
keşfette sürekli cocugum herseyi iyiydi ama gece hiç uyumuyordu Otizm tanısı aldık çıkıyor
G

Gülcan Ş.

17 Mayıs 2026 11:45
Merhaba çocuğunuz uyumadığı için otizm tanısı mı aldı başka belirti vs yok mu
A

Asya

17 Mayıs 2026 11:46
Uykuyla Otizm alakası var mı yazdım tanı demedım dikkatli okuyun
G

Gülcan Ş.

17 Mayıs 2026 14:26
Asya
keşfette sürekli cocugum herseyi iyiydi ama gece hiç uyumuyordu Otizm tanısı aldık çıkıyor
Dikkatli okudum açtığını yazıyı ama burada otizim tanısı aldık çıkıyor yazmışsınız bende size sordum tanımı aldınız doktor tarafından diye
A

Asya

17 Mayıs 2026 14:28
Gülcan hanım keşfette böyle çıkıyor yazmışım sosyal medyayla ilgili yoruma
Fatma U.

Fatma U.

Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog

19 Mayıs 2026 22:04
Merhabalar: Kesinlikle doğru olmayan bir bilgi. Endişenizi anlayabiliyorum 🌸 ancak; Her uyku problemi yaşayan çocuk veya bebek otizmli değildir. Uyku sorunları çocukluk döneminde son derece yaygındır ve arkasında çok sayıda farklı, geçici veya tamamen normal gelişimsel sebep yatar.
Bir çocuğun uykuya dalamaması veya sık uyanması şu nedenlerden kaynaklanabilir:
Fizyolojik Sebepler: Gaz sancıları, diş çıkarma dönemleri, büyüme atakları, reflü veya alerjiler.
Gelişimsel Dönemler: Motor becerilerin hızlandığı dönemler (emekleme, yürüme başlangıcı) beyin çok aktif olduğu için uykuyu bölebilir.
Çevresel Faktörler: Oda sıcaklığının uygun olmaması, ışık, gürültü veya hatalı uyku rutinleri.
Psikolojik Sebepler: Ayrılık kaygısı, gün içinde yaşanan rutin değişiklikleri, aşırı yorgunluk (overtiredness) veya yetersiz uyarılma.
Otizm tanısı konulabilmesi için uykusuzluğun yanında mutlaka sosyal iletişimde kısıtlılık, göz teması eksikliği, ismine tepki vermeme ve tekrarlayıcı (stereotipik) davranışlar gibi ana belirtilerin bir arada bulunması gerekir. Tek başına uyku düzensizliği bir otizm göstergesi olamaz.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir