Uyku Konusu

82 görüntüleme
G

Gamze Ç.

16 Haziran 2025 05:34
Şimdiye kadar gece uyku düzeni çok iyiydi . Bir kez kalkıp emer ve uyurdu. Ama son bir haftadır iki saatte bir uyanıyor. Açlıkla ilgili olmadığını biliyorum. Ne yapmam lazım tekrar düzene girmesi için. Emzikle uyuyor emziği çıkartıyor çıkardığı gibi ağlıyor
Osman G.

Osman G.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı

17 Haziran 2025 15:18
Merhaba Gamze Hanım, öncelikle bu yaşadığınız durumun ne kadar yorucu olduğunu biliyorum, içiniz rahat olsun. Anlattığınız tablo, bebeklerde çok sık karşılaştığımız ve genellikle "uyku ilişkilendirmesi" dediğimiz durumla aynı.

Bebeğiniz uykuya dalmak için emziği bir yardımcı olarak kodlamış. Gece döngüler arasında hafifçe uyandığında, uykuya daldığı şartları (yani emziği) arıyor ve bulamayınca da doğal olarak ağlayarak sizden yardım istiyor. Konunun açlıkla ilgili olmadığını düşünmeniz çok doğru bir tespit.

Çözüm için, bebeğinizi yatağına uykulu ama henüz tam dalmamışken koymayı ve emzik olmadan kendi kendine sakinleşmeyi öğrenmesine fırs vermeyi deneyebilirsiniz. Bu biraz sabır gerektirebilir ama tutarlı olduğunuzda, kısa sürede kendi kendine tekrar uykuya dalmayı öğrenecektir. Bu geçici bir dönem, harika bir şekilde üstesinden geleceksiniz.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir