Uyku Öncesi Rutinler

145 görüntüleme
Ayşin Ö.

Ayşin Ö.

4 Temmuz 2026 11:23
Merhabalar bebeğim artık 3 aylık oldu gündüz uykuları normal seviyede gece de yaklaşık olarak aynı saatlerde kendisi emip uyuyor ama bebekler rutin sever duyumundan yolla bir uyku rutini oluşturmak istiyorum kısa sürecek uyku rutinleriyle ilgili tavsiyeleriniz var mı ?
D

Duygu A.

4 Temmuz 2026 11:40
Ben 9.5 aylık oğlum için

duş, losyon ve krem sürme, duş yoksa sadece alt değiştirme

sonra emzirme,

sonra pijama giyme (3 aylıkken üstüne uykusu gurusu almıştım onu gidiyordum ve hala onu kullanıyorum 0- 3yaş kullanılabiliyor) Bunu özellikle emzirme sonrası yapıyordum ki uyuyakalsa bile hafif uyansin diye

Yatakta sakinleştirici müzik, ninni eşliğinde sohbet oyun

kucakta sallama, emzik ve sabit uyku müziği ile

yatağa geçiş(emzik ve uyku müziği ile) yapıyorum.

Şimdilerde kucakta sallamayi çıkartmaya ve o araya kitap okumayı eklemek istiyorum

Bu tabii ki gece uykusu rutini- malum gece olduğunu uzun uyuyacagini anlaması için ayrı olmalı.

Gündüz için kucakta sakinlestirme, sabit uyku müziği ve emzikle

Tam dalmadan yatağa koyup emzik ve uyku müzik ile pispislama

Ama kendi tecrübeme dayanarak en kritik konunun sabit saat olduğunu söyleyebilirim. Oncesinde uyumak istiyorsa okey ama onun dışında sabit uyku saatini takip ediyorum.

Uyku annenin ruh sağlığını koruyabilmesi için en kritik konu. O yüzden şimdiden üzerine dusmeniz harika.

Birde uyku rutini dışında gündüz gezmesi ki mümkünse sabahin ilk saatlerinde inanılmaz faydası oluyor.

Kolaylıklar diliyorum
E

Ema

Premium Üye
4 Temmuz 2026 11:40
Tavsiyeleri bekliyorum bende
Ayşin Ö.

Ayşin Ö.

4 Temmuz 2026 20:32
Duygu Akdağ
Ben 9.5 aylık oğlum için

duş, losyon ve krem sürme, duş yoksa sadece alt değiştirme

sonra emzirme,

sonra pijama giyme (3 aylıkken üstüne uykusu gurusu almıştım onu gidiyordum ve hala onu kullanıyorum 0- 3yaş kullanılabiliyor) Bunu özellikle emzirme sonrası yapıyordum ki uyuyakalsa bile hafif uyansin diye

Yatakta sakinleştirici müzik, ninni eşliğinde sohbet oyun

kucakta sallama, emzik ve sabit uyku müziği ile

yatağa geçiş(emzik ve uyku müziği ile) yapıyorum.

Şimdilerde kucakta sallamayi çıkartmaya ve o araya kitap okumayı eklemek istiyorum

Bu tabii ki gece uykusu rutini- malum gece olduğunu uzun uyuyacagini anlaması için ayrı olmalı.

Gündüz için kucakta sakinlestirme, sabit uyku müziği ve emzikle

Tam dalmadan yatağa koyup emzik ve uyku müzik ile pispislama

Ama kendi tecrübeme dayanarak en kritik konunun sabit saat olduğunu söyleyebilirim. Oncesinde uyumak istiyorsa okey ama onun dışında sabit uyku saatini takip ediyorum.

Uyku annenin ruh sağlığını koruyabilmesi için en kritik konu. O yüzden şimdiden üzerine dusmeniz harika.

Birde uyku rutini dışında gündüz gezmesi ki mümkünse sabahin ilk saatlerinde inanılmaz faydası oluyor.

Kolaylıklar diliyorum
Tavsiyeleriniz ve detaylı anlatımınız için teşekkür ederim harika bir rehber olmuş 🙏🏻
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir